yoscha.hu

2014. március

8175. nap a blog indulása óta
2014. március 30. vasárnap
A legfontosabb, hogy három deguval bővült a családunk. Jó ideje nyúztak már kisállatokért a gyerekek, én meg még a télen felelőtlenül azt mondtam, hogy majd tavasszal lehet valami. (Akkor még távolinak tűnt és megfelelő hárításnak.) Hát már tavasz van bárhogy is nézzük, és ezt ők természetesen nem felejtették el. A típus meg azért lett pont degu, mert bár Hitvesemmel a macskát jobb szeretjük de tapasztalatból mondom, hogy az szétkapja a lakást. És szerencsére Kristóf is allergiás rá. Így maradt a legmókásabb kalitkás állat. Rögtön három mert társas lények, és három az már "csapat".
Azóta széna illat lengi be a lakást. Hitvesem (aki elvből ellenzi a lények rácsok mögött tartását) meg is jegyezte, hogy olyan mintha istállóban élnénk.
Hát ennyit a dragukról. Más viszont nem nagyon történt. A hülye óraátállítás örömére a szokásosnál is egy órával korábban keltem. De legalább van időn nyugton blogolni.
2014. március 23. vasárnap
Péntekre szabit vettem ki. Reggel voltam fogászaton ahol nem tudják eléggé dicsérni a javulást a számban (a pipázás elhagyása csodálat művel), majd leadtam a kocsi szervizbe, mivel valahogy olyan szétesős a futómű. Megállapították, hogy az egyik légrugóm pukkadt ki. (!?!) Alig 200k lesz a javítása, és nem tudják a másik három meddig húzza. Nagy mázlim hogy céges az autó, és szó nélkül fizeti a főnököm a javításokat.
Mindezekkel már tízre végeztem, és utána bringára pattantam hogy KA kollégámmal találkozzunk a Rómain egy kis közös tekerésre. Persze elmentünk egymás mellett így én Szentendre határából fordultam vissza , de végül minden jóra fordult és ötven kilométerrel a lábamban értem haza. Első tavaszi edzésnek korrekt volt. Még szerencse hogy már elkezdem görizni reggelenként.
Tegnap viszont a gyerekekkel mentünk ki a Rómaira, hogy ők is edzésben legyenek. Ott a kis Cskukkal játszottak legalább három órát folyóparton, homokozóban. Hazaérve mindenki eléggé elcsendesedett. Jómagam konkrétan kilenc után mentem el aludni.
Szintén tegnap történt, hogy a szembeszomszédaink visszavágták az udvarukon magasodó két fát. Eléggé sajnálom mert eddig ezek takarták a távolabbi házakat, és egy zöld falat képeztek előttünk. Éva néni (a szomszéd) próbált nyugtatni, hogy ez bevett gyakorlat, és öt-hat évente mindig megcsinálják, de mi még csak két éve élünk itt, és hozzászoktam a nyárfánkhoz.
2014. március 18. kedd
Itt a tavasz. Ebben már biztos vagyok. Onnan tudom, hogy görizés közbe a szokásos pontról megpillantottam a napfelkeltét, ami csak ilyenkor adatik meg néhány hétig. Elég brutális látvány ám a sarkon befordulva szembefutni a fák között épp felbukkanó nappal. Ilyenkor megértem a napimádó népeket.
Ezen kívül volt még egy csalhatatlan jel. Szintén görizés közben megcsapott az első virágzó bokrok illata. Tudom később durvább lesz, de ha valamiért megéri egy órával korábban kelni, akkor az a napfelkelte és a tiszta virágillat. A hetedik kerületben egyikkel sem találkoztam tíz éven át...
2014. március 16. vasárnap
Hát nincs épp egy kellemes bringázó idő. Valószínűleg ma nem úszom megy a takarítást, vasalást, társasozást.
2014. március 15. szombat
Ma van Kristóf névnapja, ennek örömére Hitvesem szülei elvitték a gyerekeket az állatkertbe. Mi meg kihasználtuk a szabadságot és bejártuk a zsidónegyedet kávézva, thai kaját ebédelve, közösségi piacokon bolyongva. Szerelmeseknek való tavaszi nap volt. Most persze már jön a hidegfront, a szélvihar és lassan össze is kell szedni a gyerekeket, de a délelőtt nagyon kellemesen telt.
Tegnap a szokásos heti bevásárlás során teljesen véletlenül sikerült 154(!!!) Forintért szereznem bringás kilométer órát. Eleinte csak kettőt akartam venni a gyerekek cangáira, de az ár meggyőzött és beraktam gyorsan a kosárba még egy tartalékot "rossz" napokra. Valamikor azokat is fel kell szerelnem.
2014. március 9. vasárnap
Basszus csütörtökön az apaklubban meséltem Póknak milyen tiszta, száraz érzés a CyanogenMod bezzeg a gyári romok mennyire hulladékok. Erre ma letöltöttem a CM11 M4 (M mint mindjárt kiadjuk, vagy majdnem kész, vagy havi legjobb) kiadást a telefonomra és a táblára is. Mindkettő behalt tőle. A telefont pár perc alatt downgradeltem, de a tablet úgy megdöglött, hogy csak itthon tudtam jó két órás szívással helyreállítani, úgy hogy közben fel kellett tolnom rá a gyári jócskán elavult romlott, majd újfent rootolni, bootloadert törni. Persze minden lokális adat törlődött közben. Még szerencse, hogy semmit nem tarok rajta, csak a letöltött programjaimat, képernyő beállításaimat kellett elölről tolnom. Azért ez nem várt pár órát adott a napomhoz. Nem is vasaltam egy ingemet sem.
Hétvégén Vp-ben jártunk és elmentünk megnézni Kinizsi várát Nagyvázsonyban. (Mert Zoéék most tanulnak róla.) Nagyon jó volt. Szépen sütött a nap. Lőttem is pár képet a várban. Azon túl szüleim megköszöntötték Kristófot a jövendő névnapján, én meg betegre ettem magam szombaton az ebédre készült szilvás- és túrógombóccal.
Jó hétvége volt. Jövő héten kezdem a görkori edzéseket reggelente...
2014. március 2. vasárnap
Az oldalam szervere új címre költözött ezért volt bő egy nap kimaradás a szolgáltatásban. Persze mióta céges nyomásra be kellett zárnom azóta kb hárman olvassuk velem együtt. Szóval nem volt nagy lázongás miatta.
Hétvégén folyamatosan az ukrajnai háború híreit figyeltem. Azért az elgondolkodtató, hogy Putyin milyen könnyedén túllépett a nemzetközi vállalásán, mely szerint garantálja Ukrajna területi épségét. A paksi szerződés rá eső részén mikor fog átlépni egyszerű hatalmi érdekből? Én előbb rágnám le a kezem, minthogy az oroszokkal aláírjak bármit.
Na mindegy. Szombaton legalább bringáztunk egy jót, ma meg társasoztunk. Ki kell használni a békés hétvégéket amíg vannak...
A hétköznapok csendesen telnek, a gyerekek kisállatokért nyúznak veszettül. Sem Hitvesem, sem én nem vagyok túl lelkes, de nekünk is volt mindig állatunk. Egyenlőre még keressük a megfelelő lényt és a helyét a lakásban. Hitvesem szerint barbár dolog rácsok mögött tartani valakit egy egész életen át. Zoéval nekünk ez túl buddhista hozzáállás, de nem könnyen lesöpörhető érv. Még futunk néhány kört az állatokon.

Régebbi hírek:
2014. február, 2014. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--