yoscha.hu

2013. február

8175. nap a blog indulása óta
2013. február 28. csütörtök
A tél utolsó bejegyzése.
Szerintem napok óta készülődik már a tavasz. Ma arra lettem figyelmes hogy a kerti csap mellett kivirágzott a jázmin. Ez azért már valami. Nem csak "holmi a hóvirágok" pöttyözik a kertet, henem egy igazi tavaszi virág jelent meg. Egyébként nekem már az is kész csoda hogy egyáltalán virágok vannak köröttünk. "Csak úgy", saját erejükből mindenféle locsolgatás, gondozás nélkül. - Mert itt a tavasz.
Jövő héttől el is kezdem megint a guruló edzéseimet, mert idén durva kört találtam ki a canga túrának. Már alig várom hogy kerekekre pattanjak. Túraterv itt:
Nagyobb térképre váltás
2013. február 25. hétfő
Szombaton csak a szakadó esőt "élveztük", de vasárnap elmentünk a karate farsanagra. Nem volt nagy szám. Sosem az, de azért elszórakoztunk.
Ma megkezdődtek a fogászati kezeléseim. Nem tudom hány alkalom lesz, de azt mondták mostantól a hétfőim legyenek szabadok jópár héten át.
2013. február 23. szombat
Zsoldosok akik pénzért szolgálnak egy ügyet.
Régebbi képviselőik katonaként harcoltak. Ma akikről írni akarok azok az informatikai zsoldosok. Előnyük, hogy a pénzükért egyetlen dolgot szeretnének igazán. Arcvesztés nélkül távozni a csatamezőről a munka végeztével. A Zsoldos nem globális nyerésben vagy vesztésben gondolkodik, nem játszik hatalmi játszmákat, nem intrikál, hanem a lehető legtöbbet akarja kihozni műszakilag az adott szituációból, mert tudja legközelebb is felbérelik, és az árát a korábbi ügyessége befolyásolja. Az ügyesség a "csatában" mutatott tudás, bátorság és nagylelkűség ötvözete. A tudás és tökösség fontos erények, de a nagylelkűség és hűség a legkifizetőbb. Hisz a túloldalon is zsoldosok állnak, és nem tudhatja ki mellett, melyik oldalon lesz a következő munkája során.
A héten az új munkám összehozott egy régi motorossal, akivel bár sosem voltunk egy zászló alatt és most sem vagyunk, de az elmúlt tíz éveben többször kereszteztük egymás útját.
Öröm ez nekem és megnyugtat, hogy feltűnt egy profi a színen.
2013. február 22. péntek
Tegnap nem mentem apaklubba, inkább Hitvesemmel boroztunk. Ilyenkor tél végén egyszerűen nincs kedvem kimozdulni. A régi jó helyünk, ahová a többiek mentek nekem abszolút nem jön be az új választékával. Útálom a belga söröket. Nincs mit tenni. Elhiszem hogy csodálatosak, de nekem az angol, német vagy cseh sörök jönnek be.
Reggel már megint havat lapátoltunk indulás előtt. Én szeretem. Szívesen lapátolok havat, gereblyézek lombot, és vágok füvet. Jobb mint a gangot bámulni. De azért már jó lenne a tavasz. A paradicsom palántáink sorra bújnak ki.
2013. február 20. szerda
Da-damm! 4100 napos a blogom.
2013. február 19. kedd
Pénteken M.A visszaadta Hitvesemnek a 2012-ben kölcsönkért HDD-t amin filmek voltak, mert neki nincs se tévéje, se rendes nete. Szegény pára.
Segítünk ahogy tudunk. Én pl. másolom fel az újabb adag illegált. Bár ez a vinyó kevesebb mint háromszorosa a héten érkezett SD kártyámnak (32Gb - 5.000Ft) és harmad olyan gyors. Szóval erősen szűrni kell az elmúlt hónapok termését. Frakk nem megy és Csingiling sem, se más sorozat, vagy gyerekfilm. Amit lehet max 720p-ben nyomok. Így is órák kérdése mire megtelik nyolcvan giga.
Azért ez fájdalmas. Bár nekünk sincs versenynetünk' de egy film letöltése illetve másolása két gép között összemérhető egy nem túl nagy szorzóval. Ma már olcsóbbnak tűnik letölteni azt adott helyszínen valamit, mint (1.) letölteni A-ban, (2.) hordozóra rakni, (3.) célrendszere másolni B-ben.
Persze ehhez a mobilnet még nem megfelelő, de egy szélessáv esetén már biztos a helyi letöltést választom.
Változik a világ.
Mikor kezdtem a szakmámat '92-ben, konkrétan nem volt internet. Illetve volt pár tucat gépen a világban. Mai szemmel "vakon" programoztunk. Nem volt google, fórumok, segítség. Jó esetben a nyomtatott doksit lehetett forgatni a Visual Basic 3.0-hoz, ha nem egy kolléga olvasta épp. Ha olvasta csak az intuíció és a tapasztalat maradt.
Ehhez képest ma tényleg minden jó kérdésre van válasz a neten, csak kérdezni kell jól. Bár már azt sem. Egyre okosabb válaszokat kapunk az egyre butább kérdésekre is. (Pusztul, vagy fejlődik a világ? Nem tudom...)
Az biztos hogy sokkal nagyobb biztonságban érzem a fontos doksijaimat és a kevésbé fontos fotóimat a neten, mit ezen a lokális gépen ahol a bejegyzés szülteik. Fontosabb az elérés lehetősége mint a fizikai birtoklás. Olyan ez mint mikor a megtakaritásainkat már a pánaciha helyett inkább a bankba tesszük, ahol az érmék bitsorozattá válnak egy tárolón.
Közgazdász barátaim számára akár kutatási program is lehetne, hogy az új lakossági bankok (Facebook, Google, Apple) miként kezelik a korábban otthon tárolt vagyont (személyes adataink halmazát), és milyen stratégiával próbálják kamatoztatni azt?
Valaki biztos megírja majd... Ha már megírta, a twitterre küldjétek...
2013. február 17. vasárnap
Egy napos - hétvégi - betegségem volt/van. Tegnap reggel kezdtem furcsán érezni magam, de még kiporszívóztam (nagyjából), elbringáztam a piacra. Ebéd után viszont már fel sem tudtam kelni. Fájt minden ízültetem az izmaim zsizsegtek, sőt még lázam is lett. Tipikus influenzás tünetek. Gondoltam is. Milyen jó, majd pihengetek a jövő héten. Erre reggel óta kutya bajom. Illetve nem teljesen, mert délután megfájdult a fejem, de lázam nincs, ízületeim rendben, kicsit vagyok csak gyöngébb mint megszokott. Útálom a hétvégi betegségeket, melyek péntek este támadnak, de hétfő reggelre szinte nyomuk sincs.
Azért azt megúsztam, hogy el kelljen mennem a gyerekekkel 3D moziba mesefilmet nézni. Hitvesem pesztrálja őket, én meg olvasom a Rowlig könyvet ami elég nyomasztó. Lehet hogy jobban jártam volna az Öt legendával
2013. február 16. szombat
Míg Hitvesem a csajokkal a Maceszhuszárban nyomja, én megnéztem a Skyfallt ami tényleg az utóbbi évtized legjobb James Bond filmje. Persze volt honnan javítani, de ez a legjobb hagyományokat hozza kütyük nélkül.
Na megyek aludni
2013. február 15. péntek
Úgy érzem sikerül a megtalálnom lassan az új kinézetet amiben minden a helyére kerül.
2013. február 14. csütörtök
Szépítgetem az oldalam, ha már alig írok rá, legalább nézzen ki valahogy.
Igazából napok óta ki vagyok bukva a politikára és konkrétan a kormányunkra. Olyannyira, hogy igazából csak fröcsögni tudnék. De azt elmondhatom, hogy a focihuligánok egyetemistákra szabadítását aljas náci trükknek tartom. Persze nem ennyitől lesz nácivá egy rezsim, de az intő jel mikor a csőcseléket küldik az értelmiségre.

Amikor nem fortyogok magamban akkor az Átmeneti üresedést olvasom. Még csak 100 oldal futott le belőle. Egyelőre inkább jónak tűnik, de igazán nem kiemelkedő. Még kiforrhatja magát.
Tegnap megnéztem az ARGOt. Egész jó kis film persze közelébe sem ér a Hideg nyomonnak, de teljesen korrekt. Azt azért nem értem miért ez volt az év legjobb rendezése.
2013. február 11. hétfő
Hétvégén kacsákat etettünk Füreden, koriztunk a jégpályán. Egyszóval Vp-ben múlattuk az időt. Jó volt. Vasárnap havazott. Hazaérve úgy kellett beásni a kocsit a garázsba, majd újabb körrel lehetőséget ásni a békés kivonuláshoz is. Kellett nagyon. :-)
2013. február 08. péntek
Megint átrendeztem az oldalam. A nem túl gyakorta frissülő blogom kicsit kevesebb helyet kapott, a twitter bejegyzéseim, mobilfotóim kicsit többet.
A héten megint betegséggel kűzdöttünk. Most Kristóf adta fel a harcot. Ez a télvége már kicsit sok.
Tegnap cangával mentem kocsmázni. Nem volt tökéletes ötlet, mert visszafelés csúnyán le volt fagyva minden. Le is horzsoltam az orrom. (?!) De erről inkább nem nyilatkozom.
Holnap Hitvesem kezdi az új félévét, mi meg megyünk szüleimhez.
2013. február 03. vasárnap
Most voltam Zoéval a Madarász utcai gyerekkorházban, mert a délutáni gyerekzsúron lefejelt valami ágyat, és fájlalta az arcát. Vigasztaltam, hogy ennél már csak keményebb bulik jönnek, - ahogy én ismerem a világot - de azért elvittem felülvizsgáltara. Persze semmi..
Ilyenkor kell még vinni, mert pár év múlva úgy sem meri bevallani, ha lefejelt egy ágyat és szétesik tőle a feje. Ez meg mégis csak kapcsolatépítő. Apa-lánya kézenfogva a sebészeten...
2013. február 01. péntek
Szóval 12-13 év után van új munkahelyem a Gyár mellett. Kicsit furcsa a helyzet, de nekem tetszik. Mint talán leírtam, még tavaly tavasszal visszavágták csúnyán a fizetésemet. Aztán ez enyhült, de 6 órában voltam alkalmazva az év végéig nem túl jó pénzzel. Idén pedig jött a lehetőség, hogy visszaraknak a régi szint közelébe, vagy inkább vállaljak el egy tanácsadói munkát egy most induló nagy projektben - akik fizetnének értem rendesen. Így jobban is járok kicsivel, és tök izgalmas pozíciókban próbálhatom ki magam. Tényleg izgalmas. Tele vagyok ambíciókkal, csak persze hűtenek, hogy _annyit_ nem kapok, hogy igazán lelkes legyek, és _nem kell a világot megváltani_.
Mindegy. A pozíciómból adódóan a hiénákat kell elkergetnem a húsosfazék mellől, és igyekeznem kell, hogy a források jól hasznosuljanak. Hat-hét éve ez nem sikerült, de akkor más pozícióban voltam, más tudással, és talán más környezetben is.
Szurkoljunk, hogy lehet tisztességesen dolgozni ebben az országban, és nem csak a kutyakozmetikában...

Régebbi hírek:
2013. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--