yoscha.hu
8177. nap a blog indulása óta
2017. április 30. vasárnap
Hogy ne csak nyomorult nácikról legyen szó az oldalamon, el kell mondanom, hogy megtaláltam életem új kedvenc sörét. Ezt: Shape Shifter
Valójában semmi különleges, csak nekem tökéletesen harmónizál benne minden. Se nem túl keserű se nem túl citrusos, pont jó. Egy angliai kisüzem készíti és dobozban árulják. A dobozos kiszereléssel sokaknak bajuk van, mert azt gyakran a silányabb minőséggel azonosítják. Ők viszont azt vallják, hogy a dobozban jobban megmarad az eredeti kisüzemi minőség mint üvegben.
És én nekik adok igazat.
És én nekik adok igazat.


Ma reggel elkerekeztem az Ázsia Centerbe ahol fél áron vettem elektromos fogkefét a behalt régi helyett. Jó volt (mármint 10km-t tekerni). Ebédre chili con carne-t főztem több mit tíz év kihagyás után teljesen egyedi recept szerint ötvözve minden javaslatot amit a neten találtam. - Máskor is kell főznöm a családi zsűri értékelése alapján.
Ebéd után Zoéval elmentünk cangázni Szentendrére. Közvetlen indulásig úgy volt, hogy Kristóf is jön, de ő végül inkább a "virtuális harcot" válsztotta a valós megmérettetés helyett.
Szentendrén sajnos (?) Belefutottunk Felugossy Levitáció kiállításában. Zoé persze rögvest be akart menni - mert múzeum, kiállítás és élmény függő - én meg hiába próbáltam lebeszélni, hogy ennél visszafogottabb művészetet is tudok mutatni neki a városban (nem feltétlenül a dadaizmussal kell kezdeni), de ő ragaszkodott ehhez a kiállításhoz, így végignéztük a három neves művész alkotásait. Nem volt egyszerű, mivel már a belépéskor figyelmeztetett a néni, hogy vannak "nem gyereknek való" részek is. Ettől persze Zoé beijedt, és minden termet nekem egyedül kellet "felderítenem", hogy nincs-e valami a lelkét felkavaró tartalom. Nem volt sehol. A legvégén találtunk egy zárt ajtajú szobát 18+ karikákkal. Na ott néhány talicska lógott a falakról "kidekorálva" egyszerűen vázolt nemi szervekkel. Azt Zoé kihagyta, bár szerintem az iskolai WC-ben durvábbakat lát. Viszont a szerntendrei avantgárd tényleg nehezen érthető az utca emberének.
Utána még ettünk levezetésül egy fagyi a Szamosnál, majd hazatekertünk a kocsihoz...
2017. április 29. szombat
Szinte minden nap elszakad bennem valami. Újabb és újabb vörös vonalakat lép át a kormány. A ma felkerült "társadalmi célú" hirdetésük mindennek az alja. Eddig úgy voltam, hogy a Jobbiknál nem jöhet rosszabb, mert azok rasszisták és antiszemiták. Erre itt van ez:

Ami kisértetiesen hasonlít erre:
nazi
Minek rettegni a "náci párttól", mikor már hatalmon van egy vérnáci párt...
Hánynom kell...
Milyen országban élek?
Hogy kerültünk ilyen mélyre?
Tragikus...
2017. április 23. vasárnap
Tegnap elmentünk Zoéval a bringás felvonulásra. Kristóf inkább egy karate háziversenyre ment teljesen egyedül. Jól izgultunk is érte, de persze feleslegesene.
I bike BP
2017. április 20. csütörtök
Elmúlt a tavaszi szünet, és tegnap kiadós hóeséssel visszatért a tél. Pedig csodás idő volt nővéreméknél és Veszprémben is. A húsvét a már megszokott rendben folyt. Szombaton Hőgyészen sütögettünk, majd vasárnap szüleimnél gyűlt össze a teljes család sonkázni.
Megköszöntötték Kristófot, aki túl van az első tíz évén, ami után most két mozgalmasabb jön.
Voltam apukámmal és a gyerekekkel a Kabóca bábszínház Szegény Dzsoni és Árnika előadásán, ami nagyon jó. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Miután mi hétfőn leléptünk a gyerekek még maradtak szüleimnél és csak tegnap jöttek haza teljesen egyedül - távolsági busszal. Jó bátrak voltak, de Kristóf inkább kocsikázna továbbra is, mert a busz nagyon lassú és unalmas. - Mondtam neki, hogy én évekig buszoztam, de nem hatotta meg.
Húsvét
2017. április 12. szerda
Már-már azt hittem, hogy az egyre fokozódó dühöm a kormány diktatúra építésével és putyini behódolásával csak engem zavar, és megmarad asztal melletti kesergésnek. Erre most tízezrek magyar és EU-s zászlókkal vonulnak a város(ok)ban, foglalnak el tereket és hallatják a hangukat. :-)
Arra emlékeztet a helyzet amibe Gyurcsány navigálta magát és az MSZP-t bő egy évvel az elvesztett választása előtt. Minden nappal, minden megmozdulással egyre többen érzik, hogy leváltható a rendszer. A hatalom pedig erre egyre bénább és átlátszóbb hazugságokkal képes csak reagálni. Ezzel viszont már a saját hátországa sem tud azonosulni, és nyilvánosabban hátrálnak ki Orbán mögül a hajdani támogatói. Ha ez a spirál tényleg beindul és valami zseniális húzással nem tudja megszakítani Habony vagy Rogán akkor jövőre hatalmas vereségbe fognak belefutni. Márpedig Árpi és Tóni mostanában nincs a toppon...
2017. április 9. vasárnap
Tegnap boldogan letekertem 30 kilométert, ez nagyon jót tett a hangulatomnak. Ma pedig Zoéval nyomtunk még közel tízet az új cangáján - ami érezhetően jobb mint a régi.
Sajnos a CEU tüntetés helyett országos nyílt karate bajnokságon voltunk, ahol mindkét gyermekem bronz érmet szerzett. Kristóf inkább csak kapkodott az egy korosztállyal feljebb a koránál - mert a 10-11 évesek között indult - bár az eltökéltségével és a küzdeni akarásával nem volt gond. Zoé pedig az első meccsét - szokás szerint - a végtelen izgulása miatt nagyon elvesztette, majd utána csinált egy 6-6-os menetet, ahol végre előjött a tapasztalata. Ő sosem lesz kiemelkedő ebben a sportban, de nem is ez a cél. - A lányom inkább okos mint ügyes, de legalább nem adja fel és még a gyengeségeiben is legalább jó közepes eredményt elér. Szerencsére ez Kristófról is lemondható. Szerintem a szüleim állva tapsikoltak volna, ha én 4.2-4.4-es átalaggal vittem volna a sulit és mellette így karatéztam volna.
Büszke vagyok a gyerekeimre...
Még akkor is, ha már több mint felét nem is értem annak amit Kristóf mond "új hunglishül" a születésnapjára kapott Overwachból. "Híllelem", "Spankilleltem", "Ultizott", "Hedi". (Csak azok amiket fel tudtam idézni...)
2017. április 7. péntek
Ma végre sikerült végigjátszanom a karácsonyra kapott DooM-ot. Nem maxoltam ki, de legalább végignyomtam. Ennek most ötülök. A kedvenc játékom. Még sokszor végignyomomom...
2017. április 2. vasárnap
Ez egy jó nap volt.
Ébredés után elmentem bringázni, és bár zsírpuhány vagyok így alig 15km jött össze, de az is valami. Utána a saját fejlesztésű savanyúkáposztás tarjámat sütöttem, amibe Zoé beszállt büntető munkával. (A büntető munka sztorija az, hogy mivel nem került be az első háromba a Poliban, ezért havi legalább kétszer segítenie kell a főzésben. - Ezt mindketten nagyon élvezzük.) Ebéd után lementünk a Decathlonba és megvettük a kicsit nagy de megfelelő szinű új kerékpárját. Ez 160-180cm között ideális (ő most 156cm), szóval tényleg nőhet még bele, de kikötöttem hogy haláláig már nem kap újat tőlem. Jót vidultunk rajta, hogy kilencven évesen milyen csotrogány lesz a canga. Abban bízom, hogy mostantól nem kell három évente vennem újat, és valójában elég jó gép ahhoz, hogy akár tizenéveket hajthassa. A beszerzés után Juckóékkal találkoztunk Zebegényben, ahol fagyiztunk, megnéztük a hajózási múzeumot, és Zoé meg Olivér versenyzett, ki tud tovább állni a tizen pár fokos Dunában. Végül úgy kellett kiparancsolni őket.
Kiderült, hogy idén 4.8 volt a határ ami alatt már csak várólistára lehetett kerülni, de a hírek szerit még így is jó esélye van Olivérnek, hogy bekerüljön. Vicces lesz, ha osztálytársak lesznek...
Mondom jó nap volt, és olyan dögletesen meleg, hogy azt sajnáltam, miért nem rövid nadrágban mentem...
2017. április 1. szombat
Orbán Viktor nekiment a CEU-nak.
Annyira fel vagyok háborodva, hogy napok óta írok valamit, majd másnap kitörlöm. Nem helyes ez...
Pénteken leadatam a Decathlonban Zoé cangáját, erre tegnap tízkor már meg is vették. Mondjuk elnézve, mások milyen állapotú eszközöket visznek be, nem is csodálom, hogy lecsaptak rá rögtön. Délután elmentünk nézni újat, de vagy a szine, vagy a formája vagy a mérete nem stimmelt egyik kerékpárnak sem a lányom szerint. Így nem tudom mikor és honnan szerek neki új bringát. Utána még kimentünk kettesben a Vadasparkba, hogy ne itthon űljünk a gyönyörű tavasz idején.

Régebbi hírek:

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--