yoscha.hu

2016. június

8182. nap a blog indulása óta
2016. június 29. szerda
Még pár szó a Brexithez.
Illetve a skótokról, akik akár önállóan is az EU részei kívánnak maradni, vagy az észak-írekről akik inkább Irórszággal egyesülnének és (szintén) kivállnak a Nagy Britannából, hogy a MÉG NAGYOBB EU részesei lehessenek.
Egy dolg zavar a sztoriban.
Pont száz éve hasonlókat mondtak a szlovákok, a horvátok, az erdélyi románok. Ők is egy rossz helyzetbe sodródott, (egybként erős) többnemzetiségű államot robbantottak fel - hathatós európai segtítséggel, hogy utána évszázados széthúzás jöjjön a régióba.
Persze biztos nincs igazam. Olyan szépen beszélt a skót képviselő az EU parlamentben, hogy ne hagyjuk őket magukra. - Állva tapsolták a többiek.
És tudom, támogattam a skót elszakadást is. - Mert azt más helyzetnek láttam. De a kemény és határozott kilépésen túl nem hiszem, hogy az EU érdeke lenne az Egyesült Királyság felbomlása apró egymással és a mag Angliával torzsalkodó nemzetállamokra - mint tette ezt közel száz éve a Monarchiával...
Szóval az a helyzet, hogy a britek kilépnek az EU-ból. De ez nem ok az államuk feldarabolására, még ha meg is van a saját Benesük és Masarykjuk...
Bocs Skótok, Észak-Írek! Tényleg veletek vagyok és jó a whiskytek is, de bőven elég sokk lesz az Egyesült Királyságnak az EU elhagyása. Ha most függetlenedtek, az a jövő háborúinak magvát veti el és nem a békés fejlődését...
2016. június 28. kedd
Többszöri javítási körök után (mivel ilyen géppel még a tapasztalt Hajtás Pajtásososok sem talákoztak) sikertült a cangámat tökéletes közeli állapotba hozni. Megy mint az állat, finoman mint a szellő, és hangtalanul mint a fecske (szinte, mert a guminak bizony van hangja).
Azért azt elmondahtom, hogy igen jó bringa, és úgy érzem megérte az árát. Még a kerekek ideális nyomását kell kitapasztalnom, mivel 2-4 bar között lehet fújni őket, és a mostani 3,5 barral elég pattogósan kemény az élmény. Kell futnom pár tucat kilométert két báron, meg hárman is.
Végül is az az egyik célom, hogy a túra előtt már meglegyen az idei 1000km. Amihez még százat gurulnom kell bő egy héten belül. (Szerintem nem lesz meg, ahogy a naptáramat elnézem. :-( )
2016. június 25. szombat
A BREXIT után az a legahtározottabb véleményem, hogy mostantól nem kevesebb, hanem több Európa kell. Kimentek a legfőbb kerékkötői a Föderális Európának. Gyorsan le kell zavarni a kilépésüket a legkevesebb kompromisszummal (a legfájdalmasabban), hogy intő páldaként álljanak a többiek előtt, és ASAP el kell kezdeni a Föderális Európa kialakítását saját hadsereggel, adókkal, központi erős parlamenntel, kormányzattal. Mostantól szavazáskor nem a magyar parlamenti viszonyokat fogom nézni, nem az érdekel, hogy ki az aki esetleg leválthatja Orbán Vikort, hanem arra fogom adnia szavazatom, aki a Föderális Európát képviseli a programjában, mert minden más út a szakadékba vezet...
Hát ennyi. Orosz gyarmat nem akarok lenni még egyszer az életben, mert az első 18 évem úgy telt el, és az egyetlen ellenszer a Föderális Európa...
2016. június 22. szerda
Ma megint mentem jó harminc kilométert a cangámmal. - Tényleg kezdünk összeszokni. Bár tegnap sikerült a nyereg csonk bilincset eltörnöm majd cserélnem, és ma egyre furcsább kattogást, kopogást hallottam a közép tengely irányából, miközben tekertem. Így hazafelé elvittem a kedvenc bicaj szervizembe. Ahol a szerelő miután alaposan megvizsgálta, megkért, hadd guruljon vele egy pár kört, mert rég ki akart próbálni egy ilyen gépet.
Remélem nem lopják el túl hamar...
2016. június 20. hétfő
Jó kis hét van mögöttem.
Szerdán megvettem az új bringámat, ami persze nem új de szinte az. Elég csinos darab. Ha valakit érdekel itt olvashat róla németül, mivel német a drága. Azóta mentem vele bő száz kilométert és kezdünk összeszokni. Mivel hiába kiváló egy canga de a nyereg, a kormány, a stucni, a fékkar pozíciójának egy-egy módosításának hatása csak tíz kilométerek után érződik. Ekkor lehet felülvizsgálni, hogy az előző változtatás valóban a kényelmet szolgálta-e vagy már túltoltuk, és inkább kevesebb kell. Szóval a múlt héten jókat tekertem imbusz kulcsokkal a zsebemben és a legváratlanabb helyeken álltam le hangolni a gépet. Mostanra úgy érzem, hogy nem kényelmetlenebb mit a régi lovam, a szíjhajtás és a fokozatmentes agyváltó pedig tényleg király.
Szombaton K.A kollégámmal elugrottunk tekerni a Pilisbe, hogy felderítsük a bringatúra útvonalát Esztergom felé, meg egyébként is kellett a hegyi edzés nekem is meg a cangának is.
Vasárnap feladtuk a gyerekeket a karate táborba. Úgy látom Kristófnak nagyon jó lesz ez a hét, mert legalább három-négy vele egyidős fiúval tud bandázni.
Így most itt vagyunk gyerektelen. Ennek hatására tegnap már ki is dobtam két nagy zsák szemetet/kacatot/emléket a dolgozó szobából, és ahogy látom kétszer ennyi vár rám a gyerekszobában...
2016. június 13. hétfő
Hétfő tizenharmadika. Nem is értem miért a péntek 13 a szerencsétlen nap és nem a hétfő. Na mindegy, okom nincs panaszra a hétfő miatt.
Szombaton kihelyezett apaklub volt Esztergbomban. Kicsit lenéztünk a Dunára csónakázni, de inkább csak a ház körül tollasoztunk, bográcsoztunk, lövöldöztünk a légpuskával. Én a teraszon aludtam hálózsákban, polifómon alig pár méternyire a békától aki negyed óránként elkezdett kvartyogni. Többször felmerült bennem, hogy esetleg le kellene lőni a dögöt, de reggelre egész összebarátkoztunk és mindketten túléltük a kalandot. (Baromi hangos egy ilyen állat, ha nincs egyéb zaj, és épp alszol.)

Tegnap elmentünk Zoéval fodrászoz, és levásárolni a H&M kártyáját. Utána még levágtam a füvet a keretben. Sajnos a bringázás kimaradt, de ma két keréken jöttem a Gyárba. Ez persze édeskevés edzés a Selmeci-hegységre...
2016. június 10. péntek
Hát ezt is megéltük.
Kristóffal közösen végignéztük a foci EB nyitó meccsét. (Zoé lelépett az első félidő felénél, Jirka pedig kocsmázik Mónicskuval.)
Nem volt nagy meccs, de két fontos tanulsága azért leszűrhető:
1. Lehet HD adást nézni előfizetés nélkül Android média lejátszón + Full HD tévén.
2. Kell a fiammal közösen meccset nézni, mert a Való világ kipöckölhető, de egy EB az olyan téma amiből kimaradni ciki a mai iskolásoknak...
Holnap megyek kihelyezett Apaklubba, és szerdán ha minden igaz megyek Szegedre megvenni az új bringámat....
2016. június 05. vasárnap
Ma hajnali egyre értem haza az idei zarándoklatból ami elég jól sikerült annak ellenére vagy talán pont azért mert kétszer is bőrig áztunk a három nap alatt. Viszont a táv még mindig nem jó. Pont az utolsó napra marad több mint 40km szinte kizárólag aszfalton. Ez ellen valamit ki kell találni egy éven belül. Egyébként elég jól bírtam a menetet. Az utolsó napon szereztem pár vízhólyagot, de azok sem szakadtak ki, míg itthon meg nem operáltam őket.
Zarándoklat
Mivel Hitvesem egy thai erdei szerzetes által tartott oktatáson van, és nem volt itthon semmi, így a gyerekek javaslatára elmentünk ebédelni az IKEA-ba. Itt mindkét gyerek megevett fejenként 15-15 (!!!!) húsgombócot, sőt Zoé még kunyerált tőlünk plusz krumplit is. Majd egy adag fagyott joghurtot is bevágtak az Árkádban csak a biztonság kedvéért. Azóta nagy a csönd. Bár ezt inkább annak tudom be, hogy mindketten kaptak új fülhallgatót, mivel a mikulástól érkezett darabok mostanra tönkrementek, és nem volt szívem látni ahogy a vacak agybadugósokkal szenvednek. Meglepő volt a választásuk. Zoé egy (szerinte baba, szerintem Barbie) rózsaszín fülest választott, míg Kristóf egy acélbetétes "retro DJ" fazont, mert az volt a "legmenőbb". Sok bajunk lesz még ezzel a fiúval míg teljesen felnő. :-)

Régebbi hírek:

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--