yoscha.hu

2015. október

8180. nap a blog indulása óta
2015. október 27. kedd
Ma jól inult a nap...
Lego
2015. október 25. vasárnap
Ma levittük a gyerekeket a szüleimhez, engem megköszöntött a családom, majd Hitvesemmel megnéztük a Marsit. Most van csomó calvadosom, némi sör párlatom(!!!), és egy Technik LEGO készletem, illetve egy elveszett illúzióm, hogy egy geek könyvet meg lehet csinálni a tömeg igények szerint.
Jó film a Marsi, csak épp a könyv lényege vesztett el a moziban.
Azért örülök, hogy láttam...
2015. október 24. szombat
Tegnap a gyerekekkel elmentem a Cserhátba kökényt és csipkebogyót szedni. Sikerült egy jó tarisznyányit hazahozni amellett, hogy dugig ettük magunkat még felfedeztünk egy durva vízmosást, találtunk megkövesedett csigákat sőt még frizbizni is jutott erő.
Ma az alig pár hetes IKEA hintaszékem cseréltem vissza, mert bár roppant vagány, de számomra elég kényelmetlen volt. Most egy fémvázas szék lett helyette ami talán megfelelő lesz.
2015. október 21. szerda
Negyvenhárom éves lettem én, meglepetés e poszt.
Tegnap Hitvesemmel elrepültünk Velencébe. Szerintem Velence tökéletes város. Persze ehhez kellett a jó idő, és a jó időzítés. Napsütés volt, meleg, és viszonylag kevés túrista. Mostantól minden szülinapom hasonló helyeken akarom eltölteni.
Velence
2015. október 19. hétfő
Péntektől vasárnap reggelig céges elvonuláson voltam. Egész jó volt.
Odafele gokartoztunk egy hatalmasat. Eddig nem is gondoltam ez mennyire jó buli. A pálya talán ha 100 métreres, de kanyar kanyar hátán, és 12-13 másodperc alatt körbeautózható. Viszont egy menet öt percig tart és azalatt nincs egy pillanatnyi pihenmő sem. Így elmondva nem tűnik kalandosnak, és elsőre beleülve a kocsiba azt érzi az ember, hogy órákig tudná csinálni, de öt-hat futam után már úgy kellett összevadászni az indulókat...
Másnap tettünk egy jó kört a Mátrában. Ugyan délelőtt még szemerkélt az eső, és gyakran a felhőkben mentünk de így is megérte.
Tegnap hazaérve még elvittem a gyerekeket egyet cangázni.

Közben a múlt héten főzött söröm teljesen leérett. - Egy új élesztőt próbáltam ki, és az annyira durva, hogy három nap alatt 5%-ra hozta az alkoholfokot, és ott meg is állt. Persze hagyom még pár napot érni, de ez tényleg meglepő volt. (A korábbi élesztőnek általában jó egy hét kellett azonos eredmény produkálásához.)
A mai a héten az utolsó munkanapom. Holnap megyek Hitvesemmel Velencébe várost nézni, pizzát enni, galambot etetni.
Majd jelentkezem...
2015. október 15. csütörtök
Olvasom a neten, miként vannak elájulva az oroszok katonai kapacitásától az újságírók meg midenféle szakértők. Micsoda bámulatos katonai potenciál. Közben azt felejtik el, hogy az oroszok a béka segge alatt sincsenek gazdaságilag. Az ország jelentős része nyomorgó alkoholista. Egyetlen cégük, brendjük sincs ami mutatná az orosz gazdaság erejét. Erejüket megfeszítve tudnak csak repülőket, rakétákat gyártani, amivel képesek felkelő csoportokat bombázni.
Észak-Korea is képes hasonlókra, hasonló áron. Aki ezeknek tapsolni tud, azzal én nagyon nem értek egyet...
2015. október 14. szerda
Ma reggelre Kristófot elkapta egy hasmenéses vírus, ami mindaddig tartott, míg ki nem derült számára hogy suli helyett velem megy dokihoz. Onnantól jól volt. Azért elmentünk, és az orvos szerint kell neki három nap pihenő, de gyógyszert nem írt fel... Így itthonról olvastam jobb és rosszabb (inkább rosszabb) minőségű műszaki doksikat. (Ezekhez tényleg nem kellett bemenni, sőt néhol még a szemüveg is zavart az áradó homályban.) A sok olvasás mellett azért felszámoltam a 20 üveg ihatatlan sörömet és lepalackoztam az előző Bányász főzetemet. Holnap megint doksikat olvasok, de lefőzöm újra a most kidobott Kapitányt. Sajnos nem lehetett kapni anglia legnevesebb pale ale malátáját, ezért egy "hétköznapival" helyettesítem, szerencsére kánikula nem várható a következő két hétben. Szóval bízom benne, hogy ez legalább iható lesz.
2015. október 13. kedd
Hát be kell vallanom, az idei második söröm (Kapitány) teljes kudarc. Lassan egy egész ládányi üveget bontottam fel különböző időpontokban és sosem tudtam egy kis kortynál többet lenyomni belőle. A maradékot szerintem kiöntöm a napokban. Tanulság:
TILOS kánikulában sört főzni, de akkor is tilos, ha épp nincs kánikula, de a következő egy hétre azt jelez az Időkép. A fő baja szerintem, hogy leállt az erjedési folyamat, mert megsült az élesztő. Persze az is lehet, hogy a recept sem jó. A receptet teljesen át is dolgoztam és egy "egy malátás egy komlós" angol sör lesz a következő azonos cimke alatt. A mostanit meg nem hagyom megkóstolni senkinek. Remélem a lefolyónak nem fog ártani...
2015. október 13. kedd
Vasárnap kettős fornt és szakadó eső volt. Délelőtt Hitvesemmel megfőztünk egy gigantikus mennyiségű babgulyást (fogalmam sem volt mennyi bab és csülök kell ebédre), és egy hasonló adag rizskochot. Mindkettő jól sikerült. Viszont én teljesen oda voltam délutánra a bezártságtól és attól, hogy nem találtam egy olyan kényelmes zugot a lakásban ahol a tévé/monitor villogását nem látva olvashatok kedvemre, ha már a fejem szétszakad. Olyannyira kibírhatatlan voltam, hogy tegnap inkább vettünk egy ikeás hintaszéket ami most a dolgozószobában van, és csak az enyém. Nagyon jó. Lehet még füldugókat is beszerzek...

Kissé mindenki aggódik a céges hétvége időjárása miatt. Valóban még nem tökéletesek a körülmények, de kirándulni szitáló esőben is lehet. Sőt az csak az igazi csapatépítés.
2015. október 10. szombat
Napra pontosan hat év után visszatértünk Hollókőre a szüreti mulatságra. A képek magukért beszélnek:
2015:


2009:
2015. október 9. péntek
Tegnap Cs.G barátommal valami angol posztpunk zenekar koncertjén jártunk. Én beöltöztem ahogy kell, csíkos póló, nadrágtartó, bőrdzseki, bakancs, szemüveg nélkül - hogy le ne verjék a nagy pogózásban. Egyszóval próbáltam nagyon posztpunk lenni. Viszont a koncert olyan gyalázatosan rossz volt, hogy alig pár számot bírtunk ki. Pogózni meg senki nem pogózott. Szerncsére a kocsma részen csatos (!!!) üvegekben adtak jóféle kézműves sört. Így igazi punkhoz méltóan elkeztük elkéregetni az üres üvegeket a szomszéd asztalokról. - A pultos világosított fel, hogy ő ugyan nem adhat nekem üres üveget, de ami kint van azt akár haza is vihetem. Ha ezt tudom, vittem volna egy nagy hátizsákot (na ez milyen punkos lett volna!), de még így is sikerült nyolc üveget hazacipelnem a cangámon. Még két-három ilyen este és megoldódnak a tárolási gondjaim. :-)
Félek ezen a hétvégén nem lesz nagy kimozdulás...
2015. október 6. kedd
Ronda fejfájós idő van. Pont annyira, hogy ne akarjak bevenni valami gyógyszert de ahhoz már elegendően, hogy elrontsa a kedvem. Na mindegy. Ilyenek az őszök.
Ja és Göncz Árpád is meghalt. Ez egy ilyen nap...
2015. október 5. hétfő
Csuda jó hétvégén vagyok túl. Sikerült összességében 70 kilométert tekernem.
Szerencsére nem csak én szórakoztam. Szombaton Kristóf az előre megbeszélt kerti partin volt Pilisszántón, ami alig három órányi autóútra van oda-vissza (kétszer megjárva). De egyszer egy évben símán megérte. Zoé pedig az állatkeertben volt a DÖKkel
Vasánap Kristófot meglátogatta egyik osztálytársa, Zoé pedig lement bandázni a saját osztálytársaival a játszóra. Ez most tök jó, hogy végre nem nekem kell kisérnem a lányt, hanem ment magától rollerrel. Pár év múlva persze a játszó melletti pingpong asztalokon fognak tanyázni, szotyit köpködve, telefonból hallgatva a menő zenéket, de ez elkerülhetetlen...
2015. október 2. péntek
Ma van az állatok napja a suliban, így reggel a dögöket egy átlátszó falú műanyag dobozba kellett költöztetni, hogy a gyerekek felváltva büszkélkedhessenek velük. Biztos jó lesz minden résztvevőnek. :-)
Tegnap megérkeztek az újabb szines usb zsinórok és a két dupla kimentetes töltőfej is, melyek közül az egyik nem üzemelt. Úgy döntöttem, hogy nem küldöm vissza kétezerért a hatszáz forintos vackot, inkább lenyelem a veszteséget. Nem baj, így is lett elegendő töltési hely most a lakásban.
Hétvégén pompás idő ígérkezik, de a gyerekek szanaszát lesznek állatkertben, szülinapon. Én meg félek nem tudok majd bringázni, pedig nagyon vágyom rá és ilyenkor ősszel (is) olyan jó.

Régebbi hírek:

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--