yoscha.hu

2015. május

8155. nap a blog indulása óta
2015. május 26. hétfő
Az elmúlt hét folyamatosan ismétlődő esői nem javítottak az erkélyünk előrehaladásán. Közben szép lassan mérgesedett el a helyzet az elég trehány közös képviselővel is. Ma végül közvetlenül a kivitelezőtől kértünk egy egyeztetést, hogy tisztázódjon a helyzet. Talán tisztázódik, és talán nem hetek múlva lesz erkélyünk. Viszont reményeim szerint hetek múlva már nem a jelenlegi lesz a közös képviselőnk.

Pénteken Zoé nem ment suliba, mert napok óta egyre jobban fájt a hasa, míg végül elvittem orvoshoz. A doki szerint "ez most divatos", majd meggyógyul. - mindig ezt mondja. Kicsit olyan mint az egyszeri dizájndrog díler aki már nem tud, nem akar friss nevet kitalálni a hetente változó anyagokra.
Szóval pénteken, szombaton gyógyult a lány, majd vasárnap nagy elhatározással lementünk Hőgyészre, hogy végre megtartsuk az elmaradt tavaszi sütögetést. Bevallhatom utólag, a vacsorára elfogyasztott sült szalonnáról még időben le kellett volna beszélnem. Mivel nem beszéltem, ezért éjjel hatszor keltett fel, hogy fáj a hasa és menjünk wc-re. Jirkát persze otthon hagytuk, tanuljon csak az államvizsgájára.
Vidám volt...
Persze az éjszakától eltekintve tényleg jó volt a nap. Főztünk csigát, rendeztünk szobát és még sárkányt is eregettünk Kristóffal, sőt sikerült a gyerekeknek eltüzelniük legalább egy köbméter rőzsét. Ennek eredményeként még a másnapi hajmosás után is éreztem a hajukban a füstöt...
Ma meg holnap még tucatnyi feladatom van, mert csütörtökön indulok az idei zarándoklatomra. Így nem csak az erkély miatt csekkolom naponta többször az időképet.
Talán nem fogok megázni, megfagyni.
2015. május 18. hétfő
Este megnéztem az Ex machinát amit tényleg azt egyik legjobb sci-fi az elmúlt években. Talán a Nőhöz hasonlítható. Aki kedveli az okos filmeket az nézze meg. Én biztos megnézem nemsokára újra...
2015. május 17. vasárnap
Pénteken meglettek az új övek, és a gyerekek elmentek a durva versenyzői edzésre a másik suliba. Annyira belelkesedtek, hogy mostantól oda is akarnak járni péntekenként. Ez együtt már heti három alkalommal öt és fél óra karate, ami elég soknak hangzik, de amíg ők kérik addig miért ellenkeznék?
Tegnap délután kikerekeztünk a Kertembe, ahol a szokásos családi délután volt sok gyerekkel, napsütéssel, rozéfröccsel. Ma ebéd után megmásztuk a Nagy-Kevélyt hármasban, mert Hitvesem inkább a passzív pihenést és az elmaradt házimunkákat választotta. Pedig a vasalásnál szerintem még a hegymászás is jobb szórakozás. Nekem meg pont jól jött a zarándoklat előtt egy kis terepgyakorlat.
Nagy-Kevély
2015. május 14. csütörtök
Munkás egy nap volt a mai.
Fél tizenkettőre kaptunk időpontot (két hónapja) a Sportkorházba, hogy végre meglegyen Zoé sportorvosi igazolása és mehessen versenyekre - amikre mostanában már vágyik. Emiatt "távmunkára" írtam ki magam. Ott is voltunk negyedre, majd negyed egykor megkaptuk a cetlit, melyen a szükséges vizsgálatok voltak felírva. (Vizelet, szemészet, neurológia, EKG, ortopédia). Alig háromra végeztünk az összessel, és közben még meg is röntgenezték Zoé kezeit, mert pont három napja derült ki, hogy a bal tenyerét nem tudja kellően forgatni. Eddig ez senkinek nem tűnt fel, de az edzője meglátta a formagyakoraltozás során hogy valami nem stimmel. Szerencsére volt ortopéd orvos és röntgen is, de okosabbak nem lettünk. Tíz alkalmas gyógytornát írt fel a doki. (Fogalmam sincs hogyan fogjuk megszervezni a heti két-három alkalmat.) Hazaérve a reggel beszerzett keszegeket sütöttük ki hirtelen, majd Zoé elment Kristófért a suliba. Én pedig nekiálltam megfőzni az szezon utolsó sörét, mert lassan túl meleg lesz a kecó az élesztőknek, és utolsó mentsvárként az utolsó főzetnek a garázst jelöltem ki, mivel kocsival úgy sem tudok bent állni az erkély felújítása miatt, és az még pont kellően hűvös.
Persze közben leszakadt az ég, és mehettem kocsival a gyerekekért és a hozzájuk csatlakozott osztálytársért aki este hétig itt randalírozott. (Ahelyett, hogy mind a játszón nyomultak volna.)
Hozzá kell szoknom a feltünedező barátokhoz, barátnőkhöz...
Holnap is "itthonról dolgozom", mert karate övvizsga lesz. Zoé a sárgáért, Kristóf a fehér övért száll harcba. Szerintem jó esélyekkel...
Már napokkal ezelőtt kiharcolták, hogy a vizsga után azonnal menjünk a Decathlonba új övekért, sőt öttől a másik iskolában meghirdetett edzésre is mennek parádézni. (Nem sokat fogok dolgozni...)
2015. május 12. kedd
Ma reggel a Tiloson rábukkantam erre (mert gyöngyszemeket ott lehet gyűjteni):
Azóta teljesen rákattantam. Szerencsére a teljes album elérhető online is...
2015. május 9. szombat
Basszus, lassan május közepén járunk én meg még el sem kezdtem az ehavi bejegyzésem. Na most pótolok kicsit.
Május elsején megint tudtam egy jót bringázni (vagány szembe széllel). Míg én odavoltam Zoé egy iskolatársnőjével és annak apukájával ment el megnézni a városligeti majálist. Hazatérve könyörgött, hogy ott aludhasson a kislánynál. Persze megengedtük, mert előbb-utóbb úgy is hagyni kell felnőni. Hát fél tizenegykor rollerezhettem át, hogy hazahozzam a lányom, akinek mégiscsak nagyon hiányoztunk.
Másnap zuhogott az eső, így Hőgyész helyett fájó szívvel Veszprémben ünnepeltük a tavaszi születés- és névnaposokat.
Utána Kristóf újra lebetegedett. Hat héten belül harmadjára. Most már arcüreggyulladást sikerült összeszednie. Remélem ez az antibiotikum már segít, és kibírja a suli végéig azt az 5-6 hetet.
Közben megkezdődött az erkélyek felújítása a házban. Kedden, szerdán lecipeltem a harminc körüli virágládánkat, a cserepeket, a balkon bútorokat. Csütörtökön felverték a burkolatot, összeszemetelték a sittel a kertet. Pénteken nem történt érdemi változás. Várom mikor kezdhetek visszacipekedni...
Ma délután megint bringás felvonulásra megyünk. Pont a Gyár felé vezető úton van egy botrányos szakasz a Rákosrendezői pályaudvarnál amit kb ötven éve nem újítottak fel. Hát most azért tüntetünk két keréken, hogy a két fő bingaút közötti száz méteres szakasz is legyen normálisan gurulható. - Meglátjuk mennyien leszünk, és mennyi lesz a hatása.

Régebbi hírek:

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--