A leghosszabb hónap
2018. február 17. szombat
Vasárnap este az egész család eljött velem Besh o droM-ra Szentendre főterére. Igazából Zoé találta a koncertet, mikor fesztivált keresett az unalom helyett. Én meg teljesen rákattantam az eseményre, mivel jó húsz éve imádom ezt a zenekart, és rendszeresen hallgatom munkához, vezetéshez, vagy ha csak kell egy kis energia. Viszont még soha az életben nem voltam koncertjükön. Így ott volt a kihagyhatatlan alkalom...
Némi fondorlattal sikerült rávenni a többieket, hogy akarjanak jönni vasárnap este hétkor szabadtéri koncertre, de végül kötélnek álltak. Beshodrom koncert Szerntendrésn
Nekem nagyon tetszett a koncert, bár sokat kellett ugrálni, hogy ne fázzunk. Szentendre főtere pedig elképesztő volt a sok fényfestéssel.
Kár lett volna kihagyni.

Ja és az új telefonomnak brutális a kamerája még éjjel, kézből is.
2018. február 11. vasárnap
Mióta nem karatéznak, azóta heti kétszer futunk a gyerekekkel. Bevallhatom, én mindeddig utáltam futni, mivel azért találtuk fel a kereket, hogy guruljunk. - Fussanak az ősemberek!
Most viszont kocogok. Botrány mire nem képes egy szülő a gyerekeiért... Valójában nem is olyan borzalmas. Szerencsére az állóképességem meg van hozzá, így gondot nem okoz az esti négy kilométer, még ha örömet nem is okoz. Viszont legalább hétvégénként megint eljárunk bringázni, túrázni.
Februári kirándulások
2018. január 30. kedd
Tegnap éjszaka kiolvastam Hararitól a Homo Deust ami a Sapienst követő könyve. Ez a két könyv valójában olyan szemlélet tágulást okozott nekem, mint mikor megértettem a buddhizmus lényegét. Nem az a számít bennük mennyi új információval lettem gazdagabb (elég sokkal), hanem most képes vagyok úgy rátekinteni a világra ahogy korábban nem. Életem során nagyon kevésszer volt ilyen élményem. Aki egy jó szellemei kalandra vágyik az ne habozzon belefogni. Mindenképp javaslom fenntartani a sorrendet. Elsőre legyen a Sapiens az eddigi történelem áttekintése, majd a Homo Deus, ami már inkább esszégyűjtemény vagy jövendölések halmaza tudományos alapon. Valójában a Homo Deusban több ponton is azt éreztem, hogy a határán táncol a tudományos bulvárnak, de szerencsére végül mindig megmaradt tudományosnak.
Két eltérő műfajú könyv, de bárcsak havonta, vagy legalább évente olvashatnék hasonlókat.

Az elmúlt időszak másik fontos történése, hogy Zoé hét, Kristóf négy év után befejezte a karatét. Igazából belefáradtak kicsit, és a korábbi 'nagyok' akikre felnéztek, - akik miatt akartak járni a heltais csapatba edzeni - az idei évben szintén elszivárogtak. Érett már a szakítás, de tegnap megírtam a levelemet az edzőnek, így véglegessé vált. Most keressük az új sportot amit űzhetnek. Addig pedig futni fogunk talán...
2018. január 14. vasárnap
Nekem mindig is a január tűnt a leghosszabb hónapnak. Leginkább egy kínosan elnyújtott átmenetnek érzem. Még cipeljük a tavaly betáplált feladatokat és kalóriákat, ugyanakkor az év végi pörgést követően mindenki túlélési üzemmódba kapcsolt. Szerintem a januárnak kellene 28 naposnak lennie, hogy gyorsan túlessünk rajta és kezdődjön végre a normális üzemmenet.
Persze nem rossz azért. Bár alapjáraton vagyunk, de legalább kiolvastam a XENO-t, és a Térség hatodik részét. Mindkét könyv nagyon jól megírt sc-fi. Kár hogy közel s távolban nem akad olyan ismerősöm aki igazán szeretne olvasni, pláne hozzám hasonlóan kedvelné a sci-fit. Akkor kitárgyalhatnánk az Öv és a belső bolygók viszonyát, vagy a generációkon átívelő űrutazás problémáit. Na mindegy nem csak sci-fivel él az ember, így most a Sapiens-t olvasom, ami egy az emberiség történetét feldolgozó mű. Leginkább történelemkönyv, de a száraz tények helyett az összefüggésekre koncentrálva. Sok felismerést köszönhetek neki, az egyik legérdekesebb az ahogy a nácizmust helyezte el a többi ideológia közé. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, mert megéri elolvasni.
Az elmúlt héten még megnéztem Scorsese Némaságját is. Ami igen csak felkavaró és nyomasztó, de ugyanakkor nagyon jó, klasszikus film. Kicsit visszaadta a hitem a moziban, mivel már évek óta csak a buta és béna szuperhős filmek ömlenek, és senki sem csinál egy jó drámát hétköznapi emberekről. Hát ez az...

Első hó Ma reggelre hullott némi hó. Főleg csak a fák és a háztetők lettek fehérek, de így is szép, és végre némileg téliesebb a táj.
Tegnap nővéremék jöttek fel, mert sétajegyet kaptak tőlünk karácsonyra. Közösen ebédeltünk, majd elvittem őket a kőbányai sörgyárhoz, ahol az esemény zajlott. Nem volt épp ideális az idő egy könnyed sétára mivel hol csak esett hol havazott is, így a végére jól átfagytak, de visszaérve némi tea és whiskey rendbe tette őket.

Hitvesemmel megint nekikezdtünk a Jóbarátok darálásának. Durva, hogy az első részek már 24 évesek, de még mindig ülnek a poénok. Rég rötyögtünk annyit mint tegnap este...
2018. január 01. hétfő
Szóval én úgy gondoltam (gondolom?), hogy nem sok értelme van már a blogolásnak, mivel mindenki nyomja a contentet a fészen meg a kitudja hol. Mint leírtam, nem akarok és tudok versenyezni a webkettő népével. (Múltszázadi a naplóm és én is az vagyok menthetetlenül.) Viszont szembesülnöm kellett vele, hogy páran igenis követtek, követnének ma is. Ez az írás nem csak magamnak szól, így némi felelősségem van "az olvasók" felé akik nem vadidegenek, hanem a családom, barátaim. Őket érdekli és érdekelheti is mi történt velem.
Nem tudom milyen egy válás közeli helyzetből újrakezdeni egy kapcsolatot. Valószínűleg nagy levegőt kell venni és próbálni tiszta lappal inkább csak előre nézni mint hátra. Tizenhat év után rám is ez vár itt. Minden újjászületés nehéz. Ki tudja sikerül-e de új év jött el és meglátjuk mit hoz a holnap...

Négy kép szilveszterről Most kissé fáradt vagyok, mivel Cskukkal szilvesztereztünk és az ő gyerekeik bírták legjobban az éjszakát. (Krstóf éjfél után vagy háromszor elvonult aludni.) Én meg megittam egy kávét nem sokkal éjfél előtt, amiről már akkor tudtam, hogy felesleges, de bátraké a szerencse!
Az este folyamán többször kimentünk tűzijátékozni, ami pompás szórakozás ilyenkor. A fiúk nagyon bátrak voltak, a lányok kevésbé. Direkt lefényképeztem a lányainkat egymás mellett, mert teljesen olyanok voltak mint Gandalf és Frodó a filmben a nagy ló hetedikes mellett az elve apró harmadikos. Viszont jól megértették egymást a korkülönbség ellenére is.

Tegnap délután még a Cs. lányokat (és CS.G-t) is meglátogattuk, mivel Zoé ragaszkodott hozzá, hogy találkozzon velük mielőtt visszamennének az internátusba.


2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002