yoscha.hu

2012. január

8145. nap a blog indulása óta
2012. január 31. kedd, 20:02
Azt mondják, hogy most jön a sarkvidéki hideg. Ez elég kellemetlen, mert így is mínusz hét fokra ébredtünk. Én annyira beparáztam, hogy az új söreimet nem is a garázsba raktm el, hanem a lépcsőházba a lépcső alá. (Ott talán nem lesznek kemény fagyok.) Különben is nehéz hétnek nézünk elébe. Hitvesem nyolctól négyig a Hegyen tanít én meg vihetem a gyerkőket suliba, oviba egyedül.
Pár nap használat után jó választásnak tűnik az ASUS Transformer Prime. Így billentyűzettel teljes értékű laptop. Nélküle meg tábla. Ha csak tábla lenne nem tudnám a munkához használni, mert azért annál többet kell írrnom, hogy elegendő legyen erre a virtuális billentyűzet. Itthoni médiafogyasztásra pedig ennyiért pénzkidobás lene. Szóval jól választottam.
2012. január 30. hétfő, 20:27
Az előbb kérdezte a lányom, hogy miért "óvoda" ovi, és miért iskola az iskola, és miből alakult ki a "dolgozni"? Azt mondtam, hogy a dolgozni az valami újkeletű, míg az iskolát a rómaiaktól kaptuk. Felmerült bennem Marx és a egy pillanatra, és elszégyeltem magam, mert én egyszerűen szeretek dolgozni, még ha épp durva pofonokat kapok is, vagy semmi nem úgy halad, ahogy kellene. A mai nap sem volt tökéletes, a péntek meg egyszerűen ciki, de ha a milliók nem a jelzálogomon, hanem a bankszámlámon lennének, akkor sem szeretnék mást csinálni.
Hétvégén Vp-ben voltunk, ahol Zoé eltűnt egy fél napra a szomszéd kislánnyal játszani, de azért egy jó kis fürdőzést is megejtettünk. Két viziszörny/vizitündér gyerekem van.
2012. január 26. csütörtök, 22:13
Ablakunkból az
Orion néz be rám, nem
kell ma ennél több.
2012. január 25. szerda, 20:25
Gáz van. Az előző mentéskor valahogy elrontottam ennek a blog fájlnak a karakterkódolását. Most nem esek neki a javításnak. Majd holnap...
2012. január 25. szerda, 20:10
Ma lecsapoltam a második főzet sörömet. A tervem az volt, hogy várok vele vasárnapig, de minden mutatója szerint megérett, így inkább nekiestem. Sokat segített a múltkor beszerzett üvegtöltő szifon, mellyel felhabzás nélkül lehet tölteni a palackokat. Msfél óra alatt végeztem is. Megy ez mint a karikacsapás.
Egyébként nemcsak sörfőzésről szól az életem. Lassan beáll a napi ritmus. Megszokott keretek között telnek immáron reggelek, esték.
Tegnap például virághagymákat vettenk. Ha jön a tavasz kiültetjük, és csupa virág lesz az udvar a kocsibehajtó mellett. Legalábbis ez a cél.
2012. január 24. kedd, 19:03
Alig három nap alatt radikálisat fejlődött a söröm. Hitvesem nemtetszésétől övezve újabb palackot hoztam fel tesztelés céljából. Ebből már nem kandikál ki az élesztő, és egészen sör állaga van. Sőt meglepően hasonlit az angol bitterekre (aminek szánták). Lehet hogy egy-két hét múlva még jobb lesz. Ha úgy alakul, akkor akár még büszke is lehetek rá. Na nem mintha igazán sok hozzáadott ??rtékem lenne a palackmosáson csapoláson túl.
2012. január 21. szombat, 20:39
Botrány a Tescoban az alapján választottam sört, hogy melyiknek könyebb lemosni a cimkéjét, és nem azalapján, hogy melyiket szeretem jobban...
2012. január 21. szombat, 17:48
Az imént bontottam fel egy üveggel a múlt héten palackozott sörömből. Hát mit mondjak, van még mit érnie. Alapvetően sörhöz hasonló ital, de az élesztő eléggé kilóg belőle és valahogy olyan szögeltes az egész ízvilága. Persze így jár az aki nem várja ki az előírt várakozási időket. Pár hét múlva meglátjuk mivé cseperedik. Az azért bizonyos, hogy nem egy könnyed lager lesz, hanem egy karakteres, keserű kocsmasör. Aki szereti, szereti, aki nem nem. Én még nem döntöttem el. Azért örülök, hogy a második főzetnek is ugyanezt választotttam, de más recepttel. Lehet majd hasonlítgatni, tanulni belőle.
Nagyon izgat mi lesz belőle három-öt hét múlva...
2012. január 20. péntek, 22:05
Ma Hitvesem Ángélus barátnőjével ment szórakozni. Én meg maradtam a gyerekekkel pizsipartira. Azért nem rossz este. Zoé megkapta a félévi bizonyítványát, melyre nem lehet egy rossz szavunk sem. (Már előre félek Kristóf majdani bizonyátványaitól.) Ennek jutalmául ő megkapta a Sims 2-t a PS2-re. Egész este azt nyomtuk. Illetve én csak fél szívvel, mert jómagam megkaptam az áhtott ASUS Transformer prime táblagépet/netbookot, ami jelentősen csábítóbb volt mint a Sims2, de kitartottam. ők elaludtak, én beraktam ázni két rekesz sörösüveget a kádba, és most az új kütyün írom a blogomat. Nagyon kellemes...
Lassan mehetek üvegeket sikálni.
2012. január 18. szerda, 15:18
Csendben telnek a napok, mondhatni békésen. Iskola, ovi, munka, majd vissza.
2012. január 15. vasárnap, 18:53
Hétvégén szüleim és keresztapámék is feljöttek háznézőbe. Jól elvoltunk velük.
Délután lepalackoztam az első adag (20 liter) sörömet. Ugyanis egymásnak ellentmondó hírek keringenek arról, hogy négy nap után fejthető, és akkor nem kell bele plusz cukor (gyári utasítás) vagy hét-tíz nap után plusz cukorral üvegenként (guruk a netről). Persze lehet, hogy mellényúlok vele és tényleg kell az a néhány nap még, a következő f?zetnél majd úgy csinálom, és lehet hasonlítgatni.
Ja és ezerrel beindultak a salátáink, paradicsomaink az ablakban. Rendeltem melléjük balkon epreket és áfonyát is. - Lesz mit szedegetni nyáron.
2012. január 12. csütörtök, 20:08
Tegnap házi sörfőzésre adtam a fejem. Régóta érdekelt már a sztori, miként tudtak az őseink már a kőkorban is sört főzni, én meg miért nem? Végül elhatároztam magam és beruháztam egy kezdő készletbe. Ez valójában egy nagy légmentesen zárható vödör tetején kotyogóval, illetve az előre bekevert maláta - komló leves. Így tényleg nem kunszt a sörfőzés. Az összetevőket kell csak a vödörbe önteni adni hozzá sörélesztőt, és mehet a móka. mára teljesen beindult a cucc. Folyamatosan kotyog melletttem a cefre, mert Hitvesem a dolgozó szobába száműzte a főzdét. A leírások szerint 7-10 nap az erjedés, utána lehet palackozni és további egy hónapos várakozás után fogyasztható a kiváló házisör. - Remélem úgy lesz, és nem valami szemét jön ki végül a palackokból.
F?zd??re fel!
2012. január 10. kedd, 17:06
Karate edzés után gyermekre várva van időm blogolni.
Vasárnap minden a tervek szerint alakult. Korcsolyáztunk, fát metszettem, sőt még zöldségeket is ültettünk a nyárra készülve. Tegynap este pedig felfalmatricáztuk a nappalit, konyhát. Nagyon klafa lett.
2012. január 07. szombat, 20:36
Délelőtt a Bosnyák piacon jártunk, és vetténk vagy 15kg mindenfélét, mert elkapott a hév és a piac hangulata. Délután Olivér szülinapját ünnepeltük. Holnap délelőtt korcsolyátni viszem a gyerekeket - mert kisírták, utána közösségi munkát végzek a ház körül. Konkrétan egy fát kell megmetszenem, hogy ne lógjon a villanyra. Ilyen az, ha az egyetlen férfi tulaj vagyok. Azért jó buli lesz...
2012. január 06. péntek, 09:01
Hihetetlen már több mint tíz éve vagyok szerelmes ugyanabba a nőbe...
2012. január 05. csütörtök, 16:34
Várom a lányom az iskola lépcsőjén, és blogolok, mert tudok. Kemény két napon vagyok túl. Tegnap hét körül keveredtem haza a Hegyről, és reggel is ott kezdtem. A sok barátkozásnak, sírásnak, munkának meg is lett az eredménye pompás alkut kötöttünk.
Na itt a Zo??...
2012. január 03. kedd, 19:24
Azért az Jól mutatja a jelenlegi rendszer erkölcsi minőségét, hogy hetente kapják hazugságon az állami Hiradót...
2012. január 03. kedd, 09:59
Ma végre leadtuk a gyerekeket az iskolába, óvodába. Jól meglepődtünk ugyanis vasárnap, hogy az oktatás (a munkanapokkal ellentétben) csak kedden kezdődik.
Kellőnben jól indult az év. Tök jó lakásunk van, van új alkotmányunk is (amit a többség utál) és még nem omlott össze a gazdaság és a Forint. (Bár szakad rendesen) Azért ez is valami. Bízom benne, hogy nem is fog becsődölni az ország, mert azt Azért nagyon megszívnánk. (Bár a gazdasági vezetőink kompetenciaszintje alapjén inkább shortra játszanék.) Szóval nem túl felhőtlen az idei év további része, de majd termelek salátát és paradicsomot az erkélyen és tyúkokat az udvaron ha más nem lesz.
Addig meg fizetem a számlákat...
2012. január 01. vasárnap, 17:27
Jó reggelt Magyarország! Durva évnek nézénk elébe, de legalább tegnap nem fél hatig nyomtam mint tavaly. :-)
Elkészültek a szilveszteri fotók. A helyükön megtalálhatóak.

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--