Az oldal célja, hogy egy helyen összegyűjtsem mindazon információkat, linkeket, leírásokat, és remélem mihamarabb saját tapasztalataimat is melyeket hasznosnak tartok a magam és talán mások számára is. Ezzel az egyenlőre csak leírásokból ismert, viszont általam már hónapok óta a vágy titkos tárgyát képező telefonnal kapcsolatban. Tudom más megszállottak több, és hasznosabb információt is összegyűjthetnek, és biztos szubjektív és hiányos is, de kit érdekel. Az biztos, hogy én már több mint fél éve várok rá, és több mint fél éve késik a kis mocsok.

 

Magánvélemény:

Az eddigi ismereteim szerint egy egészen kiváló készülék lesz, ha - valaha is :( - megjelenik. Erőssége a Symbian OS, mely hajdanában a hőskorban a Psion 5-ös gépeket is hajtotta már. (Igaz más néven.) Hacsak nem rontották el nagyon a Symbian mérnökei (miért tennék?), akkor továbbra is egy végtelenül jól kezelhető, stabil, ugyanakkor rugalmas oprendszert kapunk. Melyben naptár, teendő lista, címlista, média lejátszó, ébresztőóra, és még miegyéb van. Persze nekem mint megszállottnak mindez bizonyára kevés lesz, de a nertől elég szép számban tölthetők le hozzá egyéb programok, melyek kényelmesen elférnek a nagykapacitású háttértáron.  Már ezért is szeretném megvenni, de az igazi áttörést számomra az adja, hogy telefon is, tehát a címlistámban szereplő személynek SMS-t MMS-t e-mail-t küldhetek, böngészhetem a beépített alkalmazással a webet. Így egyetlen készülék kiszolgálja az életszervezési és kommunikációs igényeimet is. Persze, ha elvesztem, végem. :) Utolsó indokom a beépített kamerája. A jelenlegi digitális fényképezőm sem tud nagyobb felbontást, és nincs is szükségem nagyobbra, ha itt a weben akarom publikálni a képeket. Így még eggyel kevesebb digitális kütyüt kell a zsebeimbe, táskámba süllyeszteni.  Csak lenne már a zsebemben...

 

Hírek, információk:

--- 2002.03.03 ---

Ha valakinek problémát okoz a WAP, MMS, E-MAIL beállítása a P800-on bármely szolgáltatónál (Westel, Pannon, Voda), az keresse fel a SonyEricsson segítség oldalát itt. Pár kérdésre kell csak válaszolni, és már mennek is a beállítások a telcsire SMS-ben.

 

--- 2002.02.18 ---

Az EpocWARE kiadta a Handy Day alkalmazást. Érdemes megnézni, bár sajnos fizetős a progi. Részletek itt.

 

--- 2002.02.12 ---

Jövő hét hétfőtől ingyenesen letölthető az Opera böngésző P800 alá. Talán ez az egyik legjobb hír. Ugyan eredetileg is van böngészője a telefonnak, de ezzel sokat fog javulni az internetezési képessége. Letöltés innen.

Emellett megjelent több leírás is a telefonról a magyar weben: Index, Korridor.

Az egyre megbízhatóbbnak tűnő hírek szerint a hónap végétől már a magyar telefonszolgáltatók, és a nagyobb áruházak is árusítani fogják. Akkor majd lesz nekem is.

 

--- 2002.01.14 ---

Egyre több helyen lehet már kapni a készüléket a városban. Először a WestEndben tűnt fel 400k-ért garancia és tisztesség nélkül. Aztán már a Blahánál is kapható 250k-ért. Viszont még nincs hír arról, hogy mikor jelenik meg a mobilszolgáltatók kínálatában. Talán februárban...

 

--- 2002.01.27 ---

A nap kérdése:

- Miért érdemes megvenni a P800-t?

- Mert fut rajta a DOOM!

 

 

Technikai adatok (messze nem teljes lista):

Méret:

117 x 59 x 27 mm

Súly:

148g flip nélkül
158g flippel

Kijelző:

Zárt flippel: 208 x 144 pixel, (40 x 28 mm)
Nyitott flippel: 208 x 320 pixels, (40 x 61 mm)

Színmélység:

4096 szín

Kamera:

640 x 480 pixel

Memória:

12Mb beépített + 16Mb Memory stick Duo kártyán

GSM:

900/1800/1900Mhrz GPRS, HSCSD

Kommunikáció:

Bluetooth, IrDA

WAP/WEB:

WML 1.3, cHTML, xHTML, WCSS, HTML 3.2 without frames, WML Scripts

E-mail:

POP3/SMTP/IMAP3/MIME

Üzenetek

SMS, MMS, EMS

 

 

Hivatalos linkek, ismertetők:

klikk

A gyártó SonyEricsson hivatalos ismertetője a telefonról

klikk

ClubSonyEricsson ismertetője. Ha a technikai adatok tömkelege érdekel, ez a te linked.

klikk

A P800 saját wapoldala. Csengőhangok, háttérképek, MMS sablonok tölthetők le ingyenesen. Szerintem később még mások is lesznek itt.

klikk

A P800 User's manual PDF formában. Ha ebből nem tudsz meg valamit, az már szinte nincs is.

 

 

Fórumok, portálok, oldalak:

klikk

PDA Mania P800 fóruma. Szószátyár, de sok hasznos  infó található benne. Ha eleget olvasod szinte minden linket, leírást megtalálsz a kásahegyben.

klikk

My-Symbian.com portál P800 szekciója. Hasznos programok, tippek trükkök.

klikk

AllAboutSymbian.com portál P800 szekciója. Programok, leírások, fórumok.

klikk

sep800.mine.nu Háttérképek, hangok, játékok, leírások. Minden.

klikk

Yahoo.com P800 csoportjai (Regisztráció szükséges.)

klikk

A konkurencia, csak több linkkel...

klikk

FreEpoc - Symbian/EPOC OS alá ingyenes programok. Még csak kevés van portolva P800-ra, de már dolgoznak rajta...

klikk EpocWARE - Kiváló P800 programjaik vannak. Sajnos pénzért, de szerintem megéri.

 

 

Linkek tartalom alapján:

Leírások

Nokia 3650, SE P800, Pocket PC Phone edition, Orange SPV összehasonlítás, Mobile.Reviev leírása, PhoneArena leírása, Korridor ismertetője (magyarul)

Háttérképek

wap.sonyericsson.com, phoneimage.com, dirtydesigns.tk, sep800.mine.nu

Csengőhangok

wap.sonyericsson.com, webwatcher.info, sep800.mine.nu

Animációk

sep800.mine.nu

Programok

my-symbian.com, allaboutsymbian.com, FREEpoc.org, EpocWARE.com

Játékok

sep800.mine.nu, DOOM

SDK Hivatalos SE, GnuPoc - Linux alá

 

 

Köszönet:

Köszönetet kell mondanom mindazoknak akik ezen információkat felrakták a netre, illetve azoknak is akik ezekre az információkra felhívták a figyelmem. Külön köszönet jár a PDA Mániának, ahol a SonyEricsson P800 fórum üzemel, és azon belül is a fórumban résztvevőknek. Nélkülük nem lenne ez az oldal még ilyen sem.

Itt elküldheted, véleményed, javaslatod, linked.