yoscha.hu

2015. november

8155. nap a blog indulása óta
2015. november 30. hétfő
Pénteken némi sörfőzés mellett kimázoltam a lépcsőfeljárónkat, mert bődültesen sok kéznyom volt rajta. Most szinte egyenletes fehér, bár vannak érdekes árnyalatok a falon. Mégsem annyira egyszerű a(z egyenletes) festés. Azért nekem így is tetszik. Viszont az új söröm vadállat lesz. Na nem biztos, hogy jó értelemben, mivel teljesen egyedi receptet próbáltam extra keserű komlókkal. Abban bízom, majd csak lekerekedik mert jelenleg botrányosan keserű és karcos. Nem baj, vannak IPA rajongó barátaim, legfeljebb ők megisszák, ha előtta kapnak pár (jobb) sört vagy pálinkát.
Szombaton egész nap nagy pelyhekben hullott a hó, mi a gyerekkel az ablak mögül szurkoltunk, hogy maradjon meg, de persze nem maradt hírmondója sem. Vasárnap reggel ezért ragyogó időben mentünk el Zoéval cangázni. (Ő a 600. én az 1500. kilométerért tekerek éves szinten.) Ebédre a Pléhcsárdából kellett rántotthúst hoznunk, mert Hitvesem sok jót olvasott a helyről, és megkivánta a gigantikus szeleteket. Valóban gigantikusak. Két szelet rántotthús 2.1kg(!!!!!!!!!) volt. Nem vagyok igazán húsos, de ebédre (és vacsorára is) magában errem a rántotthúst -csak hogy fogyjon. A gyerekek még tízóraira is azt kaptak. Ma csak főzeléket akartam enni..
2015. november 24. kedd
Ma délben megint hazaküldték a suliból Kristófot. (Fájt a torka, feje, füle.) Bevallom már eléggé tele van a hócipőm a sulival. Szerencsére pont jókor rendelt a doktornő aki azonnal vissza is küldte (holnaptól) tanulni, mert szerinte amit produkál az allergiás reakció, nem betegség. El kell küldeni neki az allergia vizsgálat eredményét illetve kaptunk néhány szert látatlanban az ilyen esetekre.
Hitvesem tegnap volt Kristóf tanárnénijének a fogadó óráján. Csupa jót mondtak a fiunkról, kedves, szorgalmas és lehet, olyannyira diszes, hogy felmentést fog kapni minden írásbeli felelet alól. Azért még próbálják fejleszteni...
Bezzeg én csak béna lúzer voltam írásból, nyelvtanból és soha senki nem akart emiatt felmenteni. Persze örülök, hogy neki nem ugyanaz lesz az élménye a suliról.
2015. november 23. hétfő
Halkan jegyzem meg: Orbán fasiszta geci...
2015. november 23. hétfő
Szombaton elsőnek elmentem keszegeket beszerezni a piacra, mert ebédre sültkeszeget akartam. Sikerül bő másfél kilót elpusztítanunk. Persze köret nélkül, de másfél kiló keszeg akkor sem kevés. Utána Kristóffal elmentünk a Decathlonba téli bakancsot venni, és ha már ott voltunk lecseréltük a kinőtt korcsolyáikat és a korcsolyás sisakokat. (A régi korcsolyákat próbálom elpasszolni a jófogáson, mert a tetőboxom is alig másfél nap alatt elkelt.) Délután még levágattam Zoé haját is. Utána már csak némi nyugira vágytam.
Vasárnapra megjött a ronda idő. Azért ebéd után elmentünk az újpesti jégcsarnokba kipróbálni az új felszerelést. Másfél órányi siklás után este alig álltam a lábamon...
Korizás
2015. november 20. péntek
Ma V.I kollégámmal közösen főztünk sört egy workshop keretében melynek címe "Az 1616-os Német Tisztasági Törvény hatása a fejlesztési folyamatokra".
A workshop sikeres volt. V.I (már) holnap akarja beszerezni az eszközöket, hogy maga is sörfőző lehessen.
Én meg remélem, hogy lesz kivel cserélnem pár láda sört.
2015. november 19. csütörtök
Tegnapelőtt este tízkor felraktam a dögöket a jofogas.hu-ra, mivel nem jelentkezett egyetlen osztálytárs sem, hogy szertne használt degukat tartani. Másnap reggel fél nyolc után kicsivel (!!!) csörgött a telefonom. Egy ismeretlen hölgy hívott, hogy feltétlenül akarja őket, nem menjek sehová, azonnal indul értük. Mint kiderült roppant állatkedvelő, és már rég kutatott teljes felszereléssel vihető deguk után. Remélem jó helyíük lesz, de elnézve a hölgyet, ez szinte biztos.
Tegnap este ennek örömére újra mázoltam a nappaliban a tolóajtót, aminek valljuk be nem tett jót a sok dögpisi és domestosos lemosás.
2015. november 14. szombat
Tegnap elég ronda terror támadások voltak Párizsban. Ez szörnyű, pláne az áldozatok családjainak. Viszont látni kell, hogy hasonló támadások hetente vannak Európán kívül. Azok maximum minuszos hírek a hírcsatornákon. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a fehér párizsi polgárok élete többet ér mint a nigériai, afganisztáni vagy bagdadi járókelők élete. Persze könnyebb velük azonosulni mint egy piacon szétszaggatott arabbal vagy négerrel, de míg nálunk öt évente egyszer van ilyen addig másutt havonta történik hasonló merénylet. A 444-en jól fogalmazták meg. Ez háborús veszteség és nem valami extrém eset.
Meg kell nyernünk ezt a háborút, hogy utána béke lehessen.
A háború pedig áldozatokkal jár...
2015. november 13. péntek
Nehéz egy hét volt ez.
Hétfőn Zoé még Hitvesemmel itthon maradt, és mindkettő kúrálta magát. Már akkor kiderült, hogy megint/még midig rendetlenkedik a kazánunk. (Persze azután kezdte csak ezt, hogy a lecserélése már több százezerre rúgna.) Szerda délután kijött a szerelő és megint patkolt rajta valamit. Hozott pótalkatrészt is. Ugyan a jelek szerint a régi is jó volt még, de nem akartam konfliktust itthon egy újabb leállásból, szóval "pénz nem számít" csak legyen megbízható a kazán. Utána Márton napi liba vacsorát készítettem, ami meglepően ehetőre sikerült a nővérem telefonos segítségével. Vacsorához és utána jól végigkóstoltunk egy csomó idei újbort. Csütörtökön kissé meggyötörten mentem a Gyárba pedig ott már hetek óta hol dögunalmas doksikat véleményezek órabérben, hol a megoldhatatlan problémák extrém határidőre szállítása volt a feladatom.
Tegnap este még elmentünk Kristóffal allergia vizsgálatra, de utána már nem terveztem semmit. Sajnos egyik Apaklubos barátomnál spontán buli kerekedett (öt negyvenes apa duhajkodott) ahova vinnem kellet egy láda sört, hogy igyák a népek. Meginnunk nem sikerült, de fogyott szépen.
Ma kissé puffadó hassal keltem a sok szűretlen élesztő miatt. Gondoltam ezt a napot túlélem akár fél lábon is. Épp az indiaiban kaptam meg az életmentő lencsémet és csípős marhámat mikor kiderült, hogy menni kell Kristófért mert brutál hasmenése van. Tényleg az volt mielőtt érte mentem. Viszont azóta főleg arra panaszkodik, hogy vacsorára miért csak egy szelet piritóst kapott, pedig ő olyan éhes...
Mára megjött e-mailben az allergia vizsgálat eredménye is (a magán orvoslás baromi hatékony). Mint kiderült a fiam főleg a macskára a tengeri malacokra és hörcsögökre (nekünk velülk rokon degunk van) és sokkal kevésbé néhány fa pollenjére allergiás. A deguknak ezek szerint menniük kell...
Finoman jeleztem a fiamnak, hogy a macskánkra allergiás lett, annak mennie kellett. A degukra alleregiás lett, menniük kell. Viszont legközelebb ő költözik, ha még valakire allergiás lesz a családban.
Mondom kemény hét volt, és holnap megyünk a Nővéremet köszönteni.
2015. november 9. hétfő
Ma hajnalban megint hányt egyet Zoé, pedig már azt hittük, hogy túl van a dolgon (a péntek-vasárnap eseménytelenül telt) és egyébként is úgy nézett ki mint egy núbiai táncosnő. Lehet, hogy csak a vacsora volt hirtelen túl megerőltető. (Házi négysajtos pizza, házi kechuppal.) Közben tegnap délutánra Hitvesem is ágynak dőlt. Fáj keze-lába, háta, feje. Szóval most nem tudom ki ápol kit otthon. Legalább mi fiúk még kitartunk.
Szombaton sikerült még egy jó tekernem. Mint kiderült akkor volt veszélyesen szennyezett a levegő, de én nem éreztem. Vasárnap pedig némi lomb gereblyézés után szétszedtem az udvarban álló mászókát, mert már teljesen elrohadt, és félő volt hogy jövőre a gyerekeim alatt omlik össze. (Más nem is használta, szóval CSAK a gyerkeim alatt omolhatott volna össze.)
Hétvégén kiolvastam Greg Egantól a Karantént. Nekem nagyon tetszett. Persze néha már fárasztó a hullámfüggvények lehetséges tulajdonságairól olvasni, de a hard sci-fi azért bejött. Annyira nem voltam bátor, hogy rögvest nekikezdjek a Diaszpórának mert az még ennél a könyvnél is nehezebb olvasmánynak ítélik sokan. Majd talán a hét közepén...
2015. november 6. péntek
Csütörtök hajnalban Zoé elkezdett hányni és ezt jó tizenkét órán keresztül nem is hagyta abba. Elég durva volt, mert a doktornő aki a legtöbb betegségre azt modja, hogy "ez mostanában divatos", rögtön a Heim Pált ajánlotta, ha nem sikerül megfékezni a további hányást - mert akkor nincs mit tenni. Szerencsére kaptunk szájon át alkalmazható "infúziót", meg egy kúpot ami úgy tűnik, hogy segített.
Már egy napja nem hány a lány és az elvesztegetett folyadélot is sikerül pótolni, a borzalmas ízű porral és a jól bevált zacskós levessel és Colával. Én maradtam itthon a maradék szabadságaim terhére, és a betegápolás mellett sikerült lefőznöm egy újabb adag sört. (Saját IPA felfogás) Karcsony táján sok jó söröm lesz. Lassan ideje lenne szerveznem egy partit ahol kiihatnak a felhalmozódó készletekből.
Durva, hogy még a negyedét sem tudom elfogyszatani az előállított készletnek... (Persze ez nem baj.)
2015. november 2. hétfő
Tegnap ebéd után unaloműzőként elkerekeztünk Zoéval a Természettudományi Múzeumba. A kitömött állatok ma már inkább furcsák mint érdekesek, de megbeszéltük hogy jóval a természetfilmes csatornák és a youtube előtt nem sok más lehetőség adódott ennyi állat felépítését egy helyen megnézni. Szerencsére voltak ásványok, ősmaradványokVolt és egy kvíz is az erdőkről, amit Zoé olyan lelkesedéssel kutatott/töltött ki mintha jegyre menne. A legjobb a Természetbúvár terem, ahol mindent meg lehetett (külön belépőért) tapintani. A kitömött tigriskölyök és barnamedve mellett, felnőtt tigriskoponyát, bálna hallócsontot sőt emberi csontokat is fogdoshattunk kedvünkre. Közelről lehetett nézni a bogarakat, volt mikroszkóp és szaglászhattunk fűszernövényeket is. Szóval az túlmutatott a vitrinben kiállított kitömött állatokon. Összességében jól szórakoztunk, csak négy után muszáj volt indulni hazafelé, hogy ne kelljen sötétben tekernünk.
Ma reggel kissé meggyötört vagyok, mivel éjjel nem voltam képes időben letenni az Elit alakulat című könyvet. Ugyan legalább háromszor megnéztem már a belőle készült sorozatot, de a könyv is nagyon jó... Zoé és a mamut
2015. november 1. vasárnap
Kifutott az október.
Tegnap reggel felhoztam a gyerekeket és Borit Pestre, hogy ki-ki az ígényeinek megfelelően tudja ünnepelni a halloweent. Mire felértünk Hitvesem már feldíszítette a lakást. Ránk csak a tökfaragás hárult. Ebéd után sajnos be kellett mennem a Gyárba, mert valamit kavartak az árammal, és mindent újra kellett indítani. Ez a tervezett öt perc helyett jó másfél órás szívás volt. Mikozben Zoé ott unatkozott mellettem, hiszen "jó buli lesz, cangázunk egy jót és két perc alatt megnyomunk egy tucat gombot". - Azért négy után valahogy hazakeveredtünk.
Utána már csak a vacsora összeállításában kellett segédkeznem amit a lányok csináltak. Zoé töklevest főzött, Jirka disznótorost sütött, én tököt hámoztam majd hagymás krumplit pirítottam, Kristóf halloweeni modokkal játszott az xboxon. Minden isteni lett. Viszont akkora adagot raktunk össze, hogy a mai ebéd és talán a vacsora (?) is letudva.
Végül megnéztük a Harry Potter V.-öt.
Jó nap volt...
Halloween
Ja igen. Lefőztem az adventi sörömet, amit -ahogy a neve is mutatja- advent első vasárnapjától lehet fogyasztani, hangolódva a karácsonyra. Nem tudom milyen lesz, mert teljesen új és egyedi recept szerint készült, de én azért bízom benne. A terveim szerint olyan zamata lesz, mintha a sörbe karácsonyi kekszet áztattunk volna. :-) Szóval csak jó lehet...
Akit esetleg részletesebben is érdekel annak elmondom, hogy a szokásos árpamalátákon kívül ebbe került búzamaláta is, meg fél kiló méz, sok fahéj, kardamóm, szegfűszeg, csipetnyi szerecsndió, csillagánizs és az egészet belga élesztővel bolondítom meg. Szóval vagy borzalmas katyvasz lesz, vagy nagyon jó...

Régebbi hírek:

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--