yoscha.hu

2012. március

8145. nap a blog indulása óta
2012. március 28. szerda 19:59
Ma harminc százalékkal csökkentették a fizetésemet hat hónap időtartamra. Eléggé szarban van a cég. Bevallom én sem örülök, de pont azt tették mire számítottam. (Sőt én is ezt tettem volna.) A tulajdonosomat megkérdeztem, hogy kössek-e munkahely elvesztési biztosítást is? Ő kategórikusan kijelentette, hogy arra nem lesz sükségem. Így nem aggódom csak össze kell húznunk magunkat idén erősen. Tényleg cudar a helyzet, de ez talán nem újdonság, csak másokat előbb ért el a Nagy Válság.
Szóval mostntól spórolás lesz.
Szerencsére legalább a gyerekeim meggyógyultak már. Ez is valami, és a dughagymák is nekiindultak. Majd eszünk házi kenyeret dughagymával.
Holnap a tulajdonosommal ketten megyünk SmartMobil konferenciára (mert nincs harag), talán hallok valami érdekeset.
Nam jó ez, csak rosszab ne legyen!
2012. március 25. vasárnap 10:52
Kemény héten vagyok túl. Szerdán, csütörtökön több tárgyalásom is volt változó sikerrel. Az apalklubbot M.P barátomnál tartottuk meg. Vittem pár sört. Valakinek teszett valakinek nem, de azért elfogyott és közmegegyezéssel mondtuk ki, hogy P-nél jobb mint a kocsmában.
Közben Kristófot elkapta a hányós hasmenéses veszedelem. Mostanra túl ment rajta, de két napog nagyon odavolt.
Pénteken a volt főiskolai tanárommal találkoztunk páran. Hát az tényleg kemény re sikeredett. Rammstein szövegeket olvasott az épülésünkre amik ugyan valóban eős metafórákkal tűzdeltek, de szerintem beteg állat aki ilyet kitalál. Hazafelé rossz éjszakai buszra szálltam, mert pont ott indult az orrom előtt és jó ötletnek tűnt honfitársaimmal közösen zötykölődni. Sajnos tapasztalat hiányában nem jöttem rá hogy az adott járat nem épp tökéletes az én uticélomhoz (Franc sem ismeri ki magát a sok kilencszázas között.) Végül a Fogarasi Tesconál szálltam le és fogtam egy taxit, ami különösebb kaladok nélkül hazahozott.
Tegnap Rammsteinnt gyógytandó a ház kerti csapját cseréltem ki, mivel a csöve valahol a föld alatt eltörött. A kaland felért a péntek esti bulival. Egy ásónyom széles sáv volt csupán lekaparni több mint egy méter mélyre. Én már mindent bevetettem ásót lapátot kapát, de végül sikerült kicsavarni a csövet a helyéről és a környék szerelvényboltjában "becseréltem" egy hibátlanra. Utána a visszatemetés már gyerekjáték volt. A közhaszú tevékenységet követően még bringáztunnk Zoéval a környéken fagyizókat kutatva, majd tollasoztunk hármasban. Este úgy éreztem magam mint akit agyonvertek.
Míg én csak kapirgáltam és játszadoztam Hitvesem újabb tíz virágládát üzemelt be az erkélyen. Lesz mindenünk. Dughagyma, hónapos retek, gyógynövények. Közben a paradicsomjaink kivirágoztak és gigantikusra megnőttek. Az egyik olyan hatalmas hogy saját nevet kapott ő Kati a Gigaricsom. Fotók is lesznek valamikor. Ja és a birodalmi söröm is leérett ma palackozom.
2012. március 20. kedd 21:15
Ma végre elészült a cicás ajánlatunk. Jó sokat dolgoztunk rajta. Most jön egy hét izgulás, hogy megérte-e belerakni azt a sok munkát, vagy mehetünk vissza a balettbe.
Délután kihúzták Hitvesem egy fogát. Valami hatalmas tályog volt ránőve belülről. Így visszagondolva ez is okozhatta az elmúlt év(ek) szenvedéseit neki. Szóval zajlik az élet.
Holnap megyek a volt főiskolámra prezentálni hátha vesznek valamit, és pénteken volt iskolatársaimmal találkozom.
2012. március 17. szombat 20:13
Két napja Nanáéknál vagyunk. Hitvesem napi tizenét órákat alszik. Ezen túl voltunk állatkertben és falusi fesztiválon is Csopakon. Kristóf kapott brutál fakardot amivel lezúzott (több mint fél órán át kűzdöttünk, de ő győzött a sérülések alapján...) Zoé pedig egy járkáló robotcicát. (Azzal nincs sok gond.) Sikeresen becseréltem 12 üveg sört 18 üres üvegre, ígyy esélyes az új főzet palackokba csapolása. Emellett sógorommal lebeszéltük a nyári sőrfőzés mikéntjét. Nagyon állat. A kútjukban fogjuk egy hónapig érlelni a sört. Azért a kutisör az nem mindennapi szerintem. Csak logissztika kérdése, de lesz pár mapom kidolgozni a menetrendett.
2012. március 13. kedd 19:08
Telnek a napok csöndesen. Lassan talán tényleg kilábalunk az influenza maradékából. Egyre jobb az erkélyen is. Reggel és délután csicseregnek a cinkék, és nem is olyan fogvacogtató már kint. Egyre jobb na.
2012. március 11. vasárnap 20:05
Tegnap délután Kamilláék (Zoé volt ovistársa) jöttek át ittalvós bulira az anyukájával. Jót beszélgettünk. Én időben elmentem aludni, de a lányok sokáig nyomták utánam is.
Reggel Zoéval ketten mentünk karate versenyre, ahonnét másfél óra után leléptünk anélkül hogy tatamira lépett volna a lányom. Igazából eléggé unta (joggal) és frusztrálta, hogy a nyolc év alattiak kategóriájában indulhatott csupa óvodás között. Így aztán inkább hazajöttünk oklevél nélkül. Délután megint fűzfát metszettem a kertben és megjavítottam a mászóka elkorhadt fokait.
Egyébként új szintet értem el a házi sörkészítésben. Már egyedi címkéket nyomok a söröknek. Elég vagányul néznek ki így a palackok, de fotót nem csinálok.
Akit érdekel élőben megnézheti.
2012. március 9. péntek 20:53
Hitvesem arca rendeződik. Mikor délután négyre elért a fogorvoshoz na akkor robbant fel az ínyében a duzzanat. Amit az örömmel konstatált, hogy nem kell antibiotikum meg műtét. Megnyomkodta, kinyitotta a sebet és küldte isten hírivel. Persze nem tökéletes a helyzet, mert a koronáját cserélni kell. 100K. (Mert valamiből a fogorvosoknak is fizetniük kell a lakáskölcsönt.) Nem készültük rá, de ez van. Legalább nem lesz ronda Hitvesem arca az ismételten begyulladó fogától és ez minden pénzt megér. :-)
Úgy döntöttem, hogy én most nem mozdítok a bölcsesség fogamon újabb 25K-ért. Szeretem, és már egész összenőttünk ismét az elmúlt napokban...
2012. március 9. péntek 08:38
Úgy tűnik csak mese volt a jobbulásunk. Hitvesem tegnap úgy ébredt mint akit felpofoztak. (Kérdezték is a Gyárban, hogy verem-e rendesen?) Bár kapacitáltam de nem akart orvoshoz menni, mert majd kinövi...
Ma reggelre már a szemét is alig tudta kinyitni úgyeldagadt a fél arca. Nem is ellenkezett tovább a fogászati vizsgálat ellen. Most otthon várja, hogy felkeljen az orvosa, de ha nem éri el akkor megy bárkihez. - Tényleg ronda. Szerencse hogy tíz évente csak két napot ilyen.
Ezen túl én is hulla vagyok. Tegnap kocsmázni mentem és bár én voltam a sofőr, de az éjfél utáni elalvás és (az immár) szokatlan mennyiségű pipázás szétcsapott.
Közben Zoé is szenved. Kedden a karatén 1085 (!!!) gugolást kellett csinálniuk. Én elsőre kételkedtem a számban, de úgy tűnik tényleg brutálisan meghajtották őket. Ma már kicsit félve készült az edzésre, de megnyugtattam, hogy a vasárnapi verseny előtt csak nem csinálja ki megint őket az edző...
Legalább Kristóffal nincs gond. Éli az életét egy messzi messzi galaxisban, és csak néha zavarja meg valami.
2012. március 7. szerda 18:50
Tegnap órákon keresztül elérhetetlen volt a PICPLZ, ma meg a facebook omlott össze. Valami készül a világban. Legalább itthon kezdenek rendeződni a dolgok. Talán már kifelé megyünk a betegségekből. Ebben sokat segít a házi termesztésű petrezselymünk amiből minden este saláta készül. Ja és a paradicsomok is jól vannak.
2012. március 6. kedd 13:46
Botrány.
Tegnap kilenc körül elmentünk aludni Hitvesemmel. Azért ez már durva...
Én még majd egy órát fentmaradtam és a tabletem nyomkodtam (de már ágyból). Hihetetlenül személyre szabható egy ilyen eszköz. Persze aki nem szeret bindzsizni, annak nem sok örömet ad hogy mennyire a saját képére szabhatja a gépet, de én jól szórakoztam, és most olyan mint senki másé.
2012. március 4. vasárnap 20:04
Tegnap szüleim jöttek fel látogatóba. Örültünk nekik.
Ma megvettem két hatalmas cserepet a paraddicsomoknak és két balkonládát hogy teszteljem a korlátra telepíthető méretet. A pardicsomokat átültettük, és maradnak az "üvegházban", a balkonládákba petrezselyem magokat vetettünk. Ha minden összejön, pár hónap múlva az is teremni fog.
Olyan mintha Hitvesemnek arcüreg gyulladása lenne. Nekem a fogamra húzódott az influ (kösz, már jobban vagyok), neki az arcára. Remélem a lámpázás, orcseppek segítenek rajta.
2012. március 3. szombat 00:08
Hitvesem elment a barátnőivel találkozni én meg nagy magányomban megnéztem a Sorstalanságot. Jó film. Nem látszik rajta hogy magyar. Nem egy honfoglalás...
Konklúzióként leszűrtem, hogy:
1. Továbbra is gyűlölöm a nácikat (és a kommunistákat is).
2. Mégsem tudnám egyik csapatot sem elküldeni koncentrációs táborba (vagy gulágra), mert nem vagyok hajlandó egy platformra kerülni velük.
3. Jézusnak igaza volt. Hacsak nem fegyverrel irtjuk őket, akkor a szeretet az egyetlen út ami alapvetően ellentétes ezeknek a férgeknek a világképével.

Régebbi hírek:
2012. február, 2012. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--