yoscha.hu

2011. szeptember

8180. nap a blog indulása óta
2011. szeptember 29. csütörtök, 09:46
"Nincs jólét szabadság nélkül. Nincs létbiztonság jogbiztonság nélkül. Nincs jogbiztonság független bíráskodás nélkül. Nincs igazságosság törvényesség nélkül. Nincs demokrácia médiaszabadság nélkül." - Kiss János
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:19
Az Erste továbbra sem hajlandó véglegesen elbírálni a vevőink hitelkérelmét. (Se pro, se kontra) Ez lassan kezd elég tragikussá válni, mivel a szándéknyilatkozat szerint a foglalójuk szeptember 26-ig élt. Akár léphetnék is a pénzükkel, ha nem állna bent az új lakásban, ahol az első részletet október 15-ig kell csengetnem. Ha jövő héten nem lesz végleges döntés akkor hosszabbíthatom szerződésemet az új lakásra. Csak épp azt nem tudom hány nappal, hónappal? Sőt érdemes-e, vagy inkább bukja mindenki a foglalót, mert a nemzetmentés óráiban eleve hülyeség hitelbe vágni, húsz évre tervezni...
Tegnap elég rossz hangulatban telt emiatt az esténk.
2011. szeptember 27. kedd, 22:47
Vasárnap délután otthagyott a kocsi Tárnokon. (Ahová egy szüreti fesztiválra indultunk.) Elég gáz volt. Odafelé még Pest határában kétszer is furcsán viselkedett a kuplung. Hitvesem vissza is fordult volna, de mivel egyéb jelet nem tapasztaltam, így tovább hajtottam és csak Tárnokon adta fel végleg. A diagnózis szerint a kuplung csapágy átfúrta a kuplungot?! Így fesztivál helyett trélert hívtunk, és az szállította haza családom, engem meg a szervizig. Szerencsére ma estére ki is javították, ami eléggé fáj a cégemnek, de most olyan a kuplung, mintha vajba lépnék, az eddigi stabil ellenállás helyett. Azért bízom benne, hogy ez nem egy rossz sorozat belépője volt a kocsitól, mert autómentővel utazni bár izgalmas, de a bizalmat nem mélyíti el.
A kocsi nélküli életnek volt ám jó oldala is. Cangával, rollerrel jártam a két napban. Hoztam, vittem a gyerekeket is, ami ilyen jó időben kész felüdülés.
Ma Zoé részt vett élete második karate edzésén. Mindig kap a végén matricát, cukorkát így nagyon lelkes, és az edző azt ígérte, hogy aki az adott héten a legjobb, az hazavihet hétvégére egy pluss oroszlánt karate ruhában. Több sem kell a fekete övhöz. :-)
2011. szeptember 25. vasárnap, 13:11
Megfáztam. Valami vírus lehet. Nem komoly csak ömlik az orromból a cudarság. A péntek egyébként is jól odavert nekem. Kiderült, hogy a lakásom vevőinek bankja (Erste) ideiglenesen leállította a hitelezést. Persze megnyugtattak, hogy a vevőim biztos kapnak pénzt (így én is) csak épp nem tudják mikor. Lehet egy hét, de akár egy hónap múlva is mikor utalnak. Fő a jogbiztonság.
Köszönöm Kormányom...
2011. szeptember 22. csütörtök, 06:42
Jelenlegi kormányunk az SZJA-val ugyanolyan bénázást hajt végre (1, 2, 3) mint mikor Gyurcsány a saját utódját kereste szinte már apróhirdetésben. Szánalmas és megbocsájthatatlan. Az inkompetencia diadala.
És nekünk csak ilyenek jutnak vezetőnek...
2011. szeptember 20. kedd, 20:26
Ez a kormány ezekben a hetekben bukik meg. Teljesen a gyurcsányi útra tévedtek. Nincs megszorítás, csak ÁFA és járulék emelés (ami nem az embereket sújtja). Van adósmentés, de nincs is igazából. Kétharmadba foglalják az egy kulcsos SZJA-t, de lesz második adókulcs a gazdagoknak, ami nem is adókulcs (csak úgy tűnik). Olyan szintű a kettős beszéd, hogy már azt sem lehet elhinni, amit törvénybe foglalnak. Márpedig annál vészesebb mint a permanens hiteltelenség nincs egy kormány számára sem.
Itt a végük...
2011. szeptember 19. hétfő, 15:08
Jóváhagyták a hitelünket a bankban. Jövő hét elején kötjük a szerződést, aztán utalnak amint kérjük. Érdekes módon az eladónk nem akar mégsem most törleszteni. Inkább várna vele hátha beesik a 180 Forintos végtörlesztés.
Előbb egyeztünk meg, hogy felőlünk várhat ha közben már beköltözhetünk a kecójába. Még utána kell számolnom hogyan tudjuk kivitelezni ezt. Vagy a jövő, vagy az azt követő hétvégén költözünk. Aztán ha előtörlesztett és tehermentes a kecó utaltatjuk a bankkal az utolsó részletet...
2011. szeptember 16. péntek, 23:00
Hitvesem lelépett... Már vacsora után... M.Á barátnéjéhez ment látogatóba. Én meg itt maradtam a két gyerekkel fürdetni, altatni. Na azért nem volt veszélyes a helyzet. Hamarabb elcsendesedtek, mint mikor van esélyük anyát is behívni még egy mondatra, puszira.
Holnap talán átfestem még egyszer a székeket és Kristóffal valószínűleg kimegyünk a Vonatparkba, mert nagyon nyúz már érte.
2011. szeptember 14. szerda, 20:02
Nem tudom az iskola, vagy az ősz, vagy a lakáscsere stressze teszi-e, de napok óta Hitvesem fél tízkor, én meg tízkor megyek aludni. Mégsem alusszuk ki magunkat. Emellett bejött persze az őszi pörgés is a gyárban. Ezer a munka csak épp a profit nem jön általa. Meg is szűnt az ingyen tea, kávé, sőt az év végi prémiumokból is vágnak. Éljen a Nemzetmentés!
Egyébkén nyugalom van. Zoét minden nap megdicsérik, most már kell is visszavennem az arcából, mert az nem sokáig lesz előnye, hogy tud olvasni, számolni. Hisz első végére az nem lesz kunszt.
A hírek szerint a jövő héten kapjuk meg a lóvét a lakásért. És valamikor a jövő hét vége felé a mi hitelünk is beérkezhet. Ha csak addig be nem húzzák a kéziféket a bankok. Éljen a Nemzetmentés!
2011. szeptember 12. hétfő, 14:54
2011. szeptember 11. vasárnap, 20:47
Adolfot ütni kell!Régi adósságom törlesztettem ma. Közel három hónap képeit raktam fel az oldalra. Megtalálhatóak rajta a kora nyári óvodai bulik, a nyaralások képei, sőt még a tegnapi családi összejövetelünké is. Ezzel utolértem magam.

Ma hazafelé megvettük Zoénak a görkorcsolyáját - mivel görkori edzései lesznek a suliban, és ha lehet inkább ne kölcsön cipőt hordjon. Ezen túl beszereztük Adolfot is aki Kristóf régi vágya volt, de eddig ellenálltunk neki mert mégis csak agresszivitásra nevel, viszont mióta megvan, azóta jó érzéssel püföljük, ki-ki a saját gondját kitöltve a rohadékon. (Még Hitvesem sem tudott nem lekeverni neki néhányat.)
2011. szeptember 9. péntek, 20:20
Holnap megyünk Vp-be ünnepelni családom azon tagjait, akiknek mostanában volt/lesz születésnapjuk, névnapjuk.
2011. szeptember 7. szerda, 19:43
Tegnap Szombathely-Sopron turnét tartottam. Inkább szót se róla.
Ma második napja jár Zoé iskolába. Már egész otthonosan mozog a teremben. Megtanultak szótagolni. Pompás módszerrel. El kell tapsolniuk az adott szót. Egész este ezzel kellett játszanunk.
Ja Kristóf inkább lebetegedett. Nem komoly, de a hetet itthon tölti. Kell a pihenés annyi ovi után. :-)
2011. szeptember 5. hétfő, 14:42
BREAKING NEWS!
Tegnap este meggyőztem Hitvesem arról, hogy mégiscsak az a jó a gyereknek, ha a lakhelyünk közelében jár iskolába. Így holnaptól a zuglói Széchenyi általános 1/c osztályát gyarapítja. Nem tudom milyen az az iskola. Elég nagy, és semmi különös "szakosodása" nincs, viszont 900 méterre van az új otthonunktól.
2011. szeptember 4. vasárnap, 20:10
Zoé megkezdte az iskolát. Még elég unalmasnak tartja, mivel nem tanultak semmit. Bíztatom hogy holnapól kutya világ jön, kezdenek olvasni, írni számolni. Na ez sem rémíti. Viszont Kristóf teljesen odavan, hogy újra az oviban lehet és már nem kicsi. Szóval megvagyunk.
Hétvégén újrafestettem a székeinket. Remélem ez a fehér már tartós lesz. Ha nem akkor adok még nekik egy esélyt két hét múlva egy újabb réteg keretében, és ha az sem válik be akkor jók lesznek kerti bútornak. (Kapják össze magukat, ha nem akarnak az esőben hóban kint ázni!)
Ezen túl bedobozoltam az összes könyvünket s még egy csomó csetreszt is kezdünk dobozraktár kinézetet ölteni.
Ma délután megnéztük M.Á bartánénk új bérleményét kint Hidegkúton. Szép ház, sok fával, kerttel, remélem nem temeti be a hó, és szigeteli el őket tavaszig.

Régebbi hírek:
2011. augusztus, 2011. július
2011. június, 2011. május, 2011. április, 2011. március, 2011. február, 2011. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--