yoscha.hu

2010. november

8176. nap a blog indulása óta
2010. november 30. kedd, 20:30
Hitvesem jobban van. Ez jó, mert az elmúlt két napban nagyon aggasztóan nézett ki és viselkedett.
2010. november 29. hétfő, 20:29
Hitvesem lebetegedett. AZ oka még ismeretlen, de vasárnap a délutáni pihenésből már nem tudott lábra állni, és olyan cudarul volt, hogy ma még orvoshoz is elment teljesen önszántából. Ott kapott antibiotikumot, és most ágynyugalomban van. Én meg vacsorát csinálok, fürdetek, altatok. Remélem hamar kiheveri, de még most este is elég kutyául néz ki, és nem sokat mozog.
Legalább mi megvagyunk.
2010. november 27. szombat, 19:44
Ma bevásároltuk a díszeket a karácsonyfához, mert idén nálunk ünnepel a család. Vettünk mindent amit láttunk. :-) Utána délután feldíszítettük a lakást is a szokásos ünnepi fényekkel. Már kezdem megszokni, sőt az évek során egész magamévá tettem a fényfüzérekkel történő ékesítés koncepcióját is.
A gyerekeket már lefektettük, mert délután nem aludtak és becudarodtak rendesen. Miénk az este!
2010. november 24. szerda, 20:18
Elöljáróban szeretném elmondni tömören a véleményemet:
Egy rohadt büdös kommunista kormányunk van, aki nem tiszteli az alkotmányt, a demokratikus intézményeket és még a magántulajdont sem. Rákosi és Gerő nyomdokain járnak.
Mindez oka itt olvasható.
Néhány kérdésem még maradt a mai nyilatkozat után:
1. Ha nem lépek át, akkor a munkáltatóm után levont 24%-ot csak lenyúlják, és nem kapok érte semmi szolgáltatást? Törvényes az, hogy pénzt hajtanak be olyan szolgáltatásért, melyben de jure nem is részesülhetek?
2. Ha, a nem átlépők 24%-os levonását nem írják jóvá az egyéni számlán (mert abból fizetik a mostani nyugdíjakat), akkor az átlépőknél mi alapján írják jóvá ezt a 24%-ot?
3. Lehet, hogy az átlépőknek is csak a 10%-ot akarnak jóváírni az egyéni számlákon? (A többiből meg fizetik a rezsit.)
4. Ha csak 10%-ot írnak fel az egyéni számlára, akkor 30 év múlva csak az alapján kapok nyugdíjat? Nem a befizetett 34% után?

Büdös kommunisták ezek mondom, a legalantasabb fajtából...
2010. november 23. kedd, 19:45
Nemsokára Cs.G barátomhoz megyek át pár sörrel, mert ezer éve nem találkoztunk.
Ma megint videó konferenciáltam. Amit végül is meg lehet szokni, és tényleg hatékony eszköz, ha Szegeddel és Debrecennel kell kapcsolatot tartani.
Ja és Kristóft elkapta tőlem a köhögős, torokfájós cudarságot. Hét végéig betegállományban lesz. Zoé még kitart...
2010. november 21. vasárnap, 23:36
Tegnap és ma délelőtt a nővéremék voltak nálunk. Igazából esküvőre mentek, de előtte utána azért hozzánk jöttek aludni, feltöltődni. Jó volt, legalább kicsit kibeszélhettük magunkat. Ma délelőtt kimentünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra, ahol tömeg volt és valahogy nem jött be. Persze a gyerekek sem voltak a toppon. Szerintem hiányzott nekik a szokásos délelőtti játszózás, rollerezés, így Kristóf inkább csak végighisztizte a forgatagot. De legalább már csönd van, és holnap kezdődik megint egy nehéz hét.
2010. november 19. péntek, 23:37
Jaj istenem. Most néztem meg a Mátrix harmadik részét... (Mert a Mátrix mekkora film már! - tartják sokan.) Volt róla egy ködös emlékem, hogy ez elég gyenge, de most már tudom hogy csak az idő szépített rajta. Ez a film sz@r, de nagyon. Olyan gagyi, hogy szégyellem a rápazarolt időt. Pedig annyi jó könyvem vár a polcon...
2010. november 18. csütörtök, 20:53
Kétnapi blog ez, mert annyi alatt (sem) történik valami említésre méltó. Zoé mostanában elég cudar. Pedig már kinőtte az első (pár) dackorszakát, de a jelek szerint újabb érkezett. Csípőre tett kézzel felesel, és hatalmas vii-vii-vii hangú sírásokat produkál bármire. Nem értem, és eléggé fárasztó is. Csak az dob fel, mikor néha végső kétségbeesésében kijelenti, hogy akkor nem lesz a barátom! Na bumm én sem leszek a tiéd, kislányom...
Ezeket leszámítva csendesen telnek az estéink (mármint amikor nem zeng a ház a hisztitől).
Nem baj, egyszer majd én is nagypapa leszek, és derűs mosollyal figyelem a vergődését az unokáimmal. De szép lesz... ;-)
2010. november 16. kedd, 20:49
Tegnap megnéztük a második évadját is a Mad Men-nek. Jó kis sorozat. Aki teheti nézze meg.
2010. november 14. vasárnap, 19:42
Tegnap Zoé és Kristóf óvodás társaival cirkuszoltunk. - Szülinapi partinak egy "komplett cirkuszi előadást" csináltak. Jó volt, de én nem igazán élveztem, mert csütörtök óta bujkál bennem valami, ami ellen az új barátommal az Aspirin Komplexszel küzdök több-kevesebb sikerrel. Ma is csak a kötelező hétvégi bevásárlást vállaltam, majd délután a Forma 1 előtt múlattam az időt, ami meglepően izgalmas volt, bár a pályán szokáshoz híven nem sok minden történt.
Utána azért még lenyomtunk pár játszma társasjátékot, és szelektáltuk a gyerekek játékait is. (Van két nagy zacskó, sérült játék, melyeket titokban kell lecsempésznem a kukába.)
Holnap jó sok tárgyalással telik majd a napom, és két sprintet is indítanom kell. Szóval nincs idő betegeskedni hétköznap...
2010. november 12. péntek, 22:06
Kicsit leült a blogom, mert nem sok minden történik. Az jó, hogy lassan kezdem otthon érezni magam a könyvtári projektekben is. Egyik kollégám meg is kérdezte, hogy nálam mindig ekkora a pörgés? Megnyugtattam hogy igen, de majd belejön. :-) Nem biztos, hogy megnyugodott...
Különben csendesen telnek a napjaink.
2010. november 9. kedd, 20:44
Tegnap Sopronban jártam. Hát jó messze van az biztos, és elég furcsa hely, ahol az emberek az egyetemen "Jó szerencsét" köszöntéssel üdvözlik egymást.
Az alábbi párbeszéd velem és két hallgató között esett meg:
- Sziasztok, merre találom a mosdót?
- Jó szerencsét! Balra...
Ennyi elég is volt egy napra.
2010. november 7. vasárnap, 19:50
Vp-ben voltunk. Utána a Forma 1-et néztem. Holnap hajnalban kelek, hogy időben egy videó konferenciára érjek Sopronba. Egyébként meg ma volt a Nagy Októberi Forradalom. Szerencsére erre már egyre kevesebben emlékszünk... (Töröltessen el az emléke is!)
2010. november 3. szerda, 20:55
Kezdem elveszíteni a fonalat. Hajdanában még mikor tanultam programozni, akkor átlátható volt a világ. Tudtam hogyan működnek a szoftverek, nagyjából mikor mi történik. Erre ma felhekkeltem a linux alá a Picasa 3.8-at, ami legütősebb szolgáltatása, hogy feldolgozza a fényképeimet, kiválogatja az arcokat, és névhez lehet kötni azokat. Az a durva, hogy összesen csak egy találatot adott be arcnak ami nem az volt. Viszont felismeri a fotón a háttérben látható fotókon szereplő arcokat is. Ha valakihez nevet rendelek, akkor automatikusan legyűjti egy csomó előfordulását, és csak meg kell erősítenem a döntéseit, amik félelmetesen pontosak. Persze így is talált vagy 1200 arcot amiket nem tudott hová sorolni. Ebből közel 900-ról én sem tudtam ki lehet (valaki a tömegből), a fennmaradókat viszont kézzel kellett nevekhez rendelnem. Kicsit unalmas, de most minden képemről kiírja, kik láthatóak rajta. és az új fotókhoz automatikusan rendeli az "ismerősöket".
Mondom félelmetes. Mekkora számítási kapacitás kell már ahhoz, hogy csak úgy a szórakoztatásomra felismerje és nevekhez rendelje a fotókon látható arcokat? Ilyen eddig csak a CIA-s filmekben volt, mint parasztvakítás.
Elszalad a világ...
2010. november 2. kedd, 20:21
Tegnap Cskuk jöttek át másfél gyerekkel. Rozi nagyon kedves volt, de hihetetlen milyen kicsike Zoé és Kristóf mellett. Persze az a négy és majd két év nagy idő. Rozi még babás, Zoé meg már inkább iskolás forma, és Kristóf is nagyom megnyúlt. Csak ilyenkor látszik, mikor nem a korosztályukkal vannak.
Ma csak a szokásos nap volt a gyárban. Azzal, hogy beszálltam a könyvtár bizniszbe is egyre újabb és újabb projektek hullanak rám. Nagyon nagy most ott a pörgés, nem is tudom hogyan fogják bírni a megvalósítók.

Régebbi hírek:
2010. október, 2010. szeptember, 2010. augusztus, 2010. július, 2010. június, 2010. május, 2010. április, 2010. március, 2010. február, 2010. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--