yoscha.hu

2008. február

Battle Royale
2008. február 28., csütörtök, 22:25
Battle RoyaleBocsánat a hosszú hallgatásért, de a munkanapjaim olyan zsúfoltak, mint talán még sohasem. Jobb híján Excel táblázatban kezelem a feladataimat, és azzal próbálom átlátni a káoszt. Emberekre, projektekre, dátumokra szűrök, hátha segít.
Ma például hat vagy hét megbeszélésen vettem részt. Szerencsére a többség fél órán belül véget ért, így nem untam halálra magam, de elképesztően lefáraszt, hogy óránként más és más problémákat kell meghallgatni, kezelni. Persze ezért fizetnek és élvezem a pörgést, csak még a feladatok többsége olyan mintha vékony jégen menetelnék. Talán az Excel és a túlzsúfolt Google naptáram segít nem belefulladni.
A héten a gyerekek bekaptak valami vírust. Vidám, hányós éjszaka volt a tegnapi, mikor öt törülközőt használt el Zoé, és még a lavort is többször ürítettük. Szerencsére legalább Kristófot kevésbé kapta el, és ő egyetlen hányással letudta a dolgot.
Viszont ma kiolvastam a Battle Royale című könyvet, amit vasárnap Juckóéktól kaptam kölcsön. Nagyon, nagyon jó. Tartottam tőle, hogy csak valami vérgőzös öldöklés lesz az egész, de nem az volt. Illetve nem csak az.
Ja és eldőlt, augusztus 23-tól megyünk egy hétre Krkre apartmanban nyaralni Juckóékkal, ángélusokkal.
2008. február 25., hétfő, 17:20
Szétesős ez a nap. Reggel P-ben kellett volna kezdenem egy új üveglappal a hónom alatt. Erre induláskor hívott a forgalmazó, hogy az üveglap nincs meg, és talán majd délutánra. Előbb kerestem, de még mindig nincs üveglap. Egyre cikibb a helyzet. Azután a nyakamba szakadt a rendőrség összes adata, és még a Kínaiak is aktiválódtak. Szóval ha eddig voltak is felesnek tűnő kapacitásaim, akkor azok a következő pár hétre elfogytak. Utána majd csak átlátok mindent.
A hétvége különben nagyon jól telt. Szombaton kétszer is voltunk játszótéren. Elsőre csak Zoéval vagánykodni, majd délután anyukámmal, Hitvesemmel és Kristóffal is. Vasárnap egész napra kimentünk Gy-B család új vidéki házába. Szép ház, igen sok lehetőséggel a további évek fejlesztéseire. Én valószínűleg gyáva lennék egy ekkor a projektbe vágni.
Na megyek haza...
2008. február 22., péntek, 14:44
Laptop játékboltbanEzt a képet magam készítettem néhány napja a Reggio játékboltban. Mikor megláttam nem akartam hinni a szememnek, de hát a szegény ember találékony. A leltárt végezték vele. Végülis az a megoldás szinte tökéletes.


2008. február 22., péntek, 14:44
Tegnap érdekes napom volt. Reggeltől délutánig csak megbeszéltem, még a gyárba is alig jutottam be. Közben láttam jót és rosszat is. Viszont este legalább elmentünk sportolni. Rettenetesen tehetségtelen röplabdás vagyok. Talán csak a néptánc ügyességem vetekszik vele.
Ma öt, vagy hat év után kiköltöztem a munkahelyemen a szobámból. Pedig kemény küzdelem árán az egyik legjobb helyet sikerült megszereznem és megtartanom eddig. Viszont a jövő héten új emberek érkeznek, akiket le kell valahová ültetnünk. Ezért aztán az egyik kisebb helységet kineveztük projektvezetői szobának, ami eddig jobbára üresen állt. Jelenleg egyedül árválkodom benne, mert a másik két-három projektvezető csak elvétve szokott betévedni a gyárba. Én azért két plusz asztallal várom őket. Hétfőn virágokat és fogast kell beszereznem, mert eléggé sivár a helység.
2008. február 20., szerda, 20:31
Tegnap felmerült, hogy többen elmenjünk nyáron Krk-re közösen, gyerekekkel. Sajnos nekem ma derült ki, hogy a júni közepe, júli eleje teljesen foglalt. Emélem találunk megfelelő időpontot.
Ma Kristóf elkezdett járni a kocsiját tolva!!!
2008. február 19., kedd, 16:57
Éjjel túljutottam a Harry Potter sorozaton. Jó kis könyv az utolsó is, és legalább biztos nem lesz folytatása.
Tegnap nyakamba szakadt egy új projekt is, mivel a jelenlegiek mellett unatkoztam, és miután kiolvastam a teljes internetet elmentem valami alamizsna feladatot kérni a főnökömtől. Hát megkaptam. A jelek szerint a következő egy évemre van mit csinálnom. Érdekes lesz, mert ott kell projektet vezetnem ahol öt éve mint egyszerű fejlesztő segédkeztem a termékünk első verziójának bevezetésében. Most a késői rokonát fejlesztjük tovább. De legalább mindenkit ismerek. Vagy legalább is ismertem annó.
Este megyek apaklubba, és a félreértések elkerülése végett kinyomtattam a póker szabályokat. Bevallhatom, hogy a csocsót már untam nagyon.
2008. február 18., hétfő, 16:51
A múlt héten találtam egy igencsak izgalmas cikket a mai politikai helyzet és a közelmúlt elemzéséről. Szerintem mindenkinek aki utálja a politikát, vagy aki lelkesedik az egyik/másik tábor iránt annak elkellene olvasnia.
Vitatkozni lehet az állításival, de legalább új nézőpontot mutat meg, és igencsak elgondolkodtató.
Szóval olvasd el és tégy belátásod szerint!
2008. február 18., hétfő, 9:30
Jó hétvége volt ez. Ilyenekre vágytam már évek óta. Szombaton Nővéremék jöttek át. Még a gyerekek állandó zaklatása mellett is tudtunk beszélgetni kicsit. Tegnap pedig Cskuk új lakását néztük meg. Nekem kifejezetten tetszett. Szép is és az elrendezése is jó.
Zoé immáron két napja angyal. Ugyanis tönkrement a gyurmája, és én szinte megoldhatatlan feladat elé állítottam. Az alku az, ha három napig folyamatosan jó lesz, akkor kap egy nagy csomaggal. Este jár le a harmadik nap. Ebédnél muszáj lesz beszereznem, mert ő is tartotta magát.
Ja olvasom a HP7-et. Ma este végezni fogok vele...
2008. február 15., péntek, 11:04
Tegnap végre megint sportoltam. Azt nem mondhatnám, hogy túlontúl tehetséges vagyok a röplabdában, de lelkesen ugrálok. Letöltöttem továbbá egy tök jó ingyenes Geocaching programot a telefonomra. Innentől megvan a hétvégi elfoglaltság. A városban vagy vidéken kereshetünk titkos kincseket.
Holnap jönnek nővéremék látogatóba. Nagyon örülök, mert már rég nem voltak.
2008. február 13., szerda, 9:28
Először is elnézést kell kérnem a Mangalica Fesztiváltól. Több független forrás szerint is ott voltak a disznók, csak mi nem találtuk meg. Nem tudom miként kerülték el a figyelmünket, de ez van.
Tegnap este elmentem apaklubba. Tizenegykor már indultam volna haza, hogy friss legyek és kipihent, mikor a felszolgáló lány meginvitált minket a pincében kialakított póker szalonba. Nagyon durva. Rendes pókerasztal, zsetonok minden. Így hát leültünk játszani. Majdnem kettő lett mikorra ágyba keveredtem.
Szörnyű mennyire nem bírom már az éjszakázást, pedig egy évtizede éveket nyomtam le így.
2008. február 11., hétfő, 15:27
Megfestett levelekFestő lányA mangalica fesztivál a gyengébbek közé tartozott. Bíztunk benne Zoéval, hogy legalább egy élő mangalicát láthatunk, de csak a szokásos csetreszesek, nagymagyarországosok állítottak ki a Rézangyal pálinkaház mellett. Lehetett kapni továbbá kürtöskalácsot, és mangalica virslit vagy pörköltet. Az életben ez még kevésbé volt kalandos vagy izgalmas, mint ahogy itt leírtam. Nem is maradtunk túl soká. Viszont hazafelé gyűjtöttünk pár régi levelet és az este folyamán vízfestékkel kifestettük őket.
Már csak 100 oldal van vissza a Sógunből. Utána kialszom magam.
2008. február 10., vasárnap, 13:07
Vicces, hogy mióta esténként nem kell leülnöm tanulni, azóta a gépemet sem nagyon nyitom ki így a blogolás is igen harmatos. Viszont vége felé járok a Sógunnal, és tegnap megvettük a Harry Potter 7-et. Előtte Elvittük Zoét az IKEA játszóházába. Szörnyen hangzik, de meg van vadulva érte. És míg ő játszott, illetve Hitvesem kardigánokat keresett másutt, addig mi Kristóffal elmélyülten válogattunk az energiatakarékos izzók között, illetve fűszerdobozokat vizslattunk igen alaposan és sokáig. Ma úgy terveztük, hogy kimegyünk Gy-B családhoz, de Olivér belázasodott, így B tervet kellet keríteni. Ez most a Mangalica fesztivál. Ha megébrednek a gyerekek akkor letámadjuk a disznóságokat.
2008. február 7., csütörtök, 9:51
Hihetetlenül nem történik semmi. Dolgozom váltakozó sikerrel. Inkább sikerrel, mint váltakozva. Viszont Gyerekeim elkezdtek együtt csibészkedni. Ez főleg abból áll, hogy utánozzák egymás rosszaságait, amin valójába mindannyian nagyon jól szórakozunk. A legizgalmasabb, ahogy Kristóf lesi el a mintákat a nővérétől. Láthatólag roppantul figyel, és minden erejéből tanul.
Kezd gyerekesedni.
2008. február 5., kedd, 21:10
Csendes, munkás nap volt a mai. Megbeszéltem vagy négy órán át. Bevallhatom, az ilyen maratoni meetingek fárasztanak és untatnak. Amikor magam szervezem, akkor az nem tarthat egy óránál tovább.
Hitvesem most megy Ángélus Barátnével koncertre. Kicsit aggódom, mert nagy hiszti árán aludt el Zoé (megérezte?)
Remélem csendes olvasással fog telni az estém.
2008. február 2., szombat, 9:39
Jó ez a szabadság. Még semmit nem érzek belőle. Hacsak azt nem, hogy többet kellene éjjel aludnom, és kevesebbet olvasni.
Tegnap jó nagy cirkusszal aludtak csak el a gyerekek. Zoé felverte Kristófot, mert nem akart senkivel sem elaludni. Végül csak ágybakerült.
Ma kimentünk a Decathlonba, ami az egyik kedvenc boltom. Zoénak beszereztünk egy bakancsot, mert a csizmáját kinőtte. (Ősz végén vettük.) Én meg megajándékoztam magam egy új hálózsákkal, mivel a régi katonaim bár igen meleg és strapabíró, de mellé több mint 5 kiló. Ez kevesebb mint egy és 5 fokig használható. Ugyanis érlelődik bennem az elhatározás, hogy idén tavasszal is lenyomjak egy zarándoklatot. Bár az előző borzalmas volt a vége felé, de két év alatt kihevertem, és újabb borzalmakra vágyom.
Na rakok fel képeket a gyerekekről...

Régebbi hírek:
2008. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--