yoscha.hu

2008. január

Buddhista Tanító
2008. január 31., csütörtök, 9:39
Nehéz ez a szabad élet. Apaklubból kedden leléptem éjfélkor, mert másnap fontos megbeszélésem adódott. De még így sem voltam túl friss. Erre tegnap úgy döntöttem, hogy a töménytelen rám szakadt szabadidőt olvasással töltöm ki. Neki is álltam a Sógunnak. Éjjel fél egykor rájöttem, hogy muszáj aludnom.
Napról-napra egyre frissebb vagyok.
Kristófot a Doktor néni szerint a háromnapos láz kapta el. Végül is minden tünetét produkálja. Persze a foga is nő(het). Nem tudom.
2008. január 29., kedd, 19:44
Hurrá, hurrá!
Ma jó eredménnyel leállamvizsgáztam. Sajnos a szakdolgozatom technikai apparátusába belekötöttek (joggal), de ez kicsit sem zavar. Pont jó.
Este megyek is Apaklubba.
Kristóf napok óta betegeskedik. Talán a foga jön. Nem tudjuk. Kicsit lázas, nyáladzik, és igen nyűgős. (Remélem jobban lesz holnapra.)
2008. január 28., hétfő, 13:31
Megvan a buddhista szigorlatom. Bár vannak tárgyi hiányosságaim, de "olyan átfogó és egyedi a meglátásom a buddhizmus egészét tekintve", hogy jelest kellett adniuk. Most ám igen büszke vagyok magamra.
Innentől retteghet a világ, ha elkezdem magyarázni a Tant. Mert akkor kő-kövön nem marad. :)
2008. január 27., vasárnap, 20:44
Holnap kilenckor szigorlatozom, kedden kettőkor államvizsgárzom.
2008. január 23., szerda, 9:23
Ne kérdezzetek.
Júdea Népe FrontEsténként mondom fel a tételeket ami Hitvesem szerint a vicces és a félelmetes közötti átmenetet képviseli. Ugyanis meredt szemmel nézek magam elé, nem reagálok szinte semmire, de néha láthatóan dünnyögök magamban.
Ezalatt Hitvesem még megszállottabb Róma fanatikussá kezd válni. Mindig meg is kérdem Tőle, hogy Mit adtak nekünk a rómaiak? És ő egyre újabb és újabb dolgokkal áll elő. Hogyan győzhetne így a Júdeai Népfront? Akarom mondani a Júdea Népe Front. Vagy Júdeai Nemzeti Front?
Na mindegy. Még egy klasszikus, amit meg fogok nézni hamarosan.

Viszont Kristóf új kedvenc elfoglaltsága, hogy körbe-körbe járja a dohányzóasztalt. Ez igen káros mivel eddig, ha valahol felállt akkor csak odébb kellet húzni a tejes bögrét hogy ne érte el. Viszont tegnap is odasomfordált, kiöntötte, majd tapicskolt a tejben. Megkezdte a még buta de már veszélyes korszakát.
Szerencsére egy-másfél év alatt kinövi. Utána már okos és veszélyes lesz.
Na dolgozom, mert megáll a Fogkrémipar.
2008. január 21., hétfő, 16:50
A vasárnap reggel az ügyeleten kezdődött, ugyanis Kristóf rém rondán köhögött az éjjel. Az ügyeletes doktornő minden volt csak konstruktív nem. Azt tanácsolta, hogy porszívózzuk a gyerek orrát és nézze meg a háziorvos. Szép. Ezt én is tanácsolhattam volna, sőt talán jobbakat is. Délután hogy végre ne az egészségre ártalmas határérték háromszorosát meghaladó légszennyezettségben fuldokoljunk, felmentünk Dobogókőre. Ott jó a levegő. Plusz nyolc fokban rajcsúroztunk egy keveset.
Már csak egy hetem van a szigorlatig és egyre nehezebben veszem rá magam a tanulásra.
Viszont utána jön a tavasz és kirándulni fogok sokat.
Meg olvasni irodalmat.
Meg sorozatokat a tévében.
2008. január 19., szombat, 12:11
Itthon napok óta olyan hangot hallottam a vízóránk irányából, mint mikor ezerrel engedjük a vizet a fürdőben. Egyre jobban idegesített, már azon voltam, hogy ha nem lesz megoldás, akkor elköltözünk. Szerencsére tegnap délelőtt hívott Hitvesem, hogy megvan a hang oka. Csőtörésünk van, és az alsó szomszéd teljesen szétázott. Menjek haza gyorsan, mert nálunk is bontani kell a falat. Eléggé kétségbe estem, mert évekig ronda volt a konyha az előző beázás miatt, erre most megint szét lesz barmolva. Végül oltári szerencsénk lett. Csak a tűzhely mögött kellett szétverni a falat. Így látható sérülések nem érték a lakást. Persze hogy beférjenek oda a gázt, a sütőt és a fél konyhaszekrényt le kellett bontani, majd újraépíteni. Oda se neki. Legalább most tiszta a konyhabútorok hátsó fala is.
2008. január 17., csütörtök, 16:30
Tegnap megnyugtatott minket a Doktor néni. Zoé ilyen. Ha gyulladás van a szervezetében, akkor az a térdeinél jelentkezik elsőre. Hitvesem utánanézett a neten is, és ez tényleg hétköznapi. Viszont Kristófnak valószínűleg legalább nyolc foga fog majd egyszerre kibújni, mivel úgy néz ki az ínye. Egyébként azt, hogy valami nincs rendben a szájában nappal és éjjel is rendszeresen jelzi igen hangosan és panaszosan. Mellé természetesen elkapta nővére takonykórját is. Nem volt túl nyugodt és meghitt az éjszakánk. (Főleg Hitvesemnek kemény. Nem lennék anya...)
Tegnap már annyira rühelltem a buddhistákat, hogy inkább empirikusokat és nyelvfilozófiát tanulmányoztam a záróvizsgára. Ma megint visszatérek a keletiekhez, ha végképp felül nem kerekedik rajtam az undor.
2008. január 16., szerda, 9:15
Tegnap sem volt valami különleges a napom. A félbemaradt megbeszélést folytattuk, de valahogy nem igazán látom a pozitív előjeleket.
Viszont ami igazán aggasztó, hogy Zoé megint elkezdett sántikálni. Ilyen volt már vele a skarlát alatt is, de akkor az egy nap alatt elmúlt, mikor megkapta az antibiotikumot. Most csak náthás és megint húzza a lábát. Aggasztó. Dél körül jön a doktor néni, és remélem valami megnyugtatót mond.
Na dolgozom...
2008. január 14., hétfő, 21:30
Pocsék egy nap a mai.
Egész délelőtt a Fogorvosos megbeszélést vártam. Mikor végre elkezdődött (három után) nekem le kelle lépnem, mert Hivesemet várta a fogorvos, és rám maradtak a gyerekek.Pedig valószínűleg jóval öt utánig elbeszélgettünk volna, mert elég súlyos a helyzet. Illetve hát beszélgettek is talán, csak nélkülem. Itthon (szerencsére miután megjött Hitvesem) Kristóf lefejelte az új asztal lábát. Brutális monoklija keletkezett a homlokán. Este végre nekiültem tanulni. Egyszercsak behibernált a gépem, mert mint kiderült a töltője megadta magát. Holnap rohangálhatok töltőért, ha dolgozni akarok, és továb jegyzetelni.
Nem az én napom...
2008. január 13., vasárnap, 12:38
HálószobaszekrényTegnap összeraktam a hálószobánkba a szekrényt. Jó lett. Végre újfent van helye a zokniknak, gatyáknak, pólóknak, sőt lett egy termetes tükrünk is, amiben ellenőrizhető a ruhadarabok összhatása. Délután Zoéval kettesen elmentünk a Budaörsi IKEÁba. Míg ő a játszóházban mulatott, én megvettem az ezer éve vágyott étkezőasztalt, amit most hihetetlen 12.000 forintos áron lehetet beszerezni.
Ma a Liliékhez megyünk át délután.
2008. január 11., péntek, 23:33
Ma elég nehéz napom volt. Kilencre mentünk P-be a vezető fejlesztővel, hogy felrakjunk egy új verziót, mely immáron statisztikát is biztosít. Aztán kezdődött a szívás. Nem adták le a nevünket, így a fagyban várhattunk a kapunál. Utána találunk egy elég súlyos hibát, ami miatt estig dolgozhatott az illetékes. A jó, hogy mi találtuk meg és nem a Felhasználók. Utána a Fogorvosok helyzetén kellet segíteni, mert nagyon nem fűlik a foguk ahhoz a rendszerhez, amit kaptak jó egy éve. Most végre kitapostam a döntést a gyáron belül, bármely fájdalmas lesz is. Így mindenki a hétfő reggeli verzióváltásokra gyúr.
Szegény anyukám biztos sokat csuklik.
2008. január 10., csütörtök, 9:56
Kedden némi buddhizmus után elmentem apaklubba. Szerencsére elég emberi időben ért véget. Tegnap semmi említésre méltó nem történt. Várom már a februárt.
2008. január 8., kedd, 16:55
Tegnap elvittem Hitvesemet fogorvoshoz. Míg őt javították, addig mi kint rajcsúroztunk. Zoénak is megvizsgálták a fogait, nagyon felnőttesen tűrte. Szerencsére minden rendben, de rögvest észrevette a dokker a cumizás hatását. Így most közös megegyezéssel csak alváshoz használjuk. Ezt lányom is azonnal lefogadta.
Reggel kijelentette, hogy ő menyasszony. Kapott pörgős szoknyát és fátylat a pizsire. Nem tudom honnan jön ez a lányoknak, de menthetetlen a helyzet. Persze már régebben is mondta, hogy férje van/lesz és gyerekei, de menyasszonynak beöltözni ez új.
Este a jógacsárát nyomtam le, de ma lehet hogy inkább elmegyek apaklubba. Még meglátom. A szigorlati felkészültségemet egyre megnyugtatóbbnak érzem, de a nyugati filozófiák még nagyon előttem vannak a záróvizsgához.
Tegnap és ma beszámoltam a cégvezetésnek a P projektről. Pénteken többet tudok majd a jövő évem feladatairól is.
2008. január 7., hétfő, 9:23
IKEA játszóhátSzombaton a hatodik ismerkedési évfordulónkat azzal ünnepeltük, hogy Kristóf kapott egy háti hordozót, amiben a tavasz és nyár során nyugodtan szállítható lesz a fesztiválokon. Zoé pedig életében először bemehetett az IKEA játszóházába. Elég cudar volt otthagyni a gyereket ismeretlenekre, de ő egy cseppet sem ijedt meg ettől. Sőt igazából nem is nagyon akart kijönni a végén.
Tegnap csendesen telt a nap. Este a tantrikus buddhizmusban mélyedtem el, mert az az egy tétel nem volt kidolgozva.
2008. január 4., péntek, 21:11
Ma végre szabadságon voltam. Délben leadtam mindhárom dolgozatomat, így már csak a szigorlatra és a záróvizsgára kell koncentrálnom.
Este pompás párbeszéd folyt Zoéval. A Budapest pólómon tanulta a betüket:
- Ez a B betű. Mint baba, bili, Bori.
- Ez?
- Ez a T. Mint Teti, teknős, tea. Te is tudsz mondani egy szó T-vel?
- Kakaó!
- Kislányom, ebben hol a T?
- Hát a bögrében.

Na tanulok tovább...
2008. január 2., szerda, 20:26
Breaking news!
Buddhista szigorlat január 28, záróvizsga 29-e. A kettő között nem lesz időm felkészülni, így mostantól párhuzamosítanom kell magamat.
Tanulok is...
2008. január 1., kedd, 20:00
Ma hóembert építetünk a ház udvarán, mivel közel 15 centi hó esett le. Valójában nem sikerült túl jól, mivel teljesen porózus volt az anyag, és az istennek sem akart formát ölteni. Így végül hómanónak neveztük át, mert inkább egy vulkánra hasonlít két szemmel és szájjal.
Az évváltást csendesen éltük át. Bort ittunk, filmet néztünk, meghallgattuk a himnuszt és a Perfect Day-t.
Holnap bár szabadságon lennék, de be kell mennem a gyárba.
2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--