yoscha.hu

2007. augusztus

Szép órák
2007. augusztus 30, csütörtök, 13:36
Naszóvalna. Gyűröm a szkeptikus érveket a tudománnyal szemben. Szépen haladok, de még vagy 25.000 leütés hátra van. A TD-be az utolsókat rúgom. Holnap leadom az óraelszámolásomat. Aláíratom, hogy átvették az összes nyűgöt, és utána minden jó lesz. Tegnap licitáltam erre az órára, mert nem lehet kihagyni. De több más szépséget is találtam a meghirdetett órák között. Például ezt, vagy ezt, vagy ezt, vagy ezt. Botrányos, hogy milyen olcsón lehet milyen gyönyörűségeket találni. Nem csodálom, hogy amerikában átalakította a vásárlási szokásokat az eBuy...
2007. augusztus 28, kedd, 20:16
Ma megvolt az első kínos magyarázkodásom a Fogászoknál. Egy igen ostoba hibát követtünk el, és persze nekem kell tartanom az arcomat. Ilyen ez.
Tegnap meglátogattuk Krs családot. Szépek a gyerekeik, és mi is tudtunk egy kicsit beszélni Gáborral.
Tegnap a gázunkat is megszerelték. Hihetetlen. Egy légy (!!!) petézett a központi gáz fúvókába a festés alatt. Szép élő csontkukacot piszkáltak ki belőle a szerelők. Szerintem ilyen nincs is. És mégis van.
Ma apaklubbolok.
2007. augusztus 27, hétfő, 10:14
Szombaton Olga harmadik születésnapját ünnepeltük Almádiban. Nagy buli volt. Annyi gyerek nyüzsgött a kertben, hogy már-már el sem hittem, hogy ezek mind belőlünk jöttek az elmúlt öt évben. Képek is készültek tömegével. Ahogy időm engedi, felkerülnek a helyükre.
A gyönyörű új nappalin felbuzdulva Hitvesemmel komoly tervezgetésbe kezdtünk a hálószoba következő üteméről. A jelenlegi állás szerint galéria lesz benne, meg sok tároló, és meggypiros szín a falakon. A létra/lépcső kérdése nyitott még nagyon. Tegnap az IKEA-s kötéllétra is felmerült extrém megoldásnak.
Na dolgozom...
2007. augusztus 24, péntek, 22:30
Ma reggel a Fogászoknál kezdtem. Főnökömmel öltönyben, nyakkendőben jelentünk meg, mikor ott pénteken a farmer nap volt. Velünk szemben papucsos megrendelők ültek. Vicces, de ettől eltekintve nem is rossz egyelőre. Utána a TD-ben nyomultam.
Otthon felmerült bennem, hogy ma vajon miért olyan nehéz az este, de Hitvesem megnyugtatott. Minden este ilyen mostanában. Most ez a sztenderd.
Majd elmúlik ez is.
Holnap megyünk Olgi harmadik születésnapját ünnepelni. Szalad az idő rettenetesen...
2007. augusztus 23, csütörtök, 11:36
Tegnap este végre megint a szakdolgozatomat folytattam. Jó lesz az, csak jussak a végére. Reggelre viszont meghülyült a gázkazánunk. Az eddigi csendes-rendes működést felváltotta az agresszív be(l/r)obbanás mikor melegvizet kérünk tőle. Nyolc óta hívogatom a szakszervizt, de nem nagy a sikerem. Már mindenkivel beszéltem csak szervizessel nem. Ők ugyanis "el vannak foglalva". Ígérték hogy visszahívnak, de nem tették. Ezért óránként zaklatom őket. Szerintem csak valami elállítódott a festést követően, de Hitvesem erősen aggódik. Remélem sikerül megoldanom a problémát mielőtt hazaérek.
Boldog Születésnapot Bori!
2007. augusztus 22, szerda, 10:51
Új szobaBrutálisan jól néz ki a kecó az új színnel.
Augusztus huszadikán apukámmal ketten feljöttünk és felraktuk a polcokat, könyveket. Tegnap pedig gyerekestül hazaköltöztünk, és egy újabb napi erőfeszítéssel befejeztük a Nagy Művet. Nem volt könnyű. Zoé például nem aludt. Ezért extrém nyűgős volt, és még mi is csak leráztuk folyton. Ezért "bosszúból" szép egyenletesen húsz centi vastagságban beborította a szobáját a játékaival, könyveivel, babáival, meg mindennel, amit még talált. Nálam a cérna ott szakadt el, mikor ezek után nekiállt gyurmázni, és szétdobálni a gyurmacsipeteket. Sikerült úgy üvöltenem, hogy elhitte tényleg kihajítom az összes játékát, ha nem rak rendet. (Persze végül mi "segítettünk" neki.)
Ma a TD-ben kezdtem, de át kellett jönnöm a Gyárba, mert beficcent egy feladat mára.
Dolgozom is...
2007. augusztus 16, csütörtök, 9:27
Tegnap nem pakoltam. Majd ma. Ma hosszú esténk lesz. Leadjuk a macskát, és utána mindent összetolunk úgy, hogy mehessen a festés.
Reggel lecserélték a vízóránkat. Az elmúlt két hónapban brutális vízfogyasztási adatokat jelzett. Az eddigi 10 köbméterről felugrott 22-re. Mivel több mint öt éves, ezért ideje volt cserélni. (A Vízmű szerződés szerint hatévente kötelező is a Fogyasztónak lecserélnie a saját vízóráját!) Meglátjuk mit mutat majd a szeptember. Ha visszaáll a szokásos érték akkor jó. Ha nem akkor nyomozni kell tovább.
2007. augusztus 14, kedd, 21:45
Egyre üresebbMa egész nap megbeszéltem a Gyárban. Este miután sikerült lefektetni a gyerekeket, folytattam a nappali kipakolását. Zoéval nem volt könnyű. Lehet, hogy az tett be neki, hogy későn érkeztem és nem foglalkoztam (játszottam) vele, vagy csak fáradt volt, de nagyon keservesen ment a fürdetés, feketés. Remélem nem lesz beteg pont most.
Ja dokumentálom a lakás átalakulását...
2007. augusztus 13, hétfő, 8:59
Csöndes hétvégénk volt. Sétálgattunk, filmet néztünk. Eldöntöttük, hogy még négy-öt évig nem gondolkodunk a lakáscserén. Jó kis lakás ez.
Pénteken kezdődik a festés, hogy öt év után megújuljon. Brutál narancssárga lesz a nagyszoba. Addig viszont ki kell még pakolni minden könyvet csetreszt, bútort. Szóval dolgos esték várnak.
2007. augusztus 11, szombat, 22:58
Ma majdnem levágtam a Lányom mutatóujjának első percét. Történt ugyanis, hogy piacra indultunk, én pedig jóhiszeműen kinyitottam az ajtón a hevederzárat. Illetve nyitottam volna, de akadt. Ezért újra próbáltam, mikor feltűnt, hogy Zoé titkon bedugta a zárba a kezét. AZ ujja nem engedet eltolni a vaspántokat. Elsőre nem is sírt, de aztán lett nagy zokogás. Nem csodálom. Magamon is kipróbáltam fél erővel, és rettenetes. Szerencsére némi vigasztalás, és egy felesleges ragtapasz megnyugtatta.
Most egyedül vagyok itthon, mert Hitvesem Ángélus Barátnővel ment el mulatni. Rájuk is fér. Szabadidőmben összeraktam egy ajánlatot a TD-nek, de nem sok esély van rá, hogy bejöjjön. Mindegy. Az elmúlt héten elértem, hogy igen megbecsült tanácsadóvá váljak, akinek elfogadják, hogy szeptembertől már csak heti egy-két napon dolgozik velük. Most mindenki örül.
A héten nekiálltam a szakdolgozatomnak is ismét. Szóval folyik az élet.
2007. augusztus 10, péntek, 9:43
Kellett már egy kis csend.
2007. augusztus 02, csütörtök, 20:05
Kristóf - SzófiaTegnap Zoéval kettesben mentünk ki az Ángélusok elé a reptérre. Várakozás közben megnéztük a repülőket is, amik kicsit sem nyűgözték le mindaddig, míg egy rózsaszínre festett fel nem tűnt. Onnantól az lett a kedvenc fél percre.
Viszont Szófia hatalmas. Legalábbis jó egy számmal nagyobb Kristófnál, pedig csak egy hét van közöttük.
Hitvesem csinált is összehasonlító képeket.
Nézzétek!
2007. augusztus 01, szerda, 10:43
Hétfőn a Gyárban vettem át az új feladataimat. Este pedig közös vacsorára mentem búcsúztatni az egyik kollégát. Jó volt. Elsőre aggódtam, miként birkózik meg Hitvesem a két gyermek fürdetésével, altatásával. Persze tökéletesen helytállt. Tegnap a TD-ben adtam át a munkámat az új világmegmentő csapatnak. Érdekes ez. Nekünk semmi segítséget nem tudott biztosítani a TD egy éven át. Most meg ömlik a pénz és minden megoldható.
Este Ángélusokért megyek a reptérre.

Régebbi hírek:
2007. július
2007. június, 2007. május, 2007. április, 2007. március, 2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--