yoscha.hu

2007. június

Zacskós levesek a megmentők
2007. június 30, szombat, 20:32
Ma egész nap itthon rosszalkodtunk, mert Zoét elkapta egykönnyű nyári hasmenés. Szerencsére a helyzet bőven kezelhető. A folyadékbevitel problémájára zacskós leveseket alkalmazunk. Ugyanis a cukros-sós, a buborékos és a buboréktalan vizet sem akarta kellő mértékben fogyasztani germekünk. Viszont Hitvesemnek eszébe jutott egy korábbi jó tanács, hogy az egyperces leves is folyadék sok sóval, cukorral, E-vel. Abból szívesen lenyomott több csészével is Zoé, mert az jó buli.
Azért egy kicsit aggódunk, hogy ez Kristófot ne kapja el.
2007. június 29, péntek, 11:58
Tegnap Hitvesem elment kocsmázni, így én vigyáztam a gyerekekre. Hogy ne teljen üresen az este, Csabicskuval csináltunk egy lakáseladó weboldalt. Na nem a mi kecónkhoz, hanem az övékéhez.
Tegnap még összeállítottuk Kristófnak a babahintát. Fergeteges. A két gyerek pompásan elvan vele. Zoé végre játszhat az öccsével, Kristóf pedig meregeti a szemeit, és tűr.
Viszont reggelre Zoénak valami baja lett a gyomrával, így most kétszersült kúrán van.
Én a TD-ben üldögélek, és várom a megváltót.
2007. június 28, csütörtök, 13:03
Boldog névnapot Szerelmesem!
Kezdem túltenni magam a vizsgaidőszakomon. Nem olvasok, nem tanulok, csak a Róma sorozatot nézzük Hitvesemmel.
Rakok is fel új képeket a gyerekekről...
2007. június 26, kedd, 9:22
Szóval megvan a második szigorlatom is. Tanulság az, hogy minden tételt jól kell kidolgozni a biztos sikerhez, mert különben belenyúlhatunk egy hibás részbe. Mindegy. Pecsétem van róla, és ez a fontos. Abban meg bizonyos vagyok, hogy teljességében jobban ismerem az anyagot.
Tegnap fel is bontottunk Hitvesemmel egy üveg Bock-ot.
Ma elmegyek Apaklubba, azután nekiállok a szakdolgozatomnak.
2007. június 25, hétfő, 15:04
Hármasra szigorlatoztam. Most kicsit szomorú vagyok, de majd csak túlélem.
Hamarosan jelentkezem!!!!
2007. június 23, szombat, 22:55
Tanulok.
Ne kérdezzetek.
Majd hétfőn...
2007. június 19, kedd, 22:18
A Képek alatt is van még!Ma voltam a Gyárban. Tulajdonosom - természetesen - nem kívánt állást foglalni a jövőmmel kapcsolatban. Neki végül is jövedelmező, hogy én ott szopok a TD-ben. Ahol a változatosság kedvéért ma senki nem lett beteg, viszont azonnali hatállyal felmondott a Projektszponzor/Projektigazgató. Így most megint 0 azaz nulla ember képviseli a TD-t. Ilyen körülmények között motiváló ám dolgozni!
Lesz@arom.
Viszont egy csomó új képet publikáltam mindenfelé elrejtve. Nosza keressétek!
2007. június 18, hétfő, 21:46
Szóval ma megjött az új GPS vevőm. Tök jól mutat kulcstartóként. Remélem a kocsiban is fogja venni a jeleket a kormány mellől.
A mai nap folyamán erősen eldőlni látszott a TD projekt sorsa. A szakemberek távoznak, a lúzerek maradnak még egy kis időre. Az hogy én melyik vagyok, remélem holnap tisztázódik a Gyárban.
Nyomatnom kell a VB szigorlatot, de nem nagy a lelkesedésem, mivel már részben tudom, és ilyenkor nehéz önmagamat meggyőzni a maradék elsajátításáról.
Ma Zoé rém cudar volt. Vannak ilyen napok, de ez kiemelkedett közülük. Ilyenkor fegyelmezés gyanánt a szobájába zavarjuk, ahol aztán szétdobálja a könyveit, legóit mielőtt megnyugszik, és megbocsátást nyer. Ma viszont odáig futott a történet, hogy egyedül kellet ebéd után elaludnia, mivel majonézzel dobálta meg a szőnyeget. Kívülről vicces, vagy zord lehet a módszerünk, de ezzel próbálkozunk viszonylagos sikerrel.
Egyedül az a nézetem nyugtat meg, hogy minden generáció valami mást ront el a gyermeknevelésben. Mert ha lenne fejlődés, akkor már rég eltűnt volna a deviancia és a bűnözés. A gyerekeim talán másban lesznek deviánsok, mint én. Vagy pont abban. Húsz év múlva kiderül, de akkor már a kutyát sem fogja érdekelni.
2007. június 18, hétfő, 10:00
Hétvégén megünnepeltük Keresztlányom búcsúját az általános iskolától. Katasztrófa, hogy milyen hamar lesznek a kedves csöppségek kész nőkké.
2007. június 14, csütörtök, 21:52
A kép csak illusztráció. Az ember négy méteres...Ma én letudtam a Funkcionális tesztelés technikai bemutatóját. A papírozás már a TD feladata. Remélem megbirkóznak vele, bár erős kétségeim vannak, látva a profizmust.
Szót se róla!
Holnap remélem megérkezik az új GPS vevőm, aztán megyünk le Vp-be, mert Keresztlányom szombaton ballag az általánosból.
2007. június 13, szerda, 21:40
Ma már megint kidőlt, visszavonult a projekttől a TD egy döntéshozója. Hónapokig rafinérikat, sötét erőket hittem a háttérben, akik buktatni akarják a munkát. Mára inkább azt kellett elfogadnom, hogy nincs itt semmi számítás, vagy terv. Egyszerűen mindenki menekül, amint meglátja, hogy mit vállaltak be másfél éve. Ahhoz pedig senkinek nem fűlik a foga, hogy magára vegye annak ódiumát, hogy itt bizony nagyon sok pénz és munka hiányzik a sikerhez. Ezért harmad vonalbeli embereket küldenek messiásnak, majd ügyesen ellépnek mögülük, hogy alacsony szinten vigye el végre valaki a balhét.
Soha nem akartam ilyen mélységekben ezeket megérteni. Persze mindenből lehet tanulni, csak alkalmazni nem jó, mert akkor ezer életeken keresztül valami undorító féregként tengetném napjaimat, pedig nem is hiszek benne.
Legalább a gyerekeim szépek, és Vallásbölcselettel múlathatom az estéimet.
2007. június 11, hétfő, 16:04
Megy a DT végjáték, és tanulom a vallásbölcseletet.
2007. június 9, szombat, 20:36
Két év után ma feljött N.M. Zoé persze azonnal letámadta, és így nem tudtunk beszélni a világ kicsi és nagy dolgairól. Na tanulok a szigorlatra...
2007. június 7, csütörtök, 22:00
Kristóf lehet, hogy nem lesz kedves (nem hinném a jelek alapjn), de az biztos, hogy erős. Nem csak átfordulni tud, de ma háromszor fel is ült a saját erejéből teljesen egyedül a Hitvesem kezén fekve. Én még nem láttam, de hiszek Nőmnek. Majd holnap letesztelem.
Végre elkészült a TAO dolgozatom is. Nekiállhatok teljes erőmmel a szigorlatnak.
2007. június 5, kedd, 22:26
Ma hazaérve a jóféle munkámból láttam ám, hogy az ajtó mellé van kikészítve Zoé Május Elsejére kapott lepke lufija, ami valljuk be már eléggé elvesztette kezdeti lelkesedését, és a jelek szerint kidobásra várt. Hitvesemtől kódolva próbáltam kérdezni a további sorsát:
- Lepi meglátogatja Szivit? Azaz a lufi is a hajdan kidobásra ítélt "szívecske formájú fürdető játék" sorsára jusson-e, egy gondosan titkolt mozdulattal? Hitvesem helyeselt, mire a köröttünk ólálkodó Zoé felcsattant:
- Az Isten áldjon meg, nem lesz lepkém!
Köpni, nyelni nem tudtunk. Nem csak a helyesen alkalmazott indulat kifejezés ült, de a rejtjelet is azonnal dekódolta. Kénytelenek leszünk írásban kommunikálni a továbbiakban...
2007. június 5, kedd, 16:40
Ma megszületett Cs. Klára Dina! A hírek szerint jól van, és a képek alapján szép is. Az istenek éltessék soká!

Kristóf mosolyog! Nyolc hetes korára úgy döntött, hogy ideje bevetni a végső fegyvert. Már el is felejtettem milyen brutálisan jól van megdizájnolva a csecsemő mosoly. Bizonyára rég kipusztultak azok akik nem tele szájjal, ragyogó szemekkel nevettek a szüleikre.
Mi meg védtelenek vagyunk, mert nem lehet ellenállni neki.
2007. június 4, hétfő, 15:55
Lámpa horgászboton...Tegnap sikerült egy nagyon vicces fényforrás beszerezni az IKEÁban, ami elhomályosít minden korábbi próbálkozásunkat a napfény kiválására. Egy állólámpa valójában a jószág, ami egy pecabotról lóg be a szoba közepe felé. Brutális kissé, de vidám is. A fényereje pedig döbbenetes egy 20 wattos izzóval. Az estén ennek fényében a lakás újravilágításával telt extrakönnyű olasz bor bevitele mellett.
Ma megint a TD helyzet fokozódik. Őszintén mondom, hogy a Barátok köztben nincs ennyi elcsépelt és hajánál fogva előrángatott konfliktus. Viszont tudom már miről írom a TAO dolgozatomat.
2007. június 2, szombat, 20:50
Félmeztelen fehérnép. (Valójában zöld, bár arany)Csütörtök déután az iskolám szervezésében elmentem megnézni a Nemzeti Múzeumban a Dzsingisz kán kiállítást. Mivel sokan voltunk és támogatottak, ezért 400 forintra jött ki a jegy. Szerencse, hogy így abszorváltam mert többet nem is ért volna. A tárlatvetezőnk a Belső-Ázsia tanárom volt, aki legalább megpróbálta kompenzálni az anyag évszázados hiányait. Viszont sikerült illegálisan lefotóznom egy jófajta pucért nőt.
Tegnap nyüglődtünk a TD-ben, majd a Szánkhja vizsgámra tanultam, amit sikerült ma jelesre letudnom. Kicsit szerintem már az segített, hogy elkönyveltek kitűnő tanulónak, de kit érdekel.
Jöhet a Vallásbölcselet szigorlat!

Régebbi hírek:
2007. május, 2007. április, 2007. március, 2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--