yoscha.hu

207.május

Fotó(b)blog
2007. május. 31, csütörtök, 10:09
Eredetileg ma kellene lezárulnia a TD projektnek. Szerintem 2008-ban fog, és nem januárban...
Lassan kezd egy ócska szappanoperává zülleni az egész. Viszont Szankhja vizsgám lesz szombaton, és legalább van időm tanulni.
A gyerekek szerencsére tündérek/ördögök. Szóval minden rendben.
2007. május. 29, kedd, 14:20
Úgy döntöttem, hogy ma fotóblogot fogok művelni. Magam fotóztam. De ki a görény???Zoé és Olivér a gyereknapon népműveltetveA Lányom imádta...Kristóf pedig átfordult a hasáról a hátára





2007. május. 27, vasárnap, 8:42
Gyereknap!
Tegnp Zoéval kimentünk homokozni, amire már hetek óta várt.
Este az Elveszett szoba első részét néztük meg. Ma megyünk gyereknapozni.
2007. május. 24, csütörtök, 23:10
Ma nagyot égett a TD.
Mottó talán az lehetne, hogy világhírű vonósnégyesbe keresünk másodhegedűst, csellistát és brácsást a Titanic fedélzetére.
Viszont jön a hosszú hétége.
2007. május. 23, szerda, 22:03
Tegnap megvettem az új gépet. Jó kis eszköz lesz Hitvesemnek. Egyelőre két probléma van az Ubuntuval. Hibernálás után nem megy a hang, és nem sikerült beizzítani a TV kimenetet, hogy azon át nézzük az illegálisan beszerzett sorozatokat. Előbb-utóbb biztos lesz megoldás rá a fórumok szerint.
Csecsemő félmosollyalTegnap Fiam kilépett az újszülött korból. Mostantól minden könnyebb lesz, bár eddig sincs ok panaszra. Vagy lehet hogy nem is lesz könnyebb mert mára begyulladt a szeme, és koradélután léphetem le, hogy receptes szemcseppet szerezzek neki. Remélem hamar használ.
Holnap egész napos ügyfél megbeszélésem lesz. Nem nagy kaland, ha valaki nem szereti a kisstílű fikázást.
Most a nem tudom milyen foci döntőt nézem, és készülnöm kell a vizsgáimra is.
2007. május. 21, hétfő, 21:35
Eldőlt, hogy lecseréljük az itthoni gépet. Kissé öregecske már, és mivel lejárnak az előző részleteink, ideje beruházni megint. A választott egy Fujitsu Siemens notebook. Pont olyan amit a Nővéreméknek vettünk, mivel ár-érék arányban verhetetlen, és lehet részletre is. Valószínűleg azon is az Ubuntu fog futni, mert az meg jó, és ingyenes. Ha nem kellene tömegével Microsoft termékeket használnom, akkor még saját gépemre is felraknám.
Ma megint meghalt kicsit a TD projekt. Ilyen ez.
2007. május. 20, vasárnap, 21:56
Ma véget ért a félévem az iskolában, és kezdődik a vizsgaidőszak. Ennek örömére három jelessel gazdagabb lettem. Két hét múlva lesz egy vizsgám, és júni 25-én a Vallásbölcselet szigorlatom. Kell még írnom három oldalt a TAO-ról is. Ez nem nagy kaland.
Holnap megint TD.
2007. május. 19, szombat, 21:49
Vitéz János az örök...Tegnap szabadságon voltam. A napot a Gyárban kezdtem, ahol kinyomtattam a szakdolgozatom mutatványfejezetét, és kaptam egy igen sürgős megbízatást. Utána az iskolámban leadtam az anyagot, és tanácsadóként jelen voltam az új tanulmányi rendszer tárgyalásán. Este a sürgősségnek megfelelően összedobtam egy 12 oldalas irományt. Azóta várom a válaszokat rá, de nem jönnek.
Ma kimentünk négyesben a Múzeumok Majálisára a Nemzeti kertjébe. Jó volt. Hallgattunk kissé túlhangosított zenéket, és Zoé odavolt a bábszínházért. Kristóf aludt.
Holnap iskola. Megyek és beíratok mindent...
2007. május. 17, csütörtök, 22:55
Ma dosztáltam (dosztáty - orosz: megszerezni, kijárni, végigállni a sort) a jogsimat 2017-ig. Ugyanis két hét múlva lejárt volna. Így reggel nyolc körül beültem a nekem kijelölt rendelőbe, hogy legyen bárki is a háziorvos, én nála megszerzem a szükséges igazolást. Nem sokkal tíz előtt jutottam sorra (!!!), bár előttem csak ketten várakoztak. Elkérték az adataimat, beutaltak vizeletvizsgálatra a Péterfybe, amit abszováltam 15 perc alatt, majd kértek kerek hatezer forintot, és ezzel lezárult a felülvizsgálatom. Se szemvizsgálat, se semmi más nem esett, viszont 10 évig alkalmas vagyok újra gépjárművek vezetésére. Után még négy rugót kért az Önkormányzat, és pár héten beül tulajdonosa leszek egy új, kártya alapú jogsimnak. Csak azt sajnálom, hogy az a jóképű 20 éves kölyök nem fog már visszanézni rám a képről többet.
Szar dolog az öregedés, pedig még csak az elején járok...
2007. május. 16, szerda, 23:15
Ma délelőtt a HIS szállítókat bűvöltem el. Ha eddig úgy érezhették hogy csak miattunk nem tudnak haladni, akkor ez most alaposan megváltozott. A munkanapom további része viszont kissé hullaszagúra sikeredett. Nem jól van ez így, de jócskán túlmutat rajtam a probléma.
Viszont ma volt nálunk a Doktor néni. Megállapította, hogy Kristófnak enyhe köldöksérve van, ami hat éves korára fog elmúlni. Ha nem, akkor majd plasztikázzuk. Zoé pedig megkapta a kullancs oltását. Hihetetlen lány. Végigmosolyogta a szurit, és már fürdetéskor azt kérdezte, hogy mikor kap megint, mert simán belefér, ha újra megvizsgálja egy "eredeti" orvos.
Most fejeztem be a szakdolgozatom mutatványfejezetét. Nem is lett rossz, pedig a java még csak ez után következik. Tudomány nem marad talpon utána.
2007. május. 15, kedd, 15:39
Szombati pörköltGyötrődöm a TD-vel. Kicsit mindenki már csomagol. Most kéne valami biztatónak jönnie, hogy újra lendületbe kerüljön a csapat a lejáró szerződések előtt, de csak rossz hírek érkeznek.
Viszont tegnap visszaszereztem a családomat, és jól haladok a szakdolgozatommal. Végre kinyomtattam a 2006-os évi SzJA bevallásainkat is, így reális esély nyílt rá, hogy akár napokkal a véghatáridő előtt feladjuk. Pénteken el kell mennem háziorvoshoz, hogy meghosszabbíttassam a jogsimat, de addig még előttem van két kemény nap.
Vannak ám új képek mindenütt elszórva az oldalamon.
2007. május. 13, vasárnap, 22:37
Szombaton levittem a családomat Felsőörsre, ahol kerti partit rendeztünk. Bár elsőre igen cudarnak indult az idő, de később kiderült, és pompás pörköltet ettünk, melyet Sógorom készítet, és még Kristóf is jól szórakozott. Ma reggel hajnalban feljöttem az iskolámba. Reggel fél kilenctől nyomtam nyolcig. A durva az benne, hogy a közel 12 órából legalább nyolc keresztbe font lábakkal apró párnákon folyik. - Visszasírom a filozófia előadásokat.
Most nyomatom a szakdolgozatomat, és holnap munka után megyek a családomért.
2007. május. 10, csütörtök, 21:38
Szép kis nap volt a mai is.
Délelőtt ügyfeleztünk a szokáshoz híven, és volt is az anyázás rendesen. Bár a hírek szerint az igazi sírás-rívásra már nem tudtam ott maradni, mert TO megbeszélésem kezdődött. Hát ott sem ment minden gördülékenyen.
Este azután kaptam egy levelet a szakadolgozatom témavezetőjétől, hogy Karsai Gábort szeretné opponensnek felkérni. Félelemmel vegyes büszkeséggel vettem tudomásul, hogy a Filozófia Tanszék jelenlegi és a volt vezetője segíti a munkámat. Tartok tőle, hogy még többet kell olvasnom, és ki fogják belőlem verni az általam nyújtható legjobb írást.
2007. május. 8, kedd, 16:24
Csodálatosan fúj kint a szél, (pompás idő lenne az sárkányom röptetéséhez) én meg persze itt szívok a TD projekttel.
2007. május. 7, hétfő, 9:13
Tegnap délelőtt kimentünk lányommal a Decathlonba visszapillantó tükröket venni a cangámra. Most úgy látok vissza, mint egy kamionból. Délután indiai kajáért sétáltunk el szintén ketten, mert elég csúfos volt az idő, és Kristófot nem akartuk kitenni neki. Utána Gy.Z és Olivér ugrott fel látogatóba. Este tovább írtam a szakdolgozatomat. Ahogy kutatom a netet egyre több gyöngyszem akad a horgomra.
Ma durva nagy megbeszélések lesznek...
2007. május. 5, szombat, 22:05
Ma beugrottak anyukámék, és elárasztottak egy nagy adag matricával. Bár a családi policy szerint matrica csak a gyerekszobában, vagy a matricás albumban ragadhat, mégis vakargattam őket a nappali padlójáról (is). Ugyanúgy ma történt meg, hogy Zoé kijelentette, "Kristóf nem beszél". Közel egy hónapig érlelődött benne ez a felismerés. - Eddig tényleg fel sem tűnt neki a tény, vagy csak nem realizálódott.
Megnyugtattam, hogy majd Ő megtanítja beszélni.
Délután a CS-M család jött át.
Ma az itthoni gépről levakartam a WinXP-t és helyette Ubuntu Linux került fel. Arra amire használjuk, tökéletes ez is, és talán nem lesznek ismeretlen okból elkövetett fagyások. Bár valószínű, hogy már a torka a véres a gépnek...
2007. május. 4, péntek, 20:42
Ma jó hangulatú klub délelőttöt tartottunk a Teszthelységben. Valahogy a szokásosnál is borúlátóbb és rezignáltabb volt a csapat. A jelek szerint mindenki lemondott a projekt sikeres befejezéséről. Az elmúlt napok eseményei alapján ez inkább realitás érzéket tükröz, mintsem pesszimizmust.
Most ezerrel dolgozom a szakdolgozatomon, mert két hét múlva le kell adnom a mutatványfejezetét. Szerencsére jól haladok.
2007. május. 2, szerda, 22:09
Hát visszacsöppentem a mókuskerékbe. Három heti (több-kevesebb) távollét után úgy érzem nem sok mindenből maradtam ki.
A legendás T-modelA Projektvezetőm szerint ez jó is.
A története szerint mikor Henry Ford felállította az első futószalagját, akkor a próbagyártások után a részlegvezetőket hetekre szabadságolta. Akik, mikor visszajöttek működő részleget találtak, azok maradhattak...
A jelek szerint átmentem volna a vizsgán. De érzésem szerint csak azért, mert szinte minden más is állt...
2007. május. 1, kedd, 23:00
Éljen Másjus Elseje!Ma kétszer is kinéztünk a Sör-Virsli Ünnepre.
Jól szórakoztunk.
Zoé kapott fagyit, én egy "Vasas" sört, ami négy deci helyett csak három és fél volt, és még az íze is valahogy rozsdásra sikeredett. Viszont ettünk jófajta kolbászt.
Képek is készültek...

Régebbi hírek:
2007. április, 2007. március, 2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--