yoscha.hu

2006. április

A következő évem programja
2006. április. 30., vasárnap, 7:39
Godzilláról etetm a hiénákat.
Pénteken a doktorokra készültem, illetve megvettem a PDAMiltől az Arvale cimű játékot. Hihetetlen. Alig 1800Ft az ára, és ott lepődtek rajtam, hogy megyarként inkább megveszem és nem a lopott verziót akarom használni.
Tegnap lejöttünk Vp-be, de ma már megyünk is vissza.
Holnap Sör-virsli ünnep.
2006. április. 27., csütörtök, 14:57
Játsszunk doktotorost!Főnököm ma reggel megkérdezte mit csinálok a következő egy évben, és mivel nem tudtam részletes és pontos tervekkel előállni, ki is találta hirtelen. Idén, sőt a jelek szerint jövőre is doktorosat fogok játszani. Szép húzós feladat. Otthon vehetem elő a sztetoszkópomat és gyakorolhatok a macikon.
Csernobil...Tegnap Hitvesemmel megnéztük a Narnia Krónikáit. Kellemes gyerekfilm. Vicces hogy már bármibe bele lehet rakni egy tízezres csatajelenetet. Mégsem hagyott mély nyomot. Sokkal inkább az utána megnézett dokumentumfilm a csernobil romeltakarításról, szarkofágépítésről.
2006. április. 26., szerda, 14:04
Semmi köze a tartalomhoz, csak megtetszett.Tegnap este szűkitett apaklub volt Cs.G-nél hármasban M.P-vel. Kibeszéltük a politikát, meg minden fontosat. Jó volt a teraszon mert legalább nem füstölődtem úgy át mint szokásosan, és jobban is lehetett beszélgetni.
Tegnap Zoé életében először homokozott. Hitvesem elmondása szerint nagyon élvezte. Eleinte ugyan csak egy vödre volt, de mindig rabolt magának lapátot, szitát, vagy ami épp megtetszett.
Kemény lány.
Tegnap fürdetésnél, a kádban állva elkezdett sikítani. Én a régebben jól bevált módszeremet alkalmaztam. Befogtam a fülemet és elkezdtem jajaongani, hogy mennyire fáj a fejem a sikításától. Most azt hitte játék, és nevetve továbbsikított. Ekkor megfenyegettem, hogy leöntöm a locsolókannájával. - Úgy is lett. Egy pillanatra meghökkent. Aztán konstatálta hogy ez is csak az új játék része, ahol sikítani kell mint a sakál, erre apa lelocsol, majd lehet tovább sikítani, kacagni és várni a következő kanna vizet.
Kemény lány.
2006. április. 25., kedd, 16:19
Na befejeztem a cégünk webes megjelenésének újragondolását. Igazából tegnap este tíz körül döbbentem rá, hogy az előtte napok óta rágott koncepcióm alapvetően hibás. De legalább ennek fényében ma minden a helyére került.
Otthon csendesen telnek az esték. Zoé elég hamar megy fürödni, aludni. Utána szabadság van. A nagyon közeli jövőben akár tetszik akár nem, neki kell állnom a tanulásnak is, mert mindjárt itt a vizsgaidőszak.
2006. április. 25., kedd, 9:40
F*ck RIAA!!!Olvasom a neten, hogy a RIAA beperelt amerikában egy családot illegális fájlcseréért, pedig számítógépük sincs. Őrület. Náci jogvédő (Multinacionális vállalatok jogait védik az emberekkel szemben!) szervezetek vegzálnak ezreket pár dollárért. Általában jogkövetőnek tartom magam, de ez (nem először) felháborított. Le is töltök pár albumot. Remélem én is hozzájárulok ezzel a csődjükhöz. Oszd meg és uralkodj!
Forradalom!
2006. április. 24., hétfő, 16:55
Hát nyertek a szocik. Négy évig most megint nyugtunk lehet a kampánytól. Tegnap este Hitvesemmel pezsgőt is bontottunk ennek örömére.
2006. április. 23., vasárnap, 12:12
Reggel már voltunk szavazni. Most itt ülök és hallgatom a nemlét metafizikai problématikáját. Pegazusok és háromszögletű körök harcolnak a létezés jogáért. Abszurd kérdések abszurd válaszok...
2006. április. 22., szombat, 23:03
Kampánycsend idejére egy Nietzsche szösszenetet ajánlok a Vidám tudományból:
174
Kívülálló - A parlamentalizmus, vagyis az a nyilvános engedély, hogy öt politikai alapvélemény között lehessen választani, nagyon sok olyan embernek hízeleg, aki függetlennek és egyéninek akar látszani és szívesen harcolna a nézeteiért. Végtére is azonban közömbös, hogy a csodára egy nézetet erőszakolnak rá, vagy öt közül választhat. - Aki az öt alapvető véleménytől eltér, és kívül áll, mindig az egész csodával találja magát szemben.

Ennek fényében menjen mindenki holnap szavazni... ;)
2006. április. 21., péntek, 10:44
Az SzDSz kampánystábja megőrült. Nem tudok mást mondani erre. Már rég röhögtem ekkorát politikai hirdetésen. Valószínűleg fejek fognak hullani, de nekam bejött. Persze én politikailag perverz vagyok...
Ha másért nem hát ezért már éremes lesz az ixet(?!) behúzni. :)
2006. április. 21., péntek, 10:44
Mormota az időjósTegnap TECSÓban jártam, ahol sikerült beszerznem az Idétlen időkig című filmet. Bevallhatom egy nagy kedvencem. Este Hitvesemmel meg is néztük, és újfent nem csalódtam benne.
Ma és a hétvégén már megint iskolám lesz. Viszont a jelek szerint sikerült elvesztenem az ebben a félévben készült összes órai jegyzetemet. Nagy öröm. Még vizsgálom a helyzetet, de nem sok reményem van a visszaszerzésükre.
Legaláb nem Godzilla a hibás benne...
Vasárnap mindenki menjen el szavazni!
2006. április. 19., szerda, 20:17
Ezt a bejegyzést már a Godzillaról írom!
2006. április. 19., szerda, 14:33
Tegnap este apaklubboltunk. Előtte B.J és Olivér volt nálunk látogatóban. Nagyon jófej kiscsávó lett O. Bírja Zoé rohamait és nem menekül hanem férfiként viseli az ölelgetést, puszikat, elvett játékokat.
TavaszMa ahogy kerekeztem át a Ligeten azt figyeltem, hogy már múlóban a tavaszi varázs. Van ugyanis másfél két hét mikor a fák, a bokrok olyan zöld színben pompáznak mint soha előtte vagy azután. Olyankor tombolja ki magát a természet. Évről évre várom ezt a röpke időszakot, mert ilyenkor mindenből ömlik az élet öröme. - Végre Tavasz van na...
2006. április. 18., kedd, 8:15
Nyuszi vacsoraEz a húsvét is letudva.
Még péntek este lementünk Vp-be, ahol családi körben vártuk a nyuszi eljövetelét. Szombaton aztán meg is érkezett (akkor ért rá) és ennek örömére sok sonkát retket, főtt tojást ettünk igen jó hangulatban.
Zoé csúszdázikVasárnap elmentünk csúszdázni, libikókázni az Erzsébet ligetbe. Zoénak hatalmas élmény volt.
Tegnap siettünk vissza, hogy N.M-hez kimenjünk megnézni a szép új házát. Már pont az utcájába fordultunk be, mikor kislányom szép egyenletesen elkezdett összehányni mindent. Kisszoknyát, kisblúzt, harisnyát, pulóvert, gyerekülést. Volt nagy ijedelem, és azonnali program törlés. - Szegény Melinda, pedig ő is készült rendesen. A hazaút jól telt egy rettegő felség és egy csendesen hánykolódó gyerek társaságában. Még szerencse, hogy mindez nem Fehérvár magasságában történt. Persze otthon egy csapásrra megszűntek a problémák, és az este már csendesen telt....
Na most dolgozom, de van ám egy csomó kép Zoé oldalán is és a Képek között is. Akit érdekel, nézegetheti.
2006. április. 14., péntek, 12:01
Tegnap reggelre sikeresen megfáztam. Talán az előző cangázás volt az oka, vagy csak a tavasz, vagy nem is tudom. Tény, hogy a zsebkendő fogyasztásom történelmi csúcsokat döntött. Mára már kissé jobban vagyok.
A tervek szerint délután lemegyünk Vp-be nyuszit nézni, és csak hétfőn jövünk fel.
Szabadidőmben egy webes blogeditort akarok írni az oldalamhoz, mivel SCP (Secure Copy Protocol) kliens nincs a Godzillára, anélkül pedig hiába fut a net, hiába tudnék a metróban (?!) blogolni, nem tudom publikálni a frankót. Szóval ez a hétvégi tervem, ha az időm is engedi.
2006. április. 12., szerda, 9:29
Ez a nő egy igazi férfi!
Olvasom Dávid Ibolya nyolc pontját a Fideszhez, és mélységes elismerésemet tudom csak kifejezni.

Aranyeső PestenTegnap apaklubboztunk, és reggel cangával jöttem a gyárba, hogy az esti túlzott dohányfogyaszásom után frissítsem a tüdőmet. Menet közben az Godrillával (A telefonom, mda-m, féltéglám új neve, ami méltán fejezi ki a főbb jellegzetességeit az eszköznek.) fotóztam a virágzó orgonabokrokat, de azt bevallhatom, hogy a tájképrögzítés nem az erőssége, ahogy az a mellékelt képből ránézésre is megállapítható.
2006. április. 11., kedd, 16:55
Cseresznyevirágzás Japánban!Nohát. Választrások ide, választások oda dolgozni kell, és még a dotProject időelszámolásokat is ki kell töltenem.
Nagy és érdekes hírek egyébiránt nincsenek. Zoé akarata a miénkkel vetekszi.
Viszont tényleg itt a tavasz.
Orbán Viktornak igaza volt ezzel kapcsolatban.
Nekem több se kell...
2006. április. 10., hétfő, 16:52
A Fidesz már-már tiszteletre méltóan kűzd a hatalomért. Délután az MDF-nek a kormányfői posztot is megajánlották. Ha az elmúlt négy év nem pont Dávid Ibolya és csapata ellehetetlenítéséről, kiszorításáról szólt volna akkor jóval kevesebb is elegendő lenne, de most talán ez is kevés lesz a felejtéshez. Előbb kellett volna végigjátszani a lehetőségeket...
Tegnap Cs.G-vel hárman néztük a műsort, és felidéztük a négy évvel ezelőtti spontán bulint náluk. - Könnyen lehetett még vidulni gyerekek nélkül, harminc alatt. :)
2006. április. 9., vasárnap, 22:50
Hát nem sok minden derült ki így a választás első fordulója után.
Annak nagyon örülök, hogy az SzDSz bejutott és annak is örülök, hogy az MDF is. Viszont a következő két hét bizonyosan pokoli lesz....
Kicsit vezet a kormánykoalíció, de ez nem elég....
2006. április. 8., szombat, 8:46
Elkelt a Palmom. Tegnap alig két órával később, hogy az oldalamon meghírdettem, már jelentkezett is érte egy iskolatársam.
Villámgyors ez a net. :)
Ma az első órám elmaradt, mivel a tanárom kerékpározás közben balesetet szenvedett és most nem igazán tud járni. Remélem hamar felépül.

Menj el, és szavazz!Úgy döntöttem, hogy megsértem a kapmpánycendet, mivel értelmetlen a szabályozás a mai világban pláne az interneten. A pártok közötti választásban (a csatolt képen túl) senkit nem szertnék befolyásolni. A lényeg, hogy minnél nagyobb többség döntsön a következő kormányról, mert négy évig utána csak az szidhatja aki rá/nem rá szavazott. A tartózkodók csak sunnyogjanak otthon, ha akkor nem nyilvánítottak véleményt amikor erre lehetőségük és joguk volt.
Uff...
Breaking NEWS!
ELADÓ a palmom. Részletek itt.
2006. április. 6., csütörtök, 14:33
Tegnap megszereztem az új kedvencet. Igazat megvallva a hétköznapi telefonálás már csak masni rajta. Bár nem lehetetlen, de az erőssége az internet, a levelezés, a számítógép érzet. Amikor meg ódivatúan nem MSN Messengeren keresztül akarok üzenni, akkor egy féltéglát szoritok a fülemhez. Ilyenkor bárki meggyőződhet róla, hogy vagy nagyon old scool, vagy hiper hype vagyok. Még én sem döntöttem el...
Tegnap megnéztem a vitának nevetett szónoklatokat.
Aki ezt kitalálta annak sikerült meggyaláznia a vita műfaját, és sikeresen hülyére vett pár millió embert. Mintha két magnó ment volna felváltva. Nem azt mondom, hogy a magóról szóló szövegek rosszak voltak, csak köze nem volt a párbeszédhez, vitához, eszmecseréhez - aminek beharangozták. Remélem a tegnapi show csak egy balul elsült epizód lesz a kampányok történetében, mert elveszítem a hitemet a hazai politikai elitben, hogy ennyire gyávák, töketlenek, és még egy valódi vitára sem képesek a másikkal.
És mégis elmegyek vasárnap szavazni...
2006. április. 5., szerda, 8:48
Ha az istenek és a T-Mobie is úgy akarja, akkor ma lecserélem a telefonomat egy T-Mobile MDA Pro-ra. Igazából régóta vágytam már egy PDA telefon combóra, és a szívem csücske a SonyEricsson P990, de annak a várható megjelenése bizonytalan ideig csúszik, ez pedig már most jobb paraméterekkel (többek között nagyobb billentyűvel és képernyővel) rendelkezik. Kicsit aggaszt ugyan hogy Windows lesz az oprendszere, de mostanában már csupa jót írnak róla, és jelentős fejlesztői bázis áll mögötte.
Akit érdekel itt van pár teszt a gépről. Teszt1, Teszt2. Na majd jelentkezem, de addig is nyomatom a wörköt, mert kell.
2006. április. 4., kedd, 13:06
Kollégáimat elkapta a VegaFood én meg szívok. Ma például az irodaházunkban frissen megnyílt büfét próbáltam ki két szalámis szendvics erejéig. Holnap még nem tudom mit fogok enni. Győzködnek az egészséges táplálkozásról, a kiszállított karma-free ételekrőkl, de sikeresen ellenállok.
Ma megrendeltem a bookline-on a Modern metafizikai tanulmányok c könyvet. Nem vonz igazán, de kötelező a Metafizika vizsgához.
2006. április. 3., hétfő, 15:49
Az Origón találtam egy jó kis táblázatot a két hétvégi gyűlésről, ahol megpróbálták többé-kevébé tényszerűen összehasonlítani azokat. Ha valamelyik (esetleg mindkettő) kimaradt, akkor itt az alkalom az informálódásra.
2006. április. 3., hétfő, 10:00
Úgy altatok mint a veszedelem. Tegnap negyed óra alatt sikerült álomba mondókáznom a lányomat.
Ma már cangával jöttem dolgozni. Tök jó. 16 perc volt. Kocsival 12 görivel 18-20. De halál nyugodtan kerekeztem, és lesz még jobb is. Ha meg nem, hát nem.
Most keresem a helyemet a gyárban, és próbálom összeszedni a feladataimat erre a hétre.
2006. április. 1., szombat, 21:58
Rosszabbul élek...Az estémet feldobta a Karatekutya által belinkelt plakátgyűjtemények olvasgatása.
(Jobbra a linkek között elérhetőek.)


2006. április. 1., szombat, 21:10
Na nem ott voltunkMa iskolában voltam, aztán délután kimentünk az Andrássy útra. Először a Liget volt a cél, de meggyőztem családomat, hogy nézzük már meg van-e két millió ember az utcán. Sokan voltak, de nem annyian. A Körönd után már akár sétálni is lehetett a tömegben. Zoé kapott kis zászlót, és sikoltozva rohangált az út közepén.
Este hetek óta először megint én altattam, mivel az elmúlt napokban már hitvesemnek sem akart elaludni. Így azt döntöttük, hogy mindegy kivel hisztizik. Kétszáz csip-csip-csóka és ec-pec-ki-me-hetsz után egy hang nélkül elaludt.
Tudta, hogy velem nem cicózhat... :)

Régebbi hírek:
2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--