yoscha.hu

2005. november

4 éves a yoscha.hu!
2005. november. 30., szerda, 8:48
Boldog Szülinapot naplóm,!Négy éve indult ez a napló. Az elmúlt négy évben megtaláltam Életem Nőjét, megházasodtam, lakást cseréltem és felújítottam, autót cseréltem és törtem többször, és még lányom is született.
Jó négy év volt, talán az egyik legjobb négy eddig.
Ezernyi dolog történt, melyek ha ki is hullottak a fejemből, itt őrződnek rendületlenül. Közben persze a napló is kinőtte magát. Aloldalak jöttek létre és szűntek meg. Többször arculatot váltott, és a legmélyéig átalakult. Mindezek mellett folyamatosan (átlag heti ötször) születnek a beírások, és mára közel ezer kép őrzi az életem, életünk folyását.
Sose hittem volna az első bejegyzésekkor, hogy ilyen kitartó leszek.
Ezért külön köszönet jár Neked Kedves Olvasó! (Azaz Hiéna - más, nem ennyire emelkedett alkalmakkor.)
Végezetül aki akarja megnézheti mit írtam 4, 3, 2, 1 éve.
2005. november. 29., kedd, 12:13
Hatalmas lyukak tátonganak a céges laptopom biztonságán. Legalábbis erősen gyanús, hogy ahányszor elindítom a SpyBot SD-t mindig tízesével írtja a parazitákat. Pedig kerülöm a kétes helyeket, és a WigwamEz egy cím nélküli kép... vagy a BiztonságiPortál tűzfaltesztje szerint minden ok. Valószínűleg mégsincs minden rendben, de az én lehetőségeim az ingyenes programokkal itt kifulladnak a védekezésben, felderítésben.
Vicces hogy az ügyfelek jó szívvel megnyitják a gépem előtt a hálózatukat. Persze az orvosokban is megbízunk, mégis a korházakban halnak meg a legtöbben.
2005. november. 28., hétfő, 11:41
Tesztelgetjük a Délieknek küldendő verziót. Nem nagy kaland, de sokkal rosszabb lenne a helyzet ha stersszelni kéne a hibák tömkelege miatt.
Tegnap délután elmentünk az Árkádba, ahol aranyárban sikerült három szem töltött paradicsomot, három szelet ruszlit, és három grillezett hagymát vennünk. A ruszli felénél, hitvesem rájött, hogy undorodik tőle. - Jó fogyókúrás vacsora volt.
Aztán lenyomtuk Amelie-t.
2005. november. 27., vasárnap, 13:12
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap este megünnepeltük P.BV születését. Most azt pihenem. Reggel megbeszéltük a buli után hogy már nem vagyunk a régiek. Pár éve egy hasonló este megsem kottyant volna, most meg kornyadozunk és a család is vár. De emlékezetes este volt, míg az emlékezet kitart.
(Képek a helyükön.)
2005. november. 25., péntek, 10:52
Ma csak hibajavítás van, mivel kedden adunk ki egy új verziót a Délieknek. Szerencsére nyugalmas az időszak. Reggel jól elaludtunk, miután Zoé háromtól fél ötig szórakoztatott, majd csak negyed nyolckor ébredt újra.
AmelieTegnap Cs-M család jött át. Olga már megint nagylány. Jön-megy beszél (néhány szót). Szóval megmutatja a milyen is lesz az eljövendő pár hónap múlva.
Egyébként Amélie csodálatos életének a zenéjét hallgatom, és teljesen magával ragadott a belőle áradó karácsonyi hangulat. - Meg kell már nézni újra.
2005. november. 24., csütörtök, 12:41
Reggelre leeset a hó. - Nagyon ott van a grafika. Viszont itt bent kissé felborult a helyzet, mivel a Déliek új szerverre rakták a programunkat és most semmi sem úgy működik, ahogy kéne.
Még az is lehet, hgoy holnap túrázni megyünk oda.
2005. november. 23., szerda, 20:19
P.B kisfia megszületett ma fél ötkor!!!
Legyen üdvözölve körünkben! Már mindenki nagyon várta.
2005. november. 23., szerda, 14:24
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap este Apaklub volt. Nagy örömömre M.P is eljött. Csocsóztunk sokat, és beszélgetttünk világról, laptopokról, gyerekekről.
Most oktatási terveket készítek, hátha elfogadják a Déliek, és akkor jó sokat járhatok majd hozzájuk jó sok pénzért.
2005. november. 22., kedd, 9:32
Tegnap teljes karácsonyi hangulatban telt az este. Hitvesem felszerelte az izzósorokat a lakás különböző pontjain, narancsos forraltbort ittunk és Harry Potter II-t néztünk (egy darabig) aztán elaludtunk fél tízkor(!!!).
Utána nagyjából óránként keltünk arra, hogy Zoé ül az ágyában és keservesen panaszkodik a fogára. Pedig már van neki. Igazán viselhetné felnőttesebben is a dolgot. (Egyik ébredés után azt álmodtam, hogy reggelre már hat foga nőtt ki. - Álom volt csupán.)
P.B barátom fiáról egyenlőre semmi hír, de nem zargatom. Emlékszem én is hogy utáltam a végére mikor mindenki Hitvesem és lányom hogylétéről érdeklődött. Aztán úgy is itt lesz még jó sokat P.BV.
Aki nem hiszi járjon utána...
2005. november. 21., hétfő, 16:41
Változtattam az oldalamon. Remélem azért sok hiba nem került bele, és nem leszek a közutálat tárgya...
Na megyek haza a téli estét élvezni családommal.
2005. november. 21., hétfő, 8:40
Első hír: Zoénak kinőtt az első foga. Illetve az túlzás, hogy kinőtt, de egy sarka már látszik. - Nagy ám a büszkeség. Ugyanakkor talán emiatt az elmúlt három éjszakában igencsak cudar volt a Kicsilány. Vagy tizenötször kelt fel, és ilyankor sírogatott, meg egyébb eddig szokatlan viselkedési formákat öltött magára.Márti 1

Második hír: Nincs is. Hétvégénk családi körben telt Vp-ben, ahol nővéremet ünnepeltük.


2005. november. 17., csütörtök, 8:33
Jó tudni hogy szeret a lányom. Ma volt először reggel hogy nem akart kimászni a kezemből, és hüppögni kezdett mikor elindultam (megpróbáltam elindulni) dolgozni. - Többször is búcsuzkodtunk, és megígértem hogy sietek haza.
Tegnap végre kiolvastam a Sámánt. Jó könyv. Nekem tetszett, talán még jobban mint az Orvosdoktor. Viszont erős leszek, és a vizsgaidőszakom végéig már csak szakirodalommal fogom nyúzni magam.
Vár a Njája szútra...

Nyomjad neki!Más.
A napokban egy trabant hátulján az alábbi feliratot láttam, és bevallhatom igencsak megfogott. Azóta is bennem motoszkál, ezért inkább leírom terápiás és oktató célzattal. Szóval a felirat a teraban hátulján:
Nyomjad neki, sorbaállnak a vesédért!
2005. november. 16., szerda, 9:31
Boldog születésnapot Nővérem!
Nem sok minden van. Az ősz a jelek szerint a végét járja. Én meg próbálom teljesíteni a feladataimat, melyeket a Délieknek bevállalt Szőke Kolléganőm.
2005. november. 15., kedd, 14:09
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap apaklubboltunk, illetve az Elmüs dolgokat beszéltük át P.B-vel. Ma is az Elmüben kezdtem. Mostmár tudom a tutit. Szóval 2002.04.02-án én kijelentkeztem mint fogyasztó. Az új lakó pedig csak egy év mulva jelentkezett be mint fogyasztó. Közben őt megvizsgálták, és megbukott. De akkor épp nem volt "tulajdonosa" a villanyórának. Így engem a legutolsó ismert tulajt kerestek meg. Hát ennyi a titok.
Egyébként ma szinte egész nap Kraftwerket hallgatok, és a weboldalukat csodálom / hallgatom.
Úgy döntöttem, robot leszek, vagy zsebszámológép...
Vagy autópálya...
2005. november. 14., hétfő, 14:12
Gyurcsány és az index.hu

Most nézzétek az Index.hu-t. Megbolondultak. Minden hír Gyurcsányról szól...


2005. november. 14., hétfő, 9:43
Zoé ma 11 hónapos. Még tizenegyszer ennyit kell várnuk, és máris tizenegy éves lesz. :) Ahogy repül az idő, mindjárt itt van. Addigra 44 éves leszek, és 4482 napja házas. A 4482-vel nincs is semmi baj, de a 44 soknak tűnik így hirtelen. Bár azzal nyugtatom magam, hogy gimnazistaként azt vallottam: Nincs is élet 24 felett aztán mégis itt vagyok és még nyomorultan sem érzem magam.
Tegnap délután átmentünk Gy-B családhoz szocializálóni. Aztán beállítottak Cs.OM-ék is. Nagy gyerekparti kerekedett. Ki-ki a saját szintjén mászott, futott motorozott. Viccesek, hogy már nem csak fekszenek magatehetetlenül, hanem lehet rohangálni utánuk, mikor cipőt, babakocsi kereket, bankszámlát csócsálnak, esetleg tépegetnek nagy nyugodtan.
Na ez az élet 30 után. :)
Az aranyhal nem is óceánlakó...
Megszakadt az internetkapcsolatunk a cégnél. Mintha egyszercsak egy akváriumba zártak volna a nyílt óceán után.
2005. november. 13., vasárnap, 14:48
Megjöttem az iskolából, miután kiderült miként is kell vizsgázni a preszókratikusokból. Legalább erőmet mostantól koncentrálhatom másokra is.
A Lányok jelenleg alszanak, mivel délelőtt gyalog elmentek a KIKÁba. Hitvesem szernit negyven perc alatt megjárható (oda) - ha siet. Szóval szétgyalogolták magukat.
Ja, csak hogy tudd Kedves Olvasó 1444 napja került fel az oldal elődjére az első bejegyzés.
2005. november. 11., péntek, 11:29
Megint változtattam az oldalam alapértelmezett kinézetén. Közel három év után megváltam a kis képekből összerakott bannerőlViszlát banner! a yoscha.hu szöveg mögött. Ennek oka alapvetően egy másik változásban keresendő. Feladva immáron négy éve tartott fogadalmamat úgy határoztam, mégiscsak elhelyezek képeket (is) a blogomban. Mivel csomószor szeretném illusztrálni az általam leírtakat, és talalok is témához illő képeket de a "Nap(ok) képe" nem igazán jó erre. (Lehet, hogy előbb-utóbb az is elveszíti a jelentőségét és kikerül az oldalról, de az még a jövő zenéje.) Egyenlőre az bizonyos, hogy mostantól színesebbek lesznek a bejegyzések. Viszont így már túl soknak találtam a banneren szereplő sok kis képet.
Valamit valamiért...

Ma már megint iskola, aztán egész hétvégén is...
2005. november. 10., csütörtök, 13:45
A titkos helyFrancba mindennel.
Inkább játsszuk azt, hogy ki ismeri fel a képen szereplő helyet és zenekart. - Na jó a zenekart talán nem túl nehéz beazonosítani. De az a falrészlet dereng-e még???
Én ahogy megláttam a fotón, rögtön emlékek garmada zúdult rám. Beugrott egy csomó minden amiről már azt hittem hogy örökre elveszett...
2005. november. 10., csütörtök, 10:10
Jó napok már megint.
Tegnap reggeltől estig oktattam Délen. De legalább ma nem kell már leutaznom.
Viszont tegnapelőtt kaptunk egy levelet a Bíróságtól, miszerint 15 napon belül fizessek 234K-t, mivel loptam az áramot a régi lakásomban, amit eladtam több mint három éve. Persze nem loptam, és az új lakó bukott meg két hónappal azután, hogy biztokába került a kecó. Vicces történet. Természetesen ellentmondok, de P.B barátom szerint ez polgári per lesz. Lehet, hogy csak szimplán le kéne fejelni a kiscsávót. Persze ez nem segítene sokat az ügyön, de a lelkemnek jót tenne nagyon.
Miért kell mindig megtalálnia engem az ilyen ügyeknek???
2005. november. 8., kedd, 10:25
Most állapodtunk meg, hogy holnap reggel fél hatkor (Öt harminc!!!) indulunk Délre. Jóval öt előtt kelhetek. Nem megyek ezek szerint Apaklubba, de még olvasnom sem szabad sokáig. Majd jól bosszút állok a tanítványokon.
Érzem tanítónak születtem. :)
2005. november. 8., kedd, 8:54
Tegnap frufrut vágtunk Zoénak, mert már olyan hoszú volt a haja hogy a szemébe lógott. Most kicsit Róbert Gidás, de szerintem rém jól áll neki.
Aztán a Sámánt olvastam Noah Gordontól.
Holnap és csütörtökön is Délvidéken oktatok. Kelhetek ötkor hogy leérjünk kilenc előtt.
2005. november. 7., hétfő, 9:27
Már megint ezek az oroszok...
Most meg nyolcvannyolc évvel ezelőtti dolgok jönnek elő. Emlékszem, miként kellett ünnepelnünk gyerekként a Téli Palota elfoglalását, és a bolsevik hatalom győzelmét a polgári (azaz kizsákmányoló és korrupt) demokrácia (azaz elnyomás) felett. A legkeményebb ünnepléseket Moszkvában az iskolámban éltem meg. Itthon akkor már nem vettük annyira véresen komolyan, de ott kint a titánok küzdelme volt a tizenhetes puccs... Szerencsére semmi nosztalgia nincs bennem a régi november hetedikékkel szemben. Persze lehet hogy megváltozik ez nyolcvanon túl, mikor elhülyülök és már csak a régi felvonulások lágy emléke él tisztán a tudatomban, a mauzóleum tetején integető Brezsnyevvel. - Perverz vagyok...

Viszont a hétvége másik komoly eseménye, hogy a MSZP módosítani akarja a választójogi törvényt, ezzel segítve a bentmaradásban Szadit és a MDF-et. Brutális politikai húzás. Ha a Fidesz támogatja, akkor magát gyengíti mert esetleg bekerülnek Kisgazdák, Miépesek, és azok mind-mind tőle veszik el a mandátumokat. Ha nem támogatja, akkor a demokrácia ellensége, mert a kétpártrendszerre tör, és sosem bocsátanak meg neki a kis jobboldali pártok. Nem lennék most a Fidesz döntéshozóinak helyében. (Persze máskor sem.)

Egyébként a hétvége csendesen telt. Vettünk az előszobába sötétítőt, illetve voltunk a Cs-M családnál látogatóban. Cs.OM nagylány már. Jön-megy, és néha én is értem már amiket mond. Ő az élő példa, mi vár ránk pár hónapon belül.
2005. november. 4., péntek, 12:08
Negyvenkilenc évvel ezelőtt vonultak be az oroszok.
De már kimentek. Kár rájuk sok szót vesztegetni.
Viszont felraktam a Firefox 1.5 RC1-t szimpatikus. Nincsenek benne görgetősávok. Egész másként mutat ez által az oldalam. - Vagányul.
Hihetetlenül nincs bennem munkakedv. El is megyek ebédelni...
2005. november. 3., csütörtök, 21:42
Lenyomtuk az oktatást. Persze előjöttek újabb igényekkel. - Never ending story...
Aztán hamar hazaértem, és a lányokkal sétáLtunk a ligetben. Zoénak akkora fehér puxli van alul az ínyén hogy az már szinte rémisztő. Szerintem már csak hónapok kérdése és lesz foga.
2005. november. 2., szerda, 20:09
Ma is Szegeden jártam. Gázos volt. Holnap kínaiakat tanítok. Kicsit aggasztó, de túl leszek rajta...
2005. november. 1., kedd, 13:07
Tegnap új helyet fedeztünk fel a Király utcában, ahol csodálatos Fekete Krusovice-t csapolnak négyszázért. Jó hely, bár a folyamatos háttérzeneként futó Pink Floyd azért rontotta az összhangot.
Ma eddig nem történt szinte semmmi érdemleges. Zoé alszik, és mikor megébred elmegyünk valahová, mert engem már nyomaszt hogy vagy a gyárban, vagy az iskolában, vagy itthon vagyok négy fal között.

Régebbi hírek:
2005. október, 2005. szeptember, 2005. augusztus, 2005. július 2005. június
2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--