yoscha.hu

2005. október

Krisztusi kor...
2005. október. 31., hétfő, 7:49
Cs.G 36! - Sok boldogságot neki!
Tegnap lenyomtam az iskolámat. Ma és holnap szünet. Jó ez.

Zoé nem csak érti amiket mondunk neki, de beszél is.
Első szava / kifejezése a "gyere / gyere ide". Ezt elvétve már hetek óta mondja, de pár napja rájött, hogy az egész világot képes alakítani sőt irányítani a varázsige által. Mi meg mint hű rabszolgák loholunk és mindent oda is adunk neki ha kéri. Ezzel is erősítve a benne a világ szavak általi kifejezhetőségének, leírhatóságának hamis illúzióját.
De mit nekem buddhista filozófia, mikor beszélni tanul a lányom...
2005. október. 30., vasárnap, 6:36
Érthetetlen okból, tegnap kilenc előtt elaludtam a kanapén. De most legalább én is olyan friss voltam hat előtt (nyári idő szerint) mint Zoé. Így jó kelni.
Meglepő módon tegnap már kifejezetten élveztem a jóga gyakoraltoknat. Sosem hittem volna, hogy képes vagyok zárt, nyújtott lábbal űlve a térdemre hajtani a fejemet, miközben a talpamat fogom. Lehet, hogy elmegyek gumiembernek ha még gyakorlom egy kicsit.
2005. október. 29., szombat, 6:43
Zoé háromnegyed négykor kelt sírva. Valami nagyon rossz történt vele álmában, mert nem is volt hajlandó visszaaludni (mostanáig). Cudar dolog akkor kelni. Mindenkinek.
Talán a foga jön? (Mint mát vagy 5 hónapja bármikor, ha valami baja van és nem tudni az okát..)
2005. október. 28., péntek, 10:21
Tegnap egy regisztrációs kulcs nyomait követve elvetődtem egy olyan oldalra, ahol a kulcs mellett a nyakamba szakadt egy tucat trójai, kémprogram, és kitudja még mik. A SpyBot SD 98(!) illegális bejegyzést fedezett fel utána. Nagyon kemény...
Javítanom kell a gépem biztonságán, mert a céges rendszer úgy tűnik, egyelőre nem véd eléggé. Én meg nem akarom, hogy ismeretlen pornóreklámok ugráljanak elő a böngészőm megnyitásakor.
Tegnap nyugi volt. Zoé rántottát evet bundáskenyérrel csak hogy jó legyen a koleszterinje. Ma és egész hétvégén iskolám van. Pedig szép kint az ősz.
Nem baj hétfő, kedd szabi. - Köszönet érte a halottaknak.
2005. október. 27., csütörtök, 15:18
Tegnap sem sikerült ébren tartani Kiscsillagot tovább mint hat óra. - Magában vacsorázott előttünk, majd aludt hatig. Viszont már jó ideje nem ébred fel éjjel enni. Nagylány, még ha korán is fekszik.
Mi megnéztük a született feleségeket. Jó volt. Összehasonlíthatatlan a magyar/brazil sorozatokkal.
2005. október. 26., szerda, 14:10
Kint tombol a vénasszonyok nyara, nekem meg hasogat a fejem, de szerencsére már múlik valami bogyó hatására.
Ilyen nap ez. Kínaiaknak állítok össze oktatási segédletet mindenfajta lelkesedés nélkül. - Ha már olyan hülye voltam hogy kiharcoltam a fontosságát hangsúlyozva akkor most csinálhatom is .
Ne szólj szám, nem fáj fejem.
Lehet hogy pont erre az esetre találták ki a régiek ezt a bölcsességet?

Más.
Tegnap a lányok Állatkertben voltak, majd játszóházaztak. Zoé estére annyira elfáradt, hogy hatkor már enni sem volt ereje.
Hiába a nagy tervek, hogy később fektessük mert az majd jó lesz. Ha fáradt nem lehet vele bírni, és hatra, fél hétre mindig elfárad.
Igaz mi is...
2005. október. 25., kedd, 15:33
A mai naptól - megünnepelendő a 70000. letöltést az oldal teljes tartlmát a Creative Commons licence alá helyeztem. A részleteket nézd meg képregényben.
2005. október. 25., kedd, 13:28
Az előbb az oldalam számlálója betöltötte a 70.000-t azaz hetvenezret. Persze ennél biztos jóval több látogatóm volt már, de ez a számolás csak 2004.06.13-tól tart és az azt megelőző másfél év immáron végleg a múlt ködébe veszett. Az adatok alapján valamikor nyárra várható a 100000. letöltés.
Addig nézzétek sokat az oldalam és elmúlik hamar! :)
2005. október. 25., kedd, 11:27
Nem sok minden van.
Tegnap munka után gyerekeztem nagyot, majd ma reggel is. Ha elég korán ébredek, akkor még majdnem két órám van munka előtt a családra. Persze ehhez 10 körül már aludni kell, de valamit valamiért.
Este klubbozok, így nem valószínű a tizes fekvés.
Tegnap érdekeset olvastam. Szóval Buddha mielőtt megvilágosodott, egy csomót élt már (ezeket a történeteit a Dzsátakák dolgozzák fel) és ezen életei folyamán minden elképzelhető erkölcsi szabályt megszegett. Kivéve egyet. Sosem hazudott. Meglepő. Ezek szerint a megvilágosodásra való törekvésben egyedül a hazugság megengedhetetlen. - Mindig tanul valamit az ember...
2005. október. 24., hétfő, 13:24
Hétvégén Vp. Aztán vasárnap hamar indultunk haza, mert Zoé nem akart elaludni ebéd után és csak nyüszögött. Persze a kocsiban már a városhatáron szunyált.
Után polcokat szereltem a nagyszobában, mert születésnapomra többek között kaptam egy sajátot, melyen csak az én pipacuccaim lesznek. (Azóta a kizárólagos birtoklás örömét érzem.) Emellett átköltöztettem egy másik fém polcot is mert nem tartott jól és már konyult a könyvek súlya alatt. Így viszont felszabadult egy egész falrész, ahová IVAR polcrendszert telepíthetünk idővel, és ezzel a könyvek jelentős része kikerül(het) a gyerekszobából ami Hitvesem Nagy Vágya.
Hát ezek történtek.
Hazafelé 5.9 l/100km volt a fogyasztása a kocsinak 78 km/h-ás átlagsebesség mellett. - Új rekord.
2005. október. 21., péntek, 13:45
Ma betöltöttem a harminchamadik életévemet.
Krisztusi kor mondják. De nem nagyon tudok mit kezdeni ezzel az információval - hiába a kapcsolódó tanulmányok. Ez bizonyosan nem volt jó éve Jézusnak, bárki bármit is mondjon. Szóval remélem az enyém másként alakul. No de hagyjuk Jézust és az éveket, mert csak az élet számít ahogy ezt az Ötödik elem megmondta. És különben is. A terveim szerint csak most zárult életem első harmada...
A nap kétségtelenűl legnagyobb híre, hogy immáron egy órája újra Európa szívében érzem megam. VAN GÁZ!
Most ugyan alszik a gyerek és csenedespihenünk, de különben ezerrel állítjuk helyre a normális viszonyokat.
Ez talán a legjobb ajándék a mai napra. (Eddig...)
2005. október. 20., csütörtök, 21:07
Mai tettem, hogy kb huszat klikkeltem Sz-en. Más vagy több értelme nem sejlett fel a napnak. Bár tanulságos volt látni, hogy egy profi SAP projektvezető miként kommunikálja a kudarcát és nyomja az ügyfélre a büdös helyzetet. (Szerencsére mi csak néztük mosolyogva.) Hát ezért mentem be reggel hatra zuhanyozni a gyárba, és utaztam vagy hat órát...
Holnap szabadság, meg gáz, meg születésnap. Lehet hogy elveimmel ellentétben egy kád vízben fogom ünnepelni a nagy napot mikor újra van civilizáció.
CSAK LEGYEN...
2005. október. 19., szerda, 12:28
Hétközép napja van, és olyan mintha megfáztam volna. Emellett csinálhatom a holnapi felkészülést. Nem túl felemelő.
Szőke Kolléganőmmel sem értjük egymást igazán most hogy együtt kell dolgoznunk megint. Két év nagy idő, és nem ugyanazok vagyunk már mint voltunk. Sok csiszolódás kell még...
2005. október. 18., kedd, 11:43
Tegnap Kedvesem átrendezte a lakást. A gyerekszobát és a nappalit összevonta a jobb hőtárolás érdekében. Így most a szobában a szokásos járóka mellett ott a gyerekágy, a kanapé kinyitva, és minden eléggé zsúfolt benyomást kelt. De már csak pár nap, aztán minden visszaáll a régi kerékvágásba. Ha van még olyan.
Tegnap vicces volt Zoé a vacsoránál. A főzelék nem igazán (igazán nem) nyerte el tetszését, helyette csak sonkát és sztrapacskát akart enni, és egyedül inni a poharából. Sziklaszilárd akarata van ami símán legyűri a miénket, de hihetetlen szórakoztató dolgokat művel ha az ember túljut az első kétségbeesésen, és elfogadja a vacsorákat komikus túlélőshownak.
2005. október. 17., hétfő, 15:36
Kicsit már most utálom ezt a hetemet. Dél körül kiderült, hogy csütörtökön le kell mennem Sz-re, hogy összeismerkedjek pár emberrel, és mint "csinos hosztesz" (???) nyomkodjam a programunkat míg az átadás folyamata zajlik. - Ritka jó nap lesz bizonyosan.
Addig viszont tölthetem fel adatokkal és ellenőrizhetem az ottani rendszert, hogy minden simán menjen. (Szétszakadok a kihívástól.)
Persze tudom hogy fontos ez és nem szívatás, de attól még rühellhetem tiszta szívből...
Meg is teszem...
2005. október. 17., hétfő, 8:47
Csoda, hogy éhen nem halt a falka...
A péntekől nincs mit mondanom. A csütörtöki apaklub után úgy éreztem hajnali fél hétkor hogy ma képtelen vagyok felkelni és beállni a szalag mögé a gyárban. Következő ébredésem fél tizenegykor történt. Így önkényesen szabadságot vettem ki és lementünk Vp-be melegedni, pihenni.
A péntek másik fejleménye, hogy Zoé betöltötte a 10. hónapját.
A szombat, vasárnap nyugisan telt. Nagyokat ettünk, aludtunk, sétáltunk.
Hazafelé megint energiatakarékos üzemben használtam az autómat.(sztrádán 111 km/h közúton 93 km/h városban 50 km/h + tempomat) Így a fogyasztása a teljes 111 km alatt 5.8 l/100km-re jött ki a fedélzeti számítógépe szerint. Ez azért nem rossz valljuk be. - A Suzukim sem evett sokkal kevesebbet hasonló körülmények közott.
Viszont az időjárás aggasztóra fordult. A kecóban a nem fűtott területeken 11C° van. A fűtött részt egyenlőre 17C°-ra sikerült emelni másél órás aktív melegítéssel.
2005. október. 13., csütörtök, 15:29
Ma CD-re égettem az a/a300-at. Jó érzés. Ilyenkor van látszatja a munkámnak. Kapott szép borítót is így egész dögösnek mutatkozik elsőre. - Most legalább két napig nem fogom továbbfejlesztgetni, vagy csiszolni.
Viszont kissé aggaszt a következő 10 nap időjárása. Lehet, hogy az utolsó hetünk lesz a legcudarabb, csak hogy tudjuk értékelni az aztán beálló kánaánt.
2005. október. 12., szerda, 19:56
Tegnap nem mentem apaklubba, mert inkább otthon kúráltam magam. Ma próbáltam Macerás Ügyfélnek a kedvében járni némi fejlesztésekkel. Nem mintha megérné ez nekünk.
Egyébkén nagyon jó fej lányom van. Mostanában én elheverek, ő meg felém tornyosul állva. Nagyon élvezzük mindketten, hogy milyen nagy már.
2005. október. 11., kedd, 11:44
Már csak 10 napra vagyunk a saját melegvíztől, és fűtéstől. - Ha az istenek, a munkások és a Gázművek is úgy akarja.
Sok érdekességet nem mondhatok. A kórság csillapult, és már nem csöng folyamatosan a fülem. De néha csönget egy kicsit.
Kettőre mennem kell Macerás Ügyfélhez bemutatózni. Egész délelőtöm ráment hogy gatyába rántsam a rendszert.
2005. október. 10., hétfő, 9:05
Elkaptam valami kórszágot, és a csirkék is pusztulnak. Ma arra ébredtem, hogy bedugult a fülem. Mondom a fülem, nem az orrom. Kórság ez. Persze mostanra az orrom is beállt a sorba, hogy ne aggódjak feleslegesen a hallásom miatt.
Hétvégém az iskola körül forgott. Lenyomtam Hérakleitoszt, és megítélésem szerint egész jól eltaláltam. Ezt főként arra alapozom, hogy utánam egyik tanárom tartott róla előadást, és nagyon hasonló kiemeléseket tett. Persze Herakleitosz könnyű. alig 131 töredéke maradt fent. Így mozaikozhat kedvére az ember.
2005. október. 7., péntek, 19:24
Ma egy percet nem dolgoztam.
Ma egy percet nem tanultam.
Ma fél nyolctól szinte mostanáig a gázszerelőket néztem (felügyeltem?). Hulla vagyok. Közben Hitvesemet is elkapta csúnyán a gyerek takonykórja. Vidám. Ők takarófóliák mögött űltek a szobában, (mint a madárinfluenzások a jövendő hiradókban) én pedig fontoskodtam és egész nap álltam. Nem álltam már ennyit jó pár éve. El is döntöttem hogy nem megyek el a dísszázadba őrnek. Inkább maradok az ülőmunkám mellett.
Ma különben is furcsa dolog történt. Macerás Ügyfélnek (valójában az ottani jófej informatikusnak) tegnap küldtem egy ínycsiklandozó leírást a 3.0.0-ás zsír új programunkról. Gondolva hogy úgy is kár fáradni, mert macerásak és biztos nem fognak átállni. De legalább lássák, milyen jóról maradnak le. Erre ma hívott hogy kedden kell élőben bemutatnom nekik a progit, és pénteken upgrade.
Na mára ennyi.
Ja kerülnek majd fel képek a gázszerelésről és a mindenütt megálló gyermekemről is.
2005. október. 6., csütörtök, 16:54
Ma itthon dolgoztam. Aztán összeraktuk a hálószobát, előszobát, bevontunk mindent takarófóliákkal, így holnap jöhetnek a gázosok áthelyezni az órát az előszobába.
A nap híre, hogy Zoé bárhol, bárminél feláll. És ha megteheti, az eddig elérhetetlen szekrényeket, polcokat is elkezdi lepokolni. Csodálatos. Helyezhetünk mindet egy szinttel feljebb.
2005. október. 5., szerda, 21:09
Büdös egy nap a mai.
Reggel nyolctól este hétig nyomultam a gyárban. Arra sem volt időm, hogy blogot írjak, de még arra sem hogy lezuhanyotzzak. Mondom büdös egy nap volt...
De legalább rajtam nem bukik a gázos projekt.
Holnap itthon olvasok, és valószínűleg pénteken is, mert akkor jönnek szétverni a gázt a kecóban.
Na ennyi...
2005. október. 4., kedd, 11:07
Hurrá! Tegnap délután Cs.G felhozta a hordozható FÉG konvektort, ami rövid idő alatt feltornázta az addigi 18C°-t 22-re. (Hitvesem legnagyobb örömére.)
Ugyanakkor estére kislányom a heveny nátha tüneteit produkálta. Nem tudom hogy az előző 24 órás hűvös okozta, vagy hétvégén szedett össze valamit de reggel aktív orrszívózással indult a nap.
Ami egyébként kissé nehezen indult, mert majdnem éjfélig kocsmáztunk a fiúkkal, megünneplendő a gázkészüléket és az új hetet.
2005. október. 3., hétfő, 12:32
Osztottam, szorosztam és a leghatékonyabb hőtermelésnek még mindig az éghető anyagok oxidációja tűnik.
Most jutott eszembe, hogy Cs-M család ajánlotta a PB gázpalackkal üzemelő hősugárzójukat. Este kiszabadítjuk a pincéből, és ha kell cserélünk benne palackot. Attól már biztos jó meleg lesz a lakásban. Mellé kiegészítőnek éghetnek a gyertyák, vagy zúzhat az olajradiátor is.
Nem játszunk kihalósat.
2005. október. 3., hétfő, 8:25
Hideg van, mit szépítsem.
Tegnap hazaérve 18 fok fogadott a kecóban. Este elmentem a kölcsönadott olajradiátorunkért, amivel megpróbáltuk visszafordítani az eljegesedést. Hát az bizonyos hogy a két szoba + konyha felfűtéséhetz kevés. Viszont a villanyórát pörgeti ahogy kell. Ez ám a dilemma.
Valamit ki kell találnom....

Régebbi hírek:
2005. szeptember, 2005. augusztus, 2005. július 2005. június
2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--