yoscha.hu

2005. július

Szabadság, szerelem...
2005. július. 30., szombat, 23:53
Ma sem éltem hiába.
A nap folyamán:
1. Zoé a kocsi hátsó ülésén majdnem megfulladt egy kekszdarabtól, miközben én vezettem és Hitvesem mellettem ült elöl. - Tanulság: Nem kap kekszet a kocsiban, míg le nem érettségizett...
2. Épp csak túlélve az ijedelmet majdnem karamboloztam egy kisteherautóval az M0-n. - Akkor is jött az adrenalin rendesen... :)
3. Lányom az IKEÁban megkepta az első (ottani) bébiételét, amit jó étvággyal el is fogyaszott, bár csak 8 hónapos kortól ehette volna a címke szerint.

Ezeken túl még csináltam három új kinézetet az oldalhoz.
Az Első emléket állít a legkedvesebb játékomnak és a kora kilencvenes éveknek.
A Második főleg téli estékre való sok papírzsbkendővel, és némi forraltborral
A Harmaik megmutatja, milyen oldalam lenne, ha üzletember lennék...
Na megyek aludni. Elég volt ennyi mára.
2005. július. 29., péntek, 22:50
Nehéz a helyzetem. Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok designer. Napokat töltöttem azzal, hogy felkészítsem az oldalamat bármely meglepő, mulatságos vagy szép "bőr" fogadására. Immáron megvan a lehetőségem arra, hogy tetszés (és izlés) szerint átszabjam. Erre nem jut ezembe semmi. Tetszik a megszokott fekete kinézet, tetszik (viszonylag) a ködös pagoda. És ennyi. Napokat dolgoztam, és itt állok ötletek nélkül...
Hiányzik belőlem a szépészeti kreativitás...
Pedig micsoda lehetőségek vannak immáron.
2005. július. 29., péntek, 15:08
Bízom benne, hogy már csak percek választanak el a nyári szabadságtól. - Most állítjuk össze a csomagot amin a Kínaiak rágódhatnak míg én süttetem a hasam. Bevallhatom nem volt egyszerű az elmúlt pár hét vagy hónap, de most jó lesz.
Lehet, hogy megritkulnak a következő két hétben a bejegyzéseim, de az is lehet, hogy sok fejlesztés is sorra kerül. Nem tudom. Lassan indulok haza. (Ha nem jön közbe semmi...)
2005. július. 28., csütörtök, 12:53
Vicces egy nap a mai is.
Most épp van összeeeszkábált szerverünk, de saját gépem az nincs. Ugyanis kollégáim kivitték a Kínaiakhoz hátha valamit még ott kint is reszelni kell a telepítés után. (Nekik asztali gépeik vannak, amiket nehezebbb cipelni.)
Reggel egyébként csúnyán megijesztett a laptopom. Próbáltam bekapcsolni (feléleszteni a hibernációból) és nem ébredezett. Aztán elértem, hogy legalább bootoljon, de abba is mindig belehalt. Jó 20 perces szívás után elindult, mintha mi sem történt volna. Aggasztó. Gyorsan lementettem a fontsosabb adataimat cédére, hálózatra. Most várom a fejleményeket, hogy a Kínaaiaknál teljesít-e rendesen.
Délután viszem Hitvesem fogorvoshoz (remélem egy darabig utoljára). Aztán még talán vissza kell jönnöm dolgozni is. De ez még nem bizonyos. Majd kiderül.
Még egy nap a szabadságig...
2005. július. 27., szerda, 16:40
Na nem bírtam tovább...
Összeütöttem egy kínai szkint az oldalamhoz, demonstrálandó mire képes a FireFox és mire nem az M$ IE. Balra lent a programkereső alatt találják az érdeklődők a stílusváltót. Tudom a Kínai bőr még elég ronda, de csak egy technikai demó. Viszont már nem bírtam tovább.
Most dolgoznom kell ezerrel, mert végre feléledt a szerverünk. Majd a szabadságom alatt csinálok még szépeket...
2005. július. 26., kedd, 16:21
Többé-kevésbé befejeződött a yoscha.hu belső átalakítása. Kívülről ugyan nem sok különbség látható de belül nagy a változás, és előkészítettem a helyét a teljes külsődleges megújulásnak is.
A legfontosabb válozás, hogy az eddig gyakran használt statikus HTML/JavaScript oldalakat mindenütt php-ra cseréltem. Ezáltal pár régen vágyott varázslat is sikerült.
Továbbfejlesztettem a CSS kezelést is. Már csak idő kérdése, hogy "szkinezhető" legyen a yoscha.hu. (Valószinüleg a szabadságom alatt létrehozok pár stíluslapot hozzá...)
1335 nap után sikerült elérnem, hogy a w3.org is elfogadja szabványos XHTML-nek az oldalamat. Mostmár ha valami rosszul látszik akkor széttehetem a kezem, és mondhatom hogy Én szabványos vagyok csak az M$ IE nem az..
Egyébként semmi sincs. Szerverünk még mindig halott. Ezért tudom az oldalamat nyomatni a kínaiak projektje helyett. Pedig azzal kéne foglalkozni szabadság előtt, és ezzel a szabadságon.
2005. július. 25., hétfő, 17:00
Ma egész nap döglődött a benti szerverünk. Ezért főleg az oldalam átalakításával foglalkoztam. Nagyon készül...
2005. július. 24., vasárnap, 7:39
Pénteken nővéremék jöttek fel látogatóba, tegnap pedig közösen lementünk kersztapán 60. születésnapját ünnepelni.
Zoé tündér volt, de dél körül el kezdett esni az eső, és onnantól már nem volt buli a kerti bográcsparti. Képek kerülnek fel...
Megkésve egy nappal, de nem elfeledve:
Boldog Születésnapot M.A!
2005. július. 22., péntek, 9:01
Nagy királyság. Tegnap Hitvesem már nyolc körül elment aludni, én meg sört vettem magamhoz, és elkezdtem átalakítani az oldalamat. Nagyon jól haladok. Várom a szabadságom hosszú napjait, mikor teljesen új ruhába öltöztethetem a yoscha.hu-t. Legszívesebben a gyárban is csak ezzel foglalkoznék, de erős vagyok, és inkább kivégzem a kínaiakat, hogy aztán kedvemre bütykölhassek.
2005. július. 21., csütörtök, 8:58
A ma reggel is sikításal és nyűgősködéssel indult. Viszont miközben Hitvesemmel körbeültük Zoét, ő egyszer csak az oldalára fordult, majd a kezeivel felnyomta magát és mindhármunk teljes döbbenetére immáron egyedül felült. Ügyes gyerek na.
Tegnap Cs-M család jött át Olgával. Kész nagylány. Ül, ál, mászik, érti amit mondunk neki. Jó volt látni, hogy mi vár ránk az ősszel.
Holnap végre a nővéremékkel találkozunk...
2005. július. 20., szerda, 16:21
Tegnap sörözni mentünk végül, és nem sakkoztunk. (Kevésbé szellemi sport.)
Hajnali hatkor arra riadtam, hogy a lányom sikít. Meg is fájdult tőle a fejem rögvest. Hihetetlen a hangja. Akit érdekel az oldalán kap belőle egy rövid ízelítőt. Hosszabat nem rakok fel, mert az már emberkínzás lenne, és a francnak sincs kedve Hágába járni ilyenekért.
Egyébként jól alakul a napom. A Kínai projekt a végét járja. Ha minden összejön, akkor talán ezen a hétem befejezhetjük. Nyomatom is ezerrel.
Na dolgozom...
2005. július. 19., kedd, 13:29
Na ki veszi észre a három apró eltérést az oldalamon?
(Valójában több eltérés is van.) Mostanában megint elkapott az oldal faraghatnék. Már alig várom a szabadságom, mikor is mindent átírhatok jól, ha az időm és az istenek is engedik.
Tegnap Zoé több mint egy óra hosszat nem aludt el. - Nem volt egyszerű Hitvesemnek. Én addig Ángélust tartottam szóval és fröccsel.
2005. július. 18., hétfő, 18:50
Jaj de nehéz nap volt ez a mai is. Zoé két napja folyamatosan sikolt. Már tegnap sem lehetet kezelni, de mára még dúrvitott is a helyzeten. Délelőtt a Kínaiakat próbáltam helyretenni, de veszélyesen furcsák(?). (És ezzel még alig mondtam valamit róluk.) Aztán egy másik félelemetes ügyfélnél voltam. Fél hatra kellett Hitvesemet fogorvoshoz vinni. Már pont parkoltam volna le a ház előtt mikorra a lányom elaludt, így elmentünk kocsikázni. Utána végigsikitozta a vacsorát, majd életében először a vízben sírni kezdett a fürdés alatt. Talán a foga jön, vagy a meleget nem bírja, bár mégis inkább a foga, mert azt próbálja kiszedni állandóan a kezével.
Most Hitvesem altatja. Csak reménykedem, hogy sikerrel jár, és nem újabb nehéz órák várnak ránk.
Este Ángélusok jönnek, holnap pedig P.B-vel fogok sakkozni...
2005. július. 16., szombat, 7:33
Na muszáj írnom, mert éhanhal a hiénafarm.
Csütörtökön Zoé hét hónapos volt, mi pedig elvittük csípőficam felülvizsgálatra a Heim Pál korházba. Körülbelül nyolc és fél másodperc alatt állapították meg, hogy semmi baja. Ez jó.
Tegnap délután Ángélusokkal söröztünk a Ligetben megünnepelendő a déli érkezésüket, és túléltük az első kocsmai tisztábarakást is. Nem is olyan zűrös ennyi hónap tapasztalata után...
2005. július. 13., szerda, 10:07
Nincs mit írnom. Tegnap is csak olvastam este, miközben Hitvesemnek továbbra is csak fájt a foga. Nem öröm ez.
Nem baj, most hogy már a férjura vagyok, ha kell a hajánál fogva ráncigálhatom el évente felülvizsgálatra, és akkor nem lesz ilyen nyüszögés.
A sarkamra kell állnom.
2005. július. 12., kedd, 17:04
Na megigényeltük a Gyest, vagy Gyedet, vagy mittomén.
Igazából csak Hitvesem volt munkahelyén akadtam ki, mert vér amatőrök voltak, és nem mellékesen nekik kellett volna jelezniük vagy két hónapja, hogy ugyan már lépjünk (ők is mi is), ha továbbra is szeretnénk állami támogatást.
Hát ráférne egy alapos felülvizsgálat arra a kócerájra, mert azt sem tudták pontosan, hogy tényleg náluk dolgozik/dolgozott Hitvesem, és mikortól. Még szerencse, hogy ismerős volt az arca, és velünk volt a gyerek.
Na megyek haza...
2005. július. 12., kedd, 9:03
Itt van a monszun. Napok óta trópusi az időjárás kis hazánklban. A hírek felhőszakadásokról szólnak, elöntött pincékről, falvakról. Végülis legalább most épp nem az elsivatagosodás, hanem az elmocsarasodás fenyeget.
Reggel olvastam egy vicces cikket, miszerint a rendszeres koncentrációs gyakorlatot végző buddhista szerzetesek jobban koncentrálnak mint az átlag ember. Hát persze. a londoni, vagy pesti taxisok pedig jobban kiismerik magukat a városukban, mint a túristák. Hihetetelen kutatás lehetett, meglepő eredménnyel.
Na mindegy.
Tegnap semmi igazán említésre méltó nem történt este. Szakadt az eső, és én olvastam az Orvosdoktort. Jó könyv.

Most hívott Hitvesem, hogy szerinte nem igényeltünk gyest, vagy gyedet, vagy a brzdt tudja, de ezért most nem kap egy fillért sem, és mehetünk valahová igényelni. Nem értem. Szerintem az jár, és az első fél évre való pénzzel együtt én minden papírt kitöltöttem annó amit elém adtak.
Egyszerűen nem értem, de nagyon nem örülök most.
2005. július. 11., hétfő, 9:07
Na egy kis hiénaetetés, mert szomorúan tapasztaltam, hogy nézettségem meredeken csökken, ha nem írok, és ha közben a barátaim egy (jó)része külföldön nettelen.
Pénteken M.P barátom születésnapját ünnepeltük az otthonuk alatti étteremben. (Persze hogy nem tudtam semmit sem enni a kínai után.) Viszont a buli jó volt. Láttam L.A "új" cápáját, ami fehér és hatalmas. Láttam M.P új pólóját is, ami fehér, és meglepő. :)
Sajnáltam igencsk, hogy Hitvesemnek szétesett a szája, és fájt nagyon, pedig már bébiszittert is találtunk anyukája személyében. Vidám lett voltna több mint fél év után kettesben menni buliba. Majd legközelebb...
Szombat, vasárnap Vp. volt. Zoé egyre jobban alkalmazkodik a nagyszülői házhoz. Sétáltunk többször nagyokat, és aludtunk mint a bunda. Szóval jó volt.
Na dolgozom, mert mzuszáj...
2005. július. 8., péntek, 14:54
Kínait ettem, és most megint rosszul vagyok kissé. Ilyenkor mindig mocskosnak érzem magam belülről a kínai kaja után. Nem értem. Persze alig pár óra alatt elmúlik az érzés, és pár nap múlva megint elfelejtem. - Örök visszatérés. Két hét és megint ott fogok enni...
Tegnap hitvesem anyukája és öccse jöttek át gyereket és fürdetést nézni. Ma megyek M.P barátom születésnapi partijára, aztán hétvégén Vp.
Ja és tök jó, mert kb egy hete újra hallgathatom a laptopomon a zenéimet fülhallgatóval. Ennek ugyan ára az hogy egy fél jack dugó most bent zörög a gépben, és csak reménykedhetem hogy nem csinál zárlatot. De ki gondol a holnapra, ha épp a Betaville-t hallgatja Müller Péter előadásáben egy 1980-as koncertfelvételről mp3-ban 2005-ben???
2005. július. 7., csütörtök, 14:50
Ángélus Barátné jelentkezz, mert a csajom már nagyon izgul!
2005. július. 7., csütörtök, 13:49
Na hallom, robbantottak Londonban.
Remélem Ángélusok jól vannak.
Most pár napig megint mindenki a terrorról fog beszélni. Aztán jól nem történik semmi, maximum bevezetnek pár újabb náci törvényt ami a lakosságot illetve a turistákat vegzálja, de nem oldja meg a problémát.
Mert aki robbantani akar az robbantani fog.
Hozzá kell szokni hogy nem csak mi bombázhatunk nekünk (nem)tetsző országokat, falvakat, városokat a demokrácia, és a jogállam nevében.
Minket is megszórnak időnként Allah, a (vallás)szabadság, a civilizáció nevében.
Kinek van igaza?
Azt pontosan látom hogy most ki ütött (utoljára).
De ki ütött először?
És akkor igaza volt?
Ki tudja már...
2005. július. 7., csütörtök, 10:15
Tegnap Nálunk járt a P-D család. Míg a lányok a gyerekekről beszélgettek, addig engem B csúnyán megvert sakkban (2.5:0.5). Így van ez.
Boldog Születésnapot B.J!
2005. július. 6., szerda, 14:58
Olvastam, hogy Orbán Viktor és felesége az elmúlt 19 évben 36 millát spórolt, azaz átlagosan évi 1.9 milliót. Ez bárhogy is számolom 150-160 ezer forint megtakarítás 228-szor egymás után (!!!). Persze voltak rosszabb és jobb hónapjaik, éveik, de átlagban akkor is 160K-t félre kellett rakniuk azon túl hogy megélnek. Biztos zseniálisan spóroltak, hogy a férj országgyűlési fizetésből illetve pártelnöki tiszteletdíjjából, és az öt gyermek nevelése mellett szabadidejében vállalkozó feleség jövedelméből futotta ilyen megtakarításra.
Nem értem. 228*158.000Ft...

Más...
Olvasom, hogy új őrületet találtak fel. Ultrahangos mobil kismamáknak.
Azok akik már eleve ultrahang junky-k voltak, most kapnak egy készüléket, amivel bármikor fotót és videót készíthetnek a gyerekükről a születése előtt, és küldözgethetik boldognak-boldogtalannak. Mintha nem vizslatnák eleget azt a szegény gyereket így is. Talán nem véletlen, hogy nincs gyárilag ablak az anyák hasán...

Megint más.
Tegnap T.Gy barátomnál voltam félévzáró bulizni. Jól sikerült. Míg a többiek itták a vörös és fehér borokat, és egyre jobban elmerültek Ganésa, Dionüszüsz és Niobé mítoszaiban, én az alkoholmentes Stellamat szopogattam. Éjfélig tartottam ki, aztán hazaódalogtam jó félóra alatt kocsival a világ végéről. Ezért most kissé álmos is vagyok.
Este megint mennem kell locsolni virágokat, majd P.B-vel sakkozunk, ha összejön.

Boldog Születésnapot H.F!
2005. július. 5., kedd, 16:35
Na szépen vagyunk. Mindjárt mennem kell haza, és még naplót sem volt időm írni. A Kínaiak mellett a Gázosok is rámszakadtak. Hihetetlen ez a nyár. Mindenki megőrült az én szabadságom kontójára.
Tegnap este sört ittunk Hitvesemmel az új IKEÁS söröspoharainkból. Szergény eléggé elszokott már a söröktől az elmúlt több mint egy évben. :)
Most este viszem fogorvoshoz, aztán egyedül pesztrálom Zoét, míg haza nem ér. Aztán megyek T.Gy-hez félévzáró bulira.
Ja igen, végül, de nem utolsó sorban:
Boldog Születésnapot M.P!
2005. július. 4., hétfő, 9:20
Nagy a szabadság.
Tegnap csak a henyélés volt. Megnéztem a Forma 1-t, aztán a Jurassic Park 3-t. (Ami minden várakozásomat alulmúlta.) Vásároltunk pipadohányokat és egy nadrágot Hitvesemnek.
Most nyomathatom a Kínaiakat mert idő van, és helyzet van. De legalább harmadéves leszek két hónap múlva.
2005. július. 2., szombat, 15:15
Hurrá, megvan a félévem!
Ma egész éjjel vizsgáztam álmomban és hármas illetve kettes lett. - Nem is ébredtem túl frissen és vidáman. Hogy első legyek, kilenc körül már ott tébláboltam a sulinál. Jó félóráig még bejutni sem sikerült, addig csak áztam a szemetelő esőben. A vizsga fél tizenegy körül kezdődött. Tudatfilozófiából a szkeptikusok és a fizikalisták jutottak nekem, és örvendeztem vala. Analitikus és nyelvfilozófiából Frege és Khun. Frege nem barát de legalább tudtam, Kuhn viszont nagyon is barátom. Végül mindkettő vizsga jeles lett.
Azért, hogy ne csak fényezzem magam, a Görög-Római vallás és mitológia közepesre sikerült, de belefér...
Magasabb osztályba léphetek...
Ma csak filmeket fogok bámulni, sört inni, és családom nőtagjait kényeztetni...
2005. július. 1., péntek, 9:45
Nem tudom mi lesz velem a holnapi vizsgán. Parázom mint állat, pedig a tegnap estét is végigtanultam.
Viszont frissítettem az oldalam fejlécét, hogy legyen már kép Zoérol is. Meg a lapjára is felraktam két új albumot. Szóval ez van. Holnap majd jelentkezem.
Addig mindenkinek minden jót....

Régebbi hírek:
2005. június, 2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--